Liderlik savaşı

Liderlik savaşı
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftası kritik bir maçla açılıyor. Son şampiyon Galatasaray evinde lider Kasımpaşa'yı ağırlıyor. Şampiyonlar Ligi öncesi test olarak da nitelendirilen mücadelede sarı kırmızılılar zirve mücadelesini bırakmamak, Paşa ise namağlup yürüyüşünü sürdürmek istiyor. Karşılaşma 20.00'de başlayacak

Trabzon’da aldığı ağır mağlubiyet sonrası taraftarına kendini affetirmek için en uygun zaman olarak düşünen Galatasaray lider Kasımpaşa ile evinde oynuyor. Lokomotiv Moskova mücadelesinden önce ciddi bir sınav verecek olan sarı kırmızılılar rakibini yenerek kara bulutları dağıtmak amacında. Ancak Kemal Özdeş ve talebeleri Cimbom'a sürpriz peşinde.

Cimbom ikinci sırada
Süper Lig'de geride kalan 4 maçını da kazanan Kasımpaşa liderlik koltuğunda otururken, yaptığı maçlardan 3 galibiyet ve bir mağlubiyetle ayrılan Galatasaray ise averajla ikinci sırada bulunuyor. Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak hem rakibine ilk yenilgisini tattırmaya hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gelecek hafta içinde Lokomotiv Moskova ile yapacağı maç öncesinde moral bulmaya çalışacak.

Maç saati karar verilecek
Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı Younes Belhanda müsabakada forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Maicon Roque'nin durumu ise yapılacak son kontrollerden sonra netlik kazanacak. Süper Lig'de sahasında uzun bir yenilmezlik serisine sahip Galatasaray, evinde son mağlubiyetini Kasımpaşa karşısında yaşadı. Türk Telekom Stadı'nda 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya yenilen sarı-kırmızılı takım, daha sonra çıktığı 21 müsabakada rakiplerine boyun eğmedi. Sarı-kırmızılı takım, evindeki son 21 lig maçının 20'sini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

Ligde 29. maç
İki ekip arasında geride kalan 28 lig maçından 17'sini Galatasaray kazandı, 6 müsabaka berabere sonuçlandı, Kasımpaşa 5 kez galip geldi. Galatasaray'ın 54 golüne, Kasımpaşa 27 golle yanıt verdi. Geçen sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadı'nda yapılan maçı Galatasaray 2-0 kazandı, ikinci yarıda Kasımpaşa, evindeki müsabakayı 2-1 üstün tamamladı.

Türk Telekom Stadı'ndaki maçlar
Galatasaray ile Kasımpaşa, 15 Ocak 2011'de hizmete giren Türk Telekom Stadı'nda Süper Lig'de 7 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, yeni stadında Kasımpaşa'yı 5 kez yenerken, lacivert-beyazlılar 2 kez 3 puana ulaştı. Taraflar arasında Türk Telekom Stadı'ndaki müsabakalarda meşin yuvarlak toplam 25 kez filelerle buluştu,  Galatasaray 14, Kasımpaşa 11 kez gol sevinci yaşadı. AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.