Moussa Marega Fenerbahçe'ye geliyor! Marega kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Moussa Marega Fenerbahçe'ye geliyor! Marega kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?
Sezon başında girişimde bulunduğu ancak kadrosuna katamadığı Moussa Marega'nın peşini bırakmayan Fenerbahçe arık imzaya daha da yakın. Sarı lacivertliler sezon sonunda kontratını tamamlayacak olan golcü futbolcu için tüm şartları zorlayacak.

Ali Koç'un görev süresinin tamamlanması ve Emre Belözoğlu'nun da 10 maçlığına takımın başına geçmesi Fenerbahçe'de farklı hesapları beraberinde getirse de transfer konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Erol Bulut döneminde listede olmasına rağmen istenen bonservis konusunda geri adım atılan Moussa Marega için artık daha da ısrarcı olan sarı lacivertliler bu kez transferi bitirmeyi hedefliyor. Mavi beyazlıların Türkiye ile olan ilişkileri sebebiyle referans alabileceği birçok oyuncu arkadaşı bulunan Malili oyuncunun tercihi Fenerbahçe olabilir. Peki, Moussa Marega kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Menajeri ile görülme yapılacak

Haberde, Sarı-Lacivertliler’in Marega’yı bir süredir takip ettiği ve daha önce girişimde bulunduğu vurgulandı. Transfer gerçekleşmemesine rağmen Malili golcünün Fenerbahçe yöneticilerinin aklından hiç çıkmadığı kaydedildi. Yaşanan son gelişmelerin ardından Moussa Marega’nın Sarı-Lacivertliler’e imza atmaya, Porto ile sözleşme uzatmaktan daha yakın olduğu belirtildi. Fenerbahçe ile yıldız futbolcunun menaceri Ben Aissa arasında görüşmelerin kısa sürede başlaması bekleniyor.


moussa marega


Moussa Marega kimdir?

Porto'nun yıldızı olarak bu sezon önemli işlere imza atan Moussa Marega 14 Nisan 1991 tarihinde doğdu. Mali vatandaşı olmasına rağmen Fransa'nın Les Ulis kentinde dünyaya geldi. Futbola Evry FC takımında başlayan ve ardından da Le Poiré-sur-Vie VF'ye transfer oldu. Amiens SC ile ilk önemli imzasını attı. Ancak buradan sonra adresi Tunus oldu. Esperance'de oynayan Afrikalı oyuncu Maritimo ile Avrupa'ye yeniden döndü. Burada adından söz ettirmeyi başardı ve Porto'nun dikkatini çekti. 2015-16 sezonunda 3.8 milyon euroya bonservisi alındı. Vitória Guimarães SC'te oynadığı bir sezonun ardından 4 yıldır mavi beyazlıların formasını giyiyor. Bu sezon çıktığı 37 maçta 11 gol atıp 5 de asist yaptı. Mali Milli Takımı ile oynadığı 24 karşılaşmada ise 3 golü bulunuyor. Transfer piyasası değeri 14 milyon euro.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.