Kasımpaşa Konya’da 3 puan arıyor

Kasımpaşa Konya’da 3 puan arıyor
Trendyol Süper Lig’in 13’üncü haftasında Kasımpaşa, Konyaspor’a konuk oluyor. Paşa deplasmanda oynayacağı mücadeleden alacağı zaferle birlikte 2 maçlık hasretine son vermeyi hedefliyor. Karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.

Bu sezon ligde aldığı puanlarla dikkat çekmeyi başaran Kasımpaşa, İstanbulspor’u yendikten sonra oynadığı 68 Aksaray Belediyespor maçından galibiyetle ayrılıp Türkiye Kupası’nda tur atlamıştı. Galatasray’a 2-1, Kayserispor’a da 4-3 yenilen lacivert beyazlılar, 2 karşılaşmanın ardından bugün yeniden kazanmak amacında. Zorlu mücadele Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak.

OPTA verileri

  • Kasımpaşa ile oynadığı son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (5G 6B), son mağlubiyetini Kasım 2017'de deplasmanda aldı (1-2).
  • Konyaspor'a konuk olduğu son dokuz Süper Lig maçını kazanamayan Kasımpaşa (3B 6M), bu deplasmandaki son galibiyetini Ağustos 2013'te alabildi (2-1).
  • İstanbul takımlarını konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kazanamayan Konyaspor (3B 2M), daha uzun bir galibiyet hasretini en son Ocak 2017-Şubat 2018 arasındaki altı karşılaşmalık süreçte yaşadı.
  • Son iki Süper Lig maçını kaybeden Kasımpaşa, bu sezonun ilk 10 haftasında aynı sayıda mağlubiyet almıştı (5G 3B). İstanbul ekibi aynı teknik direktör yönetiminde üst üste üç mağlubiyetlik bir seriyi en son Ekim 2021'de yaşadı (Cihat Arslan).
  • Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçı kazanamayan (2B 6M) ve bu karşılaşmaların tamamında gol yiyen Konyaspor, bu süreçte hiçbir rakibinin filelerini iki kez havalandıramadı.

Konyaspor küme düşme hattında

Bugün oynanacak karşılaşma öncesinde Konyaspor küme düşme hattında bulunuyor. Yeşil beyazlı ekip son senelerde aldığı en kötü derece ile maça çıkacak. Şu anda 12 haftada topladığı 10 puanla 16’ıncı sırada bulunan Konya temsilcisi, Alanyaspor ile aynı puanda. 18’inci Başakşehir ile 1, 19’uncu Samsunspor ile de arasında 2 puan fark var. Bugün alacağı yenilgi ile Hakan Keleş ve öğrencileri hafta sonunda 19’uncu sıraya kadar gerileyebilir.

Tonusluoğlu yönetecek

Trendyol Süper Lig’in 13’üncü haftasındaki Konyaspor Kasımpaşa maçını Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Yardımcılıklarını ise İbrahim Bozbey ve Emir Eray Eyisoy üstlenecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.