Şampiyon Beşiktaş'tan transfere hızlı giriş! Elayis Tavşan için görüşmeler başladı

Şampiyon Beşiktaş'tan transfere hızlı giriş! Elayis Tavşan için görüşmeler başladı
Dün akşam şampiyonluk sevinci yaşayarak taraftarlarına eşsiz bir hediye veren Beşiktaş'ta çift kupa için mesai sürüyor. Diğer yandan ise transfer çalışmaları hız kazandı. Gelecek sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Kara Kartal'da genç isimler konusunda yoğun bir mesai var. Bu sezon NEC Nijmegen forması ile gösterdiği performans herkes tarafından beğenilen Elayis Tavşan için temaslar başladı.

Sergen Yalçın ile çıktığı yolu taçlandırmayı başaran ve şampiyonluk sevinci yaşayan Beşiktaş'ta iki kupalı sezon sonu için kollar sıvanırken bir taraftan ise gelecek senenin yapılanması adına adımlar atılıyor. Siyah beyazlılar, teknik heyet ve gözlem ekibinin raporu doğrultusunda hareket etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda yurt dışındaki genç oyunculara yönelen Kartal'da Elayis Tavşan ismi ön plana çıktı. Hollanda 2. Ligi'nde NEC Nijmegen formasını terleten genç kanat oyuncusu bu sezon ortaya koyduğu form ve yakaladığı istatistiklerle adından söz ettirmişti. Türk milli takımı öncesi ümit milli takıma da çağırılması konusunda beklentiler oluşan Tavşan için ilk temaslar gerçekleşti. Hollanda temsilcisine de önerilen para belli oldu.


Ferdi'den sonra Elayis

Geçen sezon Telstar'da yaptıklarını bu sene de NEC Nijmegen'de devam ettiren Elayis için kulübü ile görüşmeler başladı. Kara Kartal yalnız olmadığı bu transferde Nijmegen ekibine fiyatını sundu. Pazarlıklar 1.5 milyon üzerinden başladı. Ancak Tavşan'ın Hollanda 1. Ligi Eredivisie'den ve farklı liglerden talipleri var. Daha önce adı Galatasaray ile de anılmıştı. Yalçın ise oyuncuyu kadrosunda görmek istiyor. Bilindiği üzere Ferdi Kadıoğlu da Fenerbahçe'ye aynı takımdan gelmiş ve sarı lacivertliler 1.4 milyon euro ödemişti. Genç kanat oyuncusunun isteyen takımlardan faydalanmak ve daha fazla para kazanmak istyene yeşil kırmızılı ekip gelen resmi teklifler üzerinden cevabını verecek.

elayis tavsan nec nijmegen


Elayis Tavşan kimdir?

Türk anne ve Surinamlı babanın oğlu olarak 30 Nisan 2021 tarihinde Hollanda'nın Rotterdam kentinde doğan Elayis Tabşan 20 yaşındadır. Futbola Victoria '04 Vlaardingen alt yapısında başlayıp Sparta Rotterdam'a transfer oldu. Bu kulübün alt yaş kategorilerinde formasını giydi ve ilk profesyonel imzasını attı. Geçtiğimiz sezpn Telstar'a kiralandı. 23 karşılaşmada 7 gol 3 de asist yaparak ilk sezonunda önemli bir katkı sağlayan Elayis, NEC Nijmegen tarafından bonservisiyle birlikte alındı. Bu sezon ise adeta patlama yaşadı. 11 gol atıp 8 de asist yapan genç oyuncu takımını play-offlara taşıdı. Ayrıca normal sezonda sadece 1 maçta oynamadı. O da transfer olduğu ilk karşılaşmaydı. İstikrarlı bir grafik çizen Elayis Hollanda ile U17 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci de yaşadı. Takımının da en çok asist yapan ismi konumunda bulunuyor.

BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.