Mislav Orsic kimdir? "Ben sadece Zagreb'in batı kesiminden mütevazı bir çocuğum"

Mislav Orsic kimdir? "Ben sadece Zagreb'in batı kesiminden mütevazı bir çocuğum"
 DAMGA Editörü
Trabzonspor, Kourbelis ve Fernandez'den sonra Mislav Orsic'i de KAP'a bildirdi. Hırvat oyuncu hakkında açıklama yapılması taraftarları da heyecanlandırdı birçok sorgulama gerçekleştiriliyor. Mislav Orsic kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Nenad Bjelica'nın Trabzonspor'a imza attırdığı ilk günden bu yana istediği iki isimden birisi Mislav Orsic olmuştu. Kanat rotasyonuna dahil edilebilecek Hırvat yıldızın diğer yandan forvette de yer alabilmesi kendisini cazip kılmıştı. Ayrıca Bjelica'nın eski öğrencisiyle yeniden başarılı olma isteği en önemli nedendi. Bugün KAP'a bildirilen deneyimli futbolcu artık gollerini Karadeniz ekibi için atacak. Taraftarlar da kendisine dair bilgileri merak ederek araştırmalarda bulunuyor. Peki, Mislav Orsic kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı ve ailesi hakkındaki tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

trabzonspordan-transfer-mislav-orsic-ile-anlasildi-yenigun.webp

Mislav Orsic kimdir?

Mislav Orsic, 29 Aralık 1992 tarihinde Zagreb'in batısındaki bir kentte doğdu. 30 yaşında. Bugüne kadar elde ettiği başarılar kendisine sorulduğunda "Ben sadece Zagreb'in batı kesiminden mütevazi bir çocuğum" diye yanıtlıyor ve geldiği toprakları unutmuyor. Futbola 6 yaşında anaokulunda başladı. Ancak onun için kötü bir dönem oldu. Sahaya çıktığı birkaç gün sonra oynadığı tesisler yenilenmeye gitti ve tüm çocuklar gönderildi. Bu durum karşısında ağlayan Mislav'ı babası NK Trešnjevka'ya götürdü. Ancak burada da yaşının çok küçük olduğu söylenerek ilk etapta geri çevrildi. Babası buradaki yöneticileri oğlunu oynatmaları için ikna etti. Çocukken futbola çok hevesli olan Hırvat yıldız, antrenman bittiğinde eve gelir ve futbol oynamaya devam ederdi. Sürekli şut çalışıyordu. Eduardo ve Luka Modric'in Dinamo'da oynadıkları dönemde tribünlerdeydi. 13 yaşında NK Kustoshija'ya gitti ve 15 yaşında da NK Inter Zaprešić'e transfer oldu. Sonrasında bir İtalya macerası yaşadı. Spezia Calcio ile ilk yurt dışı deneyimi onu bekliyordu. Ancak sezon bitiminde Rijeka ile ülkesine geri döndü. Bu kez de Slovenya'nın NK Celje takımına kiralandı. İkimci sezonunda ise Jeonnam Dragons'a kiralık gitti. Güney Kore ekibi bonservisini 750 bin euro karşılğında aldı. Kısa bir süre sonra bu kez adresi Çin oldu. Buradaki macerası da uzun sürmedi ve Güney Kore ile ikinci macerasına Ulsan Hyundai ile devam etti. 2018 yılında ise yeniden ülkesine döndü. Dinamo Zagreb ile yakaladığı çıkış ona Premier Lig kapısını araladı. 5.76 milyon euro karşılığında Southampton'a gitti ancak beklediğini bulamadı. Sezon sonunda takımdan ayrılarak 28 Haziran 2023 tarihinde Trabzonspor'a transfer oldu. Kariyerinde 5 Hırvatistan Kupası şampiyonluğu, 1 Hırvatistan Kupası ve 1 Güney Kore Kupası bulunuyor.

trabzonspor-mislav-orsic-transferini-acikladi-s3rp.webp

Tottenham maçı dönüm noktası oldu

Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Tottenham'a karşı hat-trick yapan Mislav Orsic, Transfermarkt'ta bir gecede Haaland, Messi ve Ronaldo'dan daha aranan bir yüz haline geldi. Arama sonuçlarında ilk sıraya yerleşti. Birçok kişi adını belki de ilk kez duyduğu bu oyuncuyu defalarca izledi.

mislav-orsic-depo-2069067.jpg

Mislav Orsic ve evliliği

Trabzonspor'un yeni transferi Mislav Orsic, 15 senedir birlikte olduğu Suzana Orsic ile evli. Evlilik teklifini Kore'de oynadığı dönemde yaptı ve bir oğlu orada doğdu. Güney Kore'deki hayatının harika olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, uzun süre sadece eşinin yaptığı yemekleri yediğini ve başka hiçbir şeyin tadına bakmadığını söyledi. 2 çocuğu bulunuyor ve genelde eşi ile beraber medyadan uzak bir yaşantı sergiliyorlar. Bu nedenle de takdir topluyorlar. Koluna eşinin dövmesini yaptıran Orsic, her gol sonrasında kolunu öpüyor. Burada eşini öptüğüne inanıyor. Her golünü de ona ve çocuklarına adıyor. Suzana Orsic de her fırsatta tribündeki yerini alarak Mislav'ı destekliyor.

img-9235.webp

Mislav Orsic ve ailesi

Srednjaci ve Malešnica mahallelerinde işçi sınıfından bir ailede büyüdü. Annesi garson ve babası tamirciydi. İki ablası var. İsimleri Danijela ve Marijana. İkisinin de mutlu bir evlilikleri olduklarını söylüyor ve çocuklar nedeniyle kalabalık bir aile inşa ettiklerini dile getiriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.