EURO 2020 kura çekimi ne zaman? Maçlar nerede oynanacak

EURO 2020 kura çekimi ne zaman? Maçlar nerede oynanacak
Dün İzlanda ile 0-0 berabere kalarak 2020 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2020) katılma hakkı elde eden milli takımımız 70 milyonu ve dünyadaki tüm Türkleri sevindirdi. Şimdi ise turnuvanın kuralarının ne zaman çekileceği ve maçların nerede oynanacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Fransa ve İzlanda gibi iki güçlü ülkenin bulunduğu grubu uzun süre lider götüren A Milli Takımımız dün Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantiledi. İzlanda ile 0-0 berabere biten maçta karşılaşan millilerimiz zaman zaman zor anlar yaşasa da vize almasını bildi ve adını şampiyonaya yazdırdı. Şimdi ise EURO 2020 kuraları ne zaman çekilecek? EURO 2020 nerede düzenlenecek? soruları gündemde. Detaylar haberimizde.
 


EURO 2020 kura çekimi ne zaman?

EURO 2020 finalleri grup kura çekimi 30 Kasım Cumartesi günü TSİ 20.00'de Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilecek. ROMEXPO Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında gruplar belli olacak. 12 Haziran-12 Temmuz 2020 tarihlerindeki şampiyonaya 12 Avrupa ülkesindeki 12 kent ev sahipliği yapacak. Açılış maçının İtalya'daki Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanmasına karar verilen şampiyonanın, yarı final ve final karşılaşmaları ise İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.

 

2020 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI NEREDE OYNANACAK?

Ocak 2013'te İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan UEFA İcra Komitesi toplantısında, 'Avrupa için Avrupa Futbol Şampiyonası' prensibi doğrultusunda Euro 2020'ye, 13 ülkenin ev sahipliği yapmasına karar verilmişti.

Almanya

Azerbaycan

Danimarka

Hollanda

İngiltere

İrlanda

İskoçya

İspanya

İtalya

Macaristan

Romanya

Rusya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.