Elayis Tavşan kimdir? Trabzonspor'un listesindeki genç futbolcu transfer olacak mı

Elayis Tavşan kimdir? Trabzonspor'un listesindeki genç futbolcu transfer olacak mı
Transfer sezonunun kapanmasına 3 gün kala girişimlerini sürdüren Trabzonspor'da gündeme birçok isim gelmeye devam ediyor. Bordo mavililerin sağ kanat oynayan bir oyuncuyu kadrosuna katacağı yönündeki iddiaların ardından Hollanda'da NEC Nijmegen forması giyen Elayis Tavşan için girişimlerde bulunulacağı öne sürüldü. Peki, Elayis Tavşan kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı ve yerli statüsünde oynayabilecek mi? Detaylar haberimizde.

Süper Lig'de şampiyonluk hedefi ile yola çıkan ve 3'te 3 yapan Trabzonspor, ocak ayına kadar sahip olacağı kadroyu belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Birbirinden önemli yıldızları bünyesine katan ve şu ana kadar da ligde fire vermeyen Fırtına şimdi de genç bir oyuncunun peşinde. Adı daha önce Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan ancak bir türlü Türkiye'ye gelemeyen Elayis Tavşan için bu kez Trabzonspor devrede. Taraftarlar da son iki sezonda adını Hollanda'da duyurmayı başaran genç kanat oyuncusunun durumunu öğrenmek üzere sorgulamalarda bulunup bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, Elayis Tavşan kimdir? Trabzonspor'un listesindeki genç futbolcu transfer olacak mı? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Avcı'ya raporlandı

Fotomaç'taki habere göre Karadeniz temsilcisi Trabzonspor hücum hattını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavililer'de, Hollanda'da NEC Nijmegen forması giyen 20 yaşındaki gurbetçi futbolcu teknik direktör Abdullah Avcı'ya raporlandı. Deneyimli hocanın onay vermesi halinde genç oyuncu için süratli şekilde temas kurulacak. 1.83 boyundaki Elayis Tavşan'ın annesi Türk ve henüz milli takım tercihi yapmadı. Yerli statüsünde.


Elayis Tavşan kimdir?

30 Nisan 2001 tarihinde ailesinin yaşadığı Rotterdam'da doğdu. Futbola Vlaardingen'de başladı. Victoria '04 Vlaardingen ile meşin yuvarlağın peşinde top koşturarak hayatnın ilk adımlarını attı. Sonrasında ise Rotterdaam'a geri döndü. Denzel Dumfries ve Wijnaldum gibi oyuncuları yetiştiren, Halil Dervişoğlu'nu da futbol piyasasına süren Sparta Rotterdam alt yapısına transfer oldu. Küçük yaşlardan itibaren kırmızı beyazlı formayı giydi. Şu anda Galatasaray'da kiralık olarak oynayan Halil Dervişoğlu ile birlikte profesyonel oldu. Ancak A takımda şans bulamadı. Bu sebeple de alt takımla 3. ligde forma giydi. Orada gösterdiği performansla parlak bir geleceği olacağını gösterdi. Adı bir dönem Türk takımları ile de yazıldı fakat transferi olmadı.

elayis tavşan halil dervişoğlu
* Halil İbrahim Dervişoğlu ve Elayis Tavşan
 


2.Lig'e damga vurdu

Elayis Tavşan'ın kulüpten ilk ayrılışı kiralık olaraktı. Şu anda Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Kökçü'nün forma giydiği SC Telstar'a geçiş yapan 20 yaşındaki futbolcu burada takımına toplamda 10 gollük katkıda bulundu. Ayrıca birçok kulübün de dikkatini çekmeyi başardı. Sparta Rotterdam'dan hangi takıma gideceği merak konusu iken NEC Nijmegen 200 bin euro karşılığında kendisine imza attırdı. Ferdi Kadıoğlu'nun 1.4 milyon euroya transfer edildiği Nijmegen ekibindeki performansı beklenen Elayis bu kez istatistiğini daha da yukarı çekti. Play-offların son haftasın kadar tüm maçlarda forma giydi. 39 karşılaşmada 11 gol ve 8 asistlik tabela ekisi gösterdi. Takım da yükselme grubunda üst lige çıkınca artık kendisi için Eredivisie mesaisi başladı.


elayis tavşan


Sakatlık engeli

Normal sezonun sondan bir önceki hafasında sakatlanan Elayis'in sahalara dönüşü uzun sürdü. Sezon başlamadan bir hafta önce takıma katıldı. Bu sebeple de yerini bir önceki sezon sahada yerine bıraktığı Okita ile yer değiştirmek zorunda kaldı. Belçikalı kanat oyuncusu da aldığı bu şansı iyi değerlendirdi. Ali Akman'ın da foynadığı NEC Nijmegen 3 maçta 2 galibiyet aldı. 25 yaşındaki futbolcu da performansıyla formayı bırakmayacağını gösterdi. Roger Mejier de oyuncusunu küstürmemek adına bu tercihten şimdilik vazgeçmedi.


elayis tavşan


 

Elayis Tavşan Türk mü?

Rotterdam'da doğan Elayis Tavşan'ın annesi Manolya Tavşan ailesi Adana ve Mersin'den. Dolayısıyla genç futbolcunun Türk vatandaşlığı var. Şu ana kadar da Türkiye dışında bir milli takımda seçmediği sürece yerli statüsünde oynayacak.


Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.