Fortuna Sittard'ın muhteşem yükselişi! O isimden sonra her şey değişti

Fortuna Sittard'ın muhteşem yükselişi! O isimden sonra her şey değişti
Başkanlığını Işıtan Gün'ün üstlendiği ve Acun Ilıcalı'nın da ortağı olduğu Fortuna Sittard, Hollanda Ligi Eredivisie'deki formuyla herkesi şaşırtmıştı. Ancak son haftalarda alınan sonuçlar yeşil sarılı ekipte büyük sevinç yarattı.

Hollanda liginde geçen sezon alınan durdurulma kararı sonrası yeniden bu turnuvada mücadele etmeye hak kazanan Fortuna Sittard adeta küllerinden doğdu. Bu sezona Kevin Hofland ile yola çıkan yeşil sarılı ekipte arka arkaya alınan kötü sonuçlar takımın küme düşeceğine işaretti. Ancak Hollandalı teknik adamla yollarını ayıran Sittard temsilcisinde bu göreve son olarak Helmond Sport'u çalıştıran 33 yaşındaki Sjors Ultee getirildi. Galibiyet alamayan Hofland'ın ardından koltuğa oturan genç çalıştırıcı takımın başında çıktığı karşılaşmalarda yenilmedi


4 haftada 10 puan!

Hofland ile çıktığı karşılaşmalarda toplam 3 puan toplayan Fortuna Sittard, Sjors Ultee ile adeta uçuşa geçti. Willem II'yi evinde 3-2 yenerek önemli bir galibiyet alan Acun Ilıcalı'nın ekibi bir hafta sonra da Heracles Almelo'yu deplasmanda 2-1 ile devirdi. Utrecht karşısında iyi oynamasına rağmen sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan ekip dün de RKC Waalwijk'ı son dakikada Lisandro Semedo'nun golü ile geçip 3 puanı hanesine yazdırdı. Toplamda 10 puan toplayan Sittard temsilcisi Christmas tatili sonrasında Heerenveen ile karşı karşıya gelecek.

fortuna sittard


En golcü Polter

Takımın bu sezon en önemli gol ayaklarından biri olan Sebastian Polter, kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Acun Ilıcalı'nın ilk transferi olarak açıkladığı Alman golcü bedelsiz olarak transfer edildiği yeşil sarılı ekipte 5 golle en çok rakip fileleri sarsan isim olmayı başardı. İkinci sırada ise 4 golle Zian Flemming yer alıyor.


fortuna sittard


 


Acun Ilıcalı'dan açıklama

Bu sezon başında takımda ortaklık alan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı da alınan sonuçlarla ilgili olarak açıklamada bulundu. Ilıcalı son haftalarda elde edilen 10 puanın görüntüsünü paylaşarak; 'Allah devamını nasip etsin' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.