Montasser Lahtimi'den Trabzonspor'a güzel haber... Bonservisi için gereken madde devreye giriyor

Montasser Lahtimi'den Trabzonspor'a güzel haber... Bonservisi için gereken madde devreye giriyor
 DAMGA Editörü
Trabzonspor'un geçen sezon kadrosuna kattığı ancak beklentilerin altında kalması nedeniyle Wydad AC'ye kiraladığı Montasser Lahtimi'den güzel haber geldi. Faslı futbolcu için satın alma maddesi devreye giriyor.

Abdullah Avcı'nın ilk döneminde izlenen oyunculardan biri olarak FUS Rabat'tan transfer edilen Montasser Lahtimi, 600 bin euro bonservis ve yüzde 17 sonraki satıştan pay ile kadroya katılmıştı. Marc Bartra ile aynı gün kulübe gelen Faslı futbolcudan beklentiler çok yüksekti ancak beklentileri karşılayamamıştı. Çıktığı 10 karşılaşmada gol veya asist katkısında bulunamamıştı. Bu sezon Ertuğrul Doğan'ın takımın başına geçmesi sonrasında ise Fas'ın en önemli takımlarından Wydad AC'ye kiralanmıştı. 22 yaşındaki oyuncunun geleceği konusunda da durum belli oldu.

Yüzde 75'lik şart konuldu

Trabzonspor kiralama döneminde yaptığı anlaşma ile hem oyuncusunun değer kaybetmemesi adına resmi karşılaşmaların yüzde 75'inde oynama şartı koydurdu hem de 400 bin euro satın alma maddesi ekledi. Ayrıca 100 bin euro da kiralama bedeli elde etti. Ayrıca yine yüzde 17 de sonraki satıştan pay konuldu. Zararı en aza indirmek isteyen yönetim nispeten başarılı oldu.

31 maça çıktı

Daha önce FUS Rabat ile Fas ligi macerası yaşayan Montasser Lahtimi, Wydad AC ile döndüğü ülkesinde bu sezon 31 maça çıktı. 1 gol atıp 5 de asist yaptı. Kontratında da yazan "Futbolcunun, Wydad Athletic Kulübünün resmi maçlarının %75'inde oynaması halinde satın alma opsiyonu gerçekleşecek olup, Wydad Athletic Kulübü, Kulübümüze sözleşme fesih bedeli olarak 400.000.-EUR ödeme yapacaktır." maddesini de yerine getirdi. Ligde 6 karşılaşması kalan Wydad AC'nin sezondaki maç sayısı 44'e ulaşacak. Ayrıca yakın tarihte bir de kupa mücadelesi bulunuyor. Eğer 45 karşılaşmada 3 kez daha sahaya çıkarsa madde devreye girecek. Ancak genç oyuncunun sezonun geri kalanında bilerek oynatılmayacağı ve ligdeki son 2 müsabakanın kadrosuna da bu nedenle alınmadığı öne sürüldü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.