Spor dünya barışına katkı sağlar

Spor dünya barışına katkı sağlar
Türkiye Muaythai Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Bay-Bayan Muaythai İstanbul Şampiyonası Türkiye Elemeleri, Bağcılar'da gerçekleştirildi. Turnuvanın açılışında konuşan Muatyhai Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Halis Avşar, sporun evrensel bir kültür olduğunu söyleyerek, “Spor dünya barışına katkı sağlar” dedi.

Türkiye Muaythai Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği, Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu'nda; Bay Bayan Muaythai İstanbul Şampiyonası Türkiye Elemeleri organizasyonunu gerçekleştirdi. Gençler ve büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen müsabakalar öncesinde etkinliğin açılışını ise Federasyon Başkanı Halil Durna ve İstanbul İl Temsilcisi Halis Avşar gerçekleştirdi. Avşar, müsabakalarda kazanmanın önemli olduğunu ve fakat önceliğin karşılıklı sevgi ve saygı olduğunu söyledi. Avşar, “Spor kuşkusuz evrensel bir kültürün parçasıdır. Dünyada dili, dini, ırkı farklı bir sürü insanı birleştiren güzel bir etkinliktir. Dünya barışına katkı sağlayacak önemli bir değerdir” ifadelerini kullandı.

587 sporcu katıldı
Avşar'ın karşılıklı saygı ve sevgi tembihleyerek başlattığı turnuvada ise 587 sporcu ve 49 spor kulübü yarıştı. Dereceye giren sporcular Dünya ve Avrupa Şampiyonları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını elde ederken, oldukça mutlu oldukları gözlendi. İstanbul İl Temsilcisi ve Muaythai Milli Takımı Teknik Direktörü Halis Avşar'ın düzenlediği şampiyonaya; Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu, Hakem Kurulu Başkanı Hafız Hotarlıoğlu, Semerkant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Çapan, Alinda İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Çeken ve çok sayıda davetli katıldı. 

Plaket takdim etti
Müsabakaların sona ermesiyle birlikte, eleme şampiyonasına katılım gösteren isimlere tek tek teşekkür eden Avşar ve Durna spora ve sporculara destek gösteren iş adamlarına plaket takdimi yaptı. “Bugün burada olarak bizleri yalnız bırakmayan ve bu güzel organizasyona güç veren isimlere teşekkür ederim” diyen Avşar, Türkiye'nin söz konusu spor alanında ilerleyen zamanlarda çok daha büyük işlere imza atarak ilerleme kaydedeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.