Dünya futbolunun efsanesi Pele evinden dışarı çıkamıyor!

Dünya futbolunun efsanesi Pele evinden dışarı çıkamıyor!
Futbol denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Brezilyalı efsane Pele'nin yaşadığı hastalık sebebiyle bunalıma girdiği ve evinden dışarı çıakmadığı öğrenildi.

17 yaşında sırtına geçirdiği Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası zaferleri yaşayan, kulüp bazında da attığı yüzlerce golle adını tarihe adını altın harflerle yazdıran Pele son dönemde hastalıklarla boğuşuyordu. Efsane futbolcunun oğlu verdiği demeçte babasının inzivaya çekildiğini söyleyip; “Babam büyük bir utanç içinde… İnzivaya çekişmiş durumda” dedi.
 


O bir kral!

Geçtiğimiz yıl idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle hastanede tedavi gören Pele, kalçasında yaşadığı sorunlar nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştı. Bu durumun babasının psikolojisini olumsuz etkilediğinin altını çizen Edinho “Düşünün O bir kral! Hayatı boyunca futbol dünyası için görkemli bir figür oldu. Ancak şimdi, ayağa bile kalkamıyor. Bu halinden çok utanıyor. Dışarı çıkmak istemiyor. Hatta evden çıkmasını gerektirecek en ufacık bir olaya bile dahil olmuyor. Bunalıma girmiş durumda” ifadelerini kullandı.

 

pele


Pele kimdir?

Dünya Kupası’nı üç kez kazanmış ve 21 yıllık kariyerinde çıktığı 1363 maçta 1281 gol atan Pele’nin Brezilya Milli Takımı ile çıktığı 91 maçta 77 golü bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.