Orkun Kökçü'ye bir dünya devi daha talip daha! Liverpool ve Arsenal derken...

Orkun Kökçü'ye bir dünya devi daha talip daha! Liverpool ve Arsenal derken...
Milli takımda Ermenistan'a attığı golle adından söz ettiren ve Feyenoord ile Hollanda'nın yanı sıra Avrupa kupalarını da kasıp kavuran Orkun Kökçü'yü izleyen kulüpler her geçen gün artıyor. Genç oyuncu için daha önce Liverpool ve Arsenal'in adı geçiyordu. Yine dev bir ekip yıldız futbolcunun peşine düştü.

BURAK ZİHNİ - Feyenoord formasıyla son 2 sezondur fırtına gibi esen Orkun Kökçü, Avrupa'da birçok takım tarafından takip ediliyor. Yeni güncelleme ile birlikte piyasa değeri 30 milyon euroya fırlayan milli futbolcunun her geçen gün talipleri de artıyor. Özellikle Premier Lig'den ilginin bulunduğu genç oyuncu için devreye yeni bir kulüp daha girdi.

orkun-kokcu-1IIr_cover


 

Orkun Kökçü kimdir?

Aslen Afyon Emirdağlı olan Orkun Kökçü 29 Aralık 2000 tarihinde Hollanda'da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Haarlem'de doğdu. Futbola da Olympia Haarlem'de başlayan genç futbolcu, HFC EDO Haarlem ve FC Groningen alt yapılarında da oynadıktan sonra Feyenoord'a  transfer oldu. Burada profesyonelliğe de adım atan Orkun, Rotterdam temsilcisinde 100 maç barajını kısa sürede geride bırakmayı başardı. Geçen yaz ayarında kontratını 2025'e kadar uzattı. Kariyerinde 1 Hollanda Süper Kupası bulunuyor. Milli takımımızla çıktığı 20 maçta 2 gol kaydetti. Ermenistan filelerini havalandırarak milli takımımızın 3 puan almasına katkıda bulundu. Güncel piyasa değeri ise 30 milyon euro bandında. Bu sezon çıktığı 36 maçta 12 gol atıp 3 de asist yaptı ve 3056 dakika sahada kaldı.


Orkun_Kokcu_Feyenoord


 

Değeri giderek katlanıyor

Geçen sezon Arne Slot yönetimindeki Feyenoord ile Konferans Ligi finali oynayan ancak Roma'ya kaybeden Orkun Kökçü, kaptanlık bandını koluna geçirdikten sonra sürekli yukarı doğru bir ivme aldı. Bu sezon başında takımdaki ilk 11 oyuncularınını birçoğunun değişmesine rağmen takım Eredivisie'de sadece bir kez yenildi. Avrupa Ligi'nde ise yine Roma'nın rakibi oldu. İki takım çeyrek finalde karşılaşacak. Hollanda Kupası'nda da son dört takım arasına kaldı. Bunlar milli oyuncumuzun piasya değerinin artmasını sağladı. Elbette attığı goller ve yaptığı asistlerin yanı sıra saha içindeki oyun karakteri de bunda etkili oldu. Son değerlendirme ile birlikte 30 milyon euro seviyelerine geldi.


orkun-kokcu-kariyerinin-en-skorer-donemini-ya-15702168_amp


 

Benfica'nın radarında

Orkun Kökçü için daha önce İngiltere'den Brighton ve Leicester City'nin adı geçmişti. Enzo Fernandez'i Chelsea'ye gönderen Portekiz temsilcisi Benfica, Feyenoord'dan fiyat istemişti. Talep edilen bedel 50 milyon euro seviyelerine yaklaşınca Lizbon temsilcisi transferde geri adım atmıştı ancak istek halen devam ediyor. Yaz aylarında yeniden Rotterdam kulübünün kapısını çalması bekleniyor.


33c971a1e5b44f7e87125c446ce4ed1f


 

City de peşine düştü

Hollanda'da Telegraaf'ın yayınladığı habere göre Liverpool'un yanı sıra Liverpool, Newcastle United, Aston Villa, Brighton & Hove Albion, Crystal Palace ve Southampton gözlemcileri De Kuip'i sürekli ziyaret ediyor. Ayrıca Pep Guardiola'nın ekibi de bunlara dahil oldu. Orkun için de rapor tutulduğu öğrenildi. Olympique Marseille, Olympique Lyon, AS Monaco, Borussia Dortmund da kadrosuna katabilmek adına milli futbolcuyu listesinde bulunduruyor. FC Barcelona, ​​​​Atletico Madrid, Real Sociedad ve Real Betis'in de Ajax maçında tribünde olacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.