Fenerbahçe'den Mamadou Fofana hamlesi

Fenerbahçe'den Mamadou Fofana hamlesi
Ocak ayında iki stoperinin takımdan ayrılma ihtimali bulunan Fenerbahçe, yeni hamlelerini de her ihtimale karşı hazırda tutmak istiyor. Sarı lacivertliler daha önce Süper Lig ve 1. Lig'de de forma giyen Mamadou Fofana'yı listesine aldı.

Bu sezon istediği sonuçları alamamasına rağmen Trabzonspor ile puan farkını 12'ye indirdikten sonra zirve için umutlanan Fenerbahçe,  transfere hızlı başladı. Sarı lacivertliler Kim Min Jae veya Attila Szalai'nin ayrılma ihtimaline karşılık olarak B planı hazırda tutuluyor. Listeye dahil edilem son isim Mamadou Fofana oldu.

Daha önce Alanyaspor forması giyen ve şu anda Fransız ekibi Amiens'de görev yapan Fofana çabukluğu ve fiziksel üstünlüğü ile dikkat çekiyor.

23 yaşında ve 1.86 boyunda olan Fofana, genç yaşına rağmen 24 kez Mali Milli Takım formasını giydi. Fofana'nın milli takımda 1 de golü bulunuyor. Amiens kulübü ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Fofana'nın güncel piyasa değeri 2.2 milyon Euro.

Oyuncunun direkt bonservesiyle birlikte alınması ya da satın alma opsiyonuyla kiralanmasının masada olduğu bildirildi. Fofana her iki ayağını da rahatlıkla kullanabilen bir stoper.

Ülkemizde Bandırmaspor ve Alanyaspor formaları da giyen Fofana, 2018'de Metz'e, bu yaz transfer döneminde de yine bir başka Fransız ekibi Amiens'e transfer oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.