Norveç Türkiye maçı hangi kanalda ve saat kaçta? Türkiye Norveç maçı izle TRT 1

Norveç Türkiye maçı hangi kanalda ve saat kaçta? Türkiye Norveç maçı izle TRT 1
Dünya Kupası elemelerine Hollanda'yı 4-2 yenip muhteşem bir başlangıç yapan A Milli Futbol Takımı'nın bu akşamki rakibi Norveç. Ay yıldızlılar futbol severlerin yakından tanıdığı Sörloth ve Haaland'a karşı önemli bir sınav verecek. 2'de 2 yapmak ve 6 puanla zirveye oturmak isteyen Şenol Güneş ve öğrencilerini milyonlar ekran başında destekleyecek. Peki, Norveç Türkiye maçı hangi kanalda ve saat kaçta? Türkiye Norveç maçı TRT 1 izle seçenekleri haberimizde yer alıyor.

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na gidebilmek için başladığı eleme grubunun ilk maçında Hollanda'yı yenen Türkiye bu akşam Norveç karşısına çıkıyor. Portakalları 4-2 mağlup ettikten sonra Vikigler'i de yenip yoluna devam etmek amacında olan millilerimiz Şenol Güneş yönetiminde 2'de 2 yaparak puanını 6'ya yükseltmeyi hedefliyor. Ozan Kabak ve Nazım ile Zeki'nin de kadrodan çıkarılması sebebiyle farklı bir formasyon ile sahada mücadele edecek ekibimiz sadece 3 puanı düşünüyor. Bu zorlu ve kritik 90 dakikayı bir an bile ekran başından aryılmadan izlemek isteyen milyonlarca futbol sever de araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Norveç Türkiye maçı hangi kanalda ve saat kaçta? Türkiye Norveç maçı TRT 1 izle seçenekleri haberimizde yer alıyor.


 

Norveç - Türkiye maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Grubun Hollanda sonrasındaki favorilerinden olan Norveç ve Türkiye'yi karşı karşıya getirecek olan maç 20.00'de başlayacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.


Trabzonspor'un iki gol kralı karşı karşıya

Bu akşam oynanacak olan mücadelede iki ekibin santraforları Trabzonspor'da gol krallığı yaşadı. Milli takımımızda Burak Yılmaz 2011-2012 sezonunda attığı 33 golle tarihe geçen bir performansa imza atmıştı. Alexander Sörloth ise geçen sezon bordo mavili formayı giydiği 49 maçta 33 gol atıp 11 de asist yaparak şampiyonluk mücadelesinde büyük rol oynamıştı.

Norveç - Türkiye muhtemel 11'ler:

Norveç: Svenssson, Strandberg, Ajer, Meling, Berg, Midtsjo, Thorsby, Odegaard, Elyounoussi, Sörloth, Haaland

Türkiye: Uğurcan Çakır, Ozan Tufan, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Taylan Antalyalı, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoğlu, Deniz Türüç, Burak Yılmaz.

Gol silahımız Burak Yılmaz!

Ay-Yıldızlılar’ın bu akşam savunmada en çok dikkat etmesi gereken oyuncuların başında Norveç’in süperstarı Erling Haaland geliyor... Ancak Vikingler’in de defansta korkulu rüyası olması muhtemel ismi, A Milli Takımımız’ın kaptanı ve golcüsü Burak Yılmaz olacak. Grubun favorisi Hollanda karşısında ikisi uzaktan (1’i frikik) ve biri penaltıdan 3 golle hat-trick yapan Burak, Milli formayla 10 maçlık gol orucuna nokta koymuştu. 35 yaşındaki ‘Kral’ lakaplı yıldızımızın, Norveç karşılaşmasına da damgasını vurmasını bekliyoruz. Burak’ın hücumdaki en büyük yardımcılarının Hakan Çalhanoğlu ve Yusuf Yazıcı olacağı düşünülüyor. Bunun dışında teknik direktör Şenol Güneş’in, bazı pozisyonlarda daha diri olma adına ilk 11’inde değişiklikler yapacağı konuşuluyor.


Şenol Güneş: Cesur oyna ve kazan!

A Milli Takımımız'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, Norveç karşılaşması öncesi konuştu. Güneş şunları söyledi: "Bizim için İstanbul'dan Malaga'ya gelmek, farklı bir dünyaya gelmek gibi oldu. Bir gün önce Olimpiyat Stadı'nda kar yağıyordu, şimdi burada plaj ve insanlar sahilde. İklim değişikliği gibi birçok etken olacak. Norveç yükselen bir değer, dünya çapında oyuncularını piyasaya sürdüler. Fizik gücü ve takım oyununu iyi oynayan, bireysel yetenekleri iyi kullanan bir takım. Hollanda maçını unuttuk, sadece Norveç'e odaklandık. Kıran kırana bir maç olacak. Cesur ve yürekli oynayarak, iyi bir sonuçla kazanarak buradan ayrılmak istiyoruz. Hollanda maçı sonrası buradan kazanarak avantaj elde etmek istiyoruz."


'Zeki Çelik de kadroda yok'

"Bizimle olmayan oyuncular var. İrfan Can ve Nazım çıkarılmıştı. Merih de kadroda yok ve son olarak Zeki Çelik de çıktı. Burada olanlarda da birkaç sorunumuz var. Belki kadroda değişiklik yapmayabilirim. Duruma bakacağız. Elimizdeki oyuncuların ülkenin beklentisine karşılık vereceğini düşünüyoruz.”


'Kaleciler gelmek istemezdi’

“Kalecilerden yana şanslıyız. Dört iyi kalecimiz var. Bizim zamanımızda kaleci bulmak zordu. Çağrılan kaleci kampa gelmezdi, kaç tane yiyeceğini düşünürdü. Rakibimiz Cebelitarık'la oynadı, yarım saat uzaklıkta. Biz Hollanda ile oynayıp buraya geldik. Hem fizik hem iman gücümüzü sonuna kadar kullanarak istediğimiz sonucu umarım alırız. Dünya Kupası bu futbolun en büyük organizasyonu. Üst üste turnuvalarda olmak bizi çok mutlu eder. İnşallah başarırız ve takımın havası iyi durumda."


Uğurcan Çakır'ın yeri garanti

Milliler’de, Hollanda karşılaşması öncesi en çok merak edilenlerin başında, kalede kimin oynayacağı geliyordu. Teknik direktör Şenol Güneş, Portakallar’a karşı tercihini, Mert Günok, Altay Bayındır ve Gökhan Akkan’dan yana değil, Uğurcan Çakır’dan yana kullandı. Trabzonspor’da zaten bu sezon çok başarılı bir performans ortaya koyan Uğurcan, dünya devi Hollanda önünde de yıldızlaşmayı başardı. Kalesine gelen 9 şutun 7’sini kurtaran Uğurcan, Memphis Depay’ın son anlardaki penaltısında da gole izin vermedi. Mükemmel bir maç çıkaran 24 yaşındaki file bekçisi, Norveç sınavında da kalede olmaya devam edecek.


Martin Odegaard sahada olacak

2022 Dünya Kupası Grup Elemeleri’ne Cebelitarık galibiyetiyle başlayan Norveç’te Martin Odegaard, bu maçta bileğinden sakatlanmış ve riske edilmemesi için ikinci yarıda oyundan alınmıştı. Arsenal’de forma giyen Odegaard’ın bir aksilik olmaması durumunda bu akşam Türkiye’ye karşı sahada olması bekleniyor. 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, Ay- Yıldızlılar’la oynayacakları karşılaşma öncesi, “Hollanda’yı yenen Türkiye’yi seyrettik. Çok kaliteli ve yetenekli futbolcuları var ancak biz, Türkiye’yi yenersek Dünya Kupası yolunda büyük avantaj sağlayacağız” yorumunu yaptı.


Hücumu o yönlendirecek

Odegaard’ın, Ay- Yıldızlılar önünde hücumu yönlendiren isim olması bekleniyor. Vikingler’in sahaya 4-2-3-1 düzeninde çıkması, Sörloth’un hücumun sağ kanadında, Hauge’nin solda oynaması muhtemel. Haaland’ın ise ileride en uçta gole en yakın isim olacağı öğrenildi.


Sörloth forma girmiş durumda

Sezon başında Trabzonspor’dan, RB Leipzig’e transfer olan Norveç’in forveti Alexander Sörloth, “Norveç formasıyla son 9 maçta 10 gol attım. Her zaman kendime inancım yüksek. Türkiye’de çok kaliteli isimler var. Elimizden geleni yapıp, sahaya kazanmak için çıkacağız” dedi. Cebelitarık karşılaşmasında golünü atmayı başaran tecrübeli futbolcunun, bizi yakından tanıdığı için taktik konusunda da teknik heyete destek verdiği bildirildi.


Erling Haaland’dan Türkiye yorumu

Grubumuzda Hollanda ile birlikte en önemli rakibimiz olan Norveç’in bu akşam bize karşı en önemli silahı, elbette Erling Haaland olacak. Henüz 20 yaşında olan, 1.94 cm. boyu ve 88 kilo ağırlığındaki Haaland, kısa sürede adını dünya futboluna duyurmayı başardı. Şu an Almanya’nın Borussia Dortmund takımında forma giyen Haaland, bu sezon toplamda 36 resmi maçta rakip fileleri 40 kez havalandırdı ve 8 de asist yaptı. Norveç’in, gruptaki ilk sınavında Cebelitarık’ı 3-0’la geçtiği mücadelede 62 dakika sahada kalan Erling Haaland, attığı 8 şutta da isabet bulamadı. Bu akşam da kendisinden benzer bir performans beklediğimiz genç forvet, hızı, atletizmi, gücü ve topsuz alandaki hareketliliğiyle savunmamıza zor anlar yaşatabilir.


‘Çok daha önemli...’

Zorlu randevu öncesi Türkiye’nin, Hollanda maçındaki performansı üzerinden bir yorum yapan yıldız futbolcu, “Hepimiz, bu maçın çok zor geçeceğinin farkındayız. Hollanda’yı yendiler ve bu da onların çok iyi bir takım olduğunu net şekilde gösteriyor. Kazanmak için sahada en iyisini ortaya koymamız gerekiyor. Elbette her maç çok önemli ama bu özellikle şu an diğerlerine göre çok daha önemli bir karşılaşma olacak” yorumunu yaptı.

Norveç ile 10. maç

A Milliler, Norveç ile tarihte 10. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke takımları arasında ilki 1936’da olmak üzere geride kalan 9 maçtan 4’ünü Türkiye, 3’ünü Norveç kazandı, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Türkiye’nin 11 golüne, Vikingler 15 golle cevap verdi. Ay-Yıldızlılar, Norveç ile son maçını 17 Kasım 2007’de Oslo’da oynadı; rakibini 2-1 mağlup etti. Rakibine son 3 maçtır yenilmeyen Milliler, bu süreçte 2 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.