Sardar Azmoun kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri

Sardar Azmoun kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri
 DAMGA Editörü
Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan Sardar Azmoun hakkındaki bilgiler merak konusu. Peki, Sardar Azmoun kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberde.

Süper Lig'de Galatasaray'ın gerisinde kalan ve bu sezon elindeki tek kulvar olan Türkiye Kupası'nda finale çıkabilmek için Sivasspor'u ağırlayacak Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Sarı lacivertliler yıldızlar geçidi yaratmak adına kolları sıvarken birçok isim de gündeme geldi. Onlardan biri de yine ve yeniden Sardar Azmoun oldu. Başarılı forvet için taraftarlar da araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Sardar Azmoun kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.


Forvete takviye gelecek

Enner Valencia'nın durumunun belli olmaması ve yaşından dolayı yolların ayrılma ihtimalinin bulunması nedeniyle forvete transfer yapmayı planlayan Fenerbahçe, birçok isimle temaslarını sürdürüyor. Daha önce Dinamo Zagreb kalecisi Dinamo Livakovic, Crystal Palace ile sözleşmesi sona erecek Wilfried Zaha ve Rangers'ten ayrılacağı kesinleşen Ryan Kent, Kanarya'nın listesinde bulunuyor. Ayrıca Serdar Dursun ile de yolların ayrılması planlanıyor.


Azmoun bombası

Fenerbahçe yeni sezonda hücum hattını güçlendirmek için mevcut adaylarla yetinmeyip farklı isimler için de girişimlerini sürdürüyor. Onlardan biri de Sardar Azmoun oldu. Daha önce de adı sarı lacivertlilerle anılan başarılı futbolcunun bu kez hiç olmadığı kadar transferinin yakın olduğu düşünülüyor.


Sardar Azmoun kimdir

1 Ocak 1995 tarihinde İran’ın kuzeydoğusunda Gülistan Eyaleti'nde bir şehir olan Günbedkavus'ta doğdu. Bu kent İran Türkmenleri'nin yaşadığı en büyük kenttir. Nüfusu yaklaşık 130.000 olan bu kent İran’ın en eski kentlerinden biridir. Azmoun'un soyu Türkmenlere dayanmaktadır. 28 yaşındadır. İlk olarak adı solmuş anlamına gelen Pejman konulacaktı ancak dedesi tarafından bu durum engellendi. Ardından gururlu anlamı taşıyan Sardar ismi verildi. Kendisinin en büyük şansı iki kez Asya'nın en iyi oyuncusu unvanını almış ve uzun yıllar voleybol antrenörlüğü yapmış örnek bir sporcu ve babaya sahip olmasıdır. Babası, çocukluğundan beri kondisyonunu korumak için Sardar'ı birçok spora tabi tutmuştur. Babasının ardından Sardar Azmoun önce voleybol oynamaya başladı ve bu alanda iyi becerilere sahipti ancak futbol antrenörlerinden biri onu şehrinde kurulan yeni bir takıma katılmaya davet etti. Sardar'ın anne ve babası bu daveti kabul etti ve böylece futbol sahasına adım attı.

Sardar Azmoun'un ilgi alanları ve zevkleri
Yemek: Chekdarmeh, pilav ve etli bir Türkmen yemeğidir.
Futbol: Real Madrid
Sardar Azmoun'un ilhan aldığı isim: Zlatan Ibrahimovic
Sardar Azmoun'un rol modeli: Ali Daei

2011 yılında İsfahan ekiplerinden Sepahan'dan Rubin Kazan'a transfer oldu. A takımda ilk golünü Rubin Kazan'ın Avrupa Ligi'ndeki rövanş maçında Molde'ye karşı kaydetti. Sardar Azmoun da Lübnan ile oynanan Asya Gençler Şampiyonası eleme turnuvasında sahanın en iyi oyuncusu seçildi ve iki kez fileleri sarsmayı başardı.

2012 Rusya Dostluk Kupası'nda genç milli takımın bir parçasıydı, 6 maçta 7 gol attı ve turnuvanın Bay Golü unvanını aldı. İran'ın Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası umutlarından biri olan Azmoun, Carlos Queiroz'un final listesinde yer alamadı ve 2014 Dünya Kupası'na katılamadı. 2015 Asya Uluslar Kupası'na İran milli takımında katılmış, 2 gol atmayı başarmış ve milli takımın kilit oyuncularından biri olarak kabul edilmiştir. Mart 2013'te kiralık olarak Rostov'a imza attı.

22 Haziran 2016'da İran milli futbol takımı, Sardar Azmoun'un Özbekistan'a attığı golle Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'na Brezilya ve Rusya'dan sonra dünyada üçüncü takım olarak katıldı.

Ayrıca Rostov takımında Azmoun, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Atletico Madrid'e gol atmayı başardı.

2019 yılında 12 milyon euro bedelle Zenit'e, 2022 'de ise ara transfer döneminde 2.5 milyon euro karşılığında Almanya'nın dev ekiplerinden Bayer Leverkusen'e transfer oldu.

İran Milli Takımı formasını 68 kez terletip 41 kez gol sevinci yaşadı. Bu sezon ise Alman ekibinde çıktığı 32 karşılaşmada 4 gol atıp 4 de asist yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.