Pendikspor Sivas'ta 3 puan istiyor

Pendikspor Sivas'ta 3 puan istiyor
Trendyol Süper Lig'de birbirinden iddialı takımların maçları devam ediyor. Pazar günü de yine çok önemli ve bir o kadar da kritik mücadele ile açılacak. Pendikspor deplasmanda Sivasspor'a konuk olacak. Karşılaşmaya dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Futbol ateşi yanmaya devam ediyor. Pendikspor deplasmanda Sivasspor ile kozlarını paylaşacak. 90 dakikanın sonunda deplasmandan galibiyetle dönmek isteyen İstanbul ekibi, küme düşme hattından da uzaklaşmak amacında. Ocak ayı performansıyla sezona tutunan Pendik temsilcisi için lig boyu giderek azalıyor. Maça dair detaylar haberimizde.

Sivasspor Pendikspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Süper Lig'in iki güçlü ekibini karşı karşıya getirecek olan Sivasspor Pendikspor maçı saat 13.30'da başlayacak. Mücadele Bein Sports 2'den canlı yayınlanacak.

Sivasspor Pendikspor maçı öncesi son durum

İki takımın Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda karşı karşıya geleceği 90 dakika öncesinde Sivasspor 34 puanla 8'inci sırada bulunuyor. İstanbul temsilcisi ise 26 puanla 18'inci basamakta.

Sivasspor Pendikspor maçı öncesi son durum

  • Pendikspor, Sivasspor'un Süper Lig'de ağırladığı 45'inci takım olacak. En üst ligde bir rakibini ilk kez konuk ettiği son 10 maçı kaybetmeyen Yiğidolar (2G 8B), son mağlubiyetini Eylül 2017'de Göztepe'den aldı (2-3).
  • Sivasspor'a rakip olduğu tek resmi maçı 2023/24'ün ilk yarısında Süper Lig'de oynayan Pendikspor, sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı. Pendikspor'un bu sezon ligde iki kez karşılaştığı yedi takım arasında puan alamadığı tek rakibi Trabzonspor (2M).
  • Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını gol yemeden kazanan Sivasspor, üst üste 3+ galibiyet aldığı son dönemi Eylül-Aralık 2019 arasında Rıza Çalımbay yönetiminde yaşadı (7G). Yiğidolar, taraftarı önünde üst üste üç lig karşılaşmasında kalesini en son Kasım-Aralık 2021 arasındaki süreçte kapattı (2G 1B).
  • Süper Lig deplasmanlarında oynadığı son dört maçtaki tek mağlubiyetini son karşılaşmada Fatih Karagümrük'ten (0-2) alan Pendikspor (3B), 2024 takvim senesinde üst üste iki dış saha yenilgisi yaşamadı.
  • Bu sezon Bülent Uygun yönetiminde oynadığı dokuz Süper Lig maçında aynı sonucu üst üste iki kez almayan Sivasspor (3G 4B 2M), son karşılaşmada Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı. Son dört maçını kaybetmeyen Yiğidolar (2G 2B), bu sezonki en uzun yenilmezlik serisini devam ettirmeyi hedefliyor.
  • Süper Lig'deki son iki maçını gol atamadan kaybeden Pendikspor, bu sezon daha uzun bir mağlubiyet serisini sadece bir kez yaşadı (4M; Kasım-Aralık 2023). İstanbul temsilcisi, üst üste üç lig karşılaşmasında gol atamadığı son dönemi ise Nisan 2021'de 2. Lig'de geçirdi.
  • Bülent Uygun'un göreve başladığı Ocak 2024'ten bu yana Süper Lig'de kalesine en fazla toplam (159) ve isabetli (57) şut çekilen takım Sivasspor. Bu dönemde rakip kaleye 86 şut gönderen Yiğidolar'dan daha düşük bir sayıda kalan sadece iki ekip bulunuyor: Hatayspor (84) & Konyaspor (84).
  • Süper Lig'deki son iki maçında da frikik golü atan Sivasspor santrforu Rey Manaj (vs Hatayspor & Çaykur Rizespor), Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana Mehmet Ekici'nin (4 maç; Şubat-Mart 2015) ardından üst üste üç karşılaşmada bunu başaran ikinci oyuncu olabilir.
  • Pendikspor santrforu Umut Nayir'in Süper Lig kariyerinde en fazla gol katkısı verdiği rakibi Sivasspor (4 gol & 1 asist; 5 maç).
  • Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son beş maçtaki tek galibiyetini son karşılaşmada Çaykur Rizespor'dan alan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun (1B 3M), ligin yeni ekiplerini üst üste 2+ karşılaşmada mağlup ettiği son dönemi Ekim 2010-Mart 2011 arasında Eskişehirspor ile yaşadı (4G).

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.