Eljero Elia futbolu bıraktığını açıkladı

Eljero Elia futbolu bıraktığını açıkladı
Daha önce ülkemizde Başakşehir forması giyen ve son olarak yetiştiği ADO Den Haag ile kontratı uzatılmayan Eljero Elia, 36 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

Türkiye kariyerinde Süper Lig şampiyonluğu bulunan ve daha önce Feyenoord, Juventus ve Werder Bremen gibi önemli takımlarda oynayan Eljero Elia, dün yaptığı açıklama ile futbola veda ettiğini duyurdu. Abdullah Avcı'nın turuncu lacivertlilere kazandırdığı Hollandalı yıldız o dönem ve sonrasında Okan Buruk yönetiminde çıktığı 86 maçta 12 gol ve 8 asistlik perfomans sergilemişti. Ayrıca hayatında en fazla oynadığı kulüp İstanbul ekibi olmuştu.


 

Hollanda'da tutunamadı

Başakşehir'den ayrıldıktan sonra adı her ne kadar büyük takımlarla anılsa da Utrecht ile sözleşme imzalayan Eljero Elia burada istediği şansı da bulamadı ve performans ortaya koyamadı. Bir sonraki sezon ise yetiştiği kulüplerden ADO Den Haag'a geri dönse de yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kaldı. Sezon başında kontratının uzatılmamasıyla boşa çıkan Surinam asıllı yıldız dün ESPN'de yayınlanan Voetbalkantine programında kariyerini sonlandırdığını açıkladı.


30 kez oynadı

Elia, kariyeri boyunca Hollanda milli takımı için 30 kez forma giydi. 2 gol sevinci yaşadı. Elia, 2010 Dünya Kupası sırasında 6 maçta yedek kulübesindeydi. Uzatmaların ardından 1-0 kazanan İspanya'ya karşı finalde 49 dakika oynadı.


eljero-elia-utrecht


2005 yılında sahne aldı

Hollandalı oyuncu, Ocak 2005'te ADO Den Haag adına Eredivisie'deki ilk maçına çıktı ve 2 yıl sonra yurtdışına çıkmadan önce FC Twente'ye imza attı. Elia, Ronald Koeman ile çalıştığı HSV, Juventus, Werder Bremen ve Southampton formalarını giydi. Kanat oyuncusu, 2015 yılında Hollanda sahalarına geri döndü. Feyenoord'da Elia, Eredivisie'deki en tehlikeli isimlerden biri haline geldi. 2016/17 sezonunda dokuz gol ve sekiz asistle Rotterdam takımının Eredivisie şampiyonluğu kazanmasına yardımcı oldu.

eljero elia başakşehir

En iyileri seçti

Elia'nın ESPN'deki yayında en iyi takım arkadaşlarıyla bir takım kurması istendi. 36 yaşındaki kanat oyuncusu, Gianluigi Buffon, Gregory van der Wiel, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong, Andrea Pirlo, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooij ve Robinho'yu seçti. Teknik direktör olarak ise, kariyerinin başında FC Twente'de Elia'ya çok şey öğreten Fred Rutten ve Erik ten Hag ikilisini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.