Standard Liege CEO'sundan Cihan Çanak açıklaması geldi: Türk takımları onunla ilgileniyor!

Standard Liege CEO'sundan Cihan Çanak açıklaması geldi: Türk takımları onunla ilgileniyor!
 DAMGA Editörü
Gelecek sezon uygulanacak olan yabancı kontenjanı nedeniyle yerli isimlere yönelen dört büyük takımın listesinde bulunan ortak isimler arasında Cihan Çanak bulunuyordu. Standard Liege CEO'su Pierre Locht, genç futbolcu hakkında DAMGA yaptı.

Şampiyonluk yarışının yanı sıra Avrupa kupalarına katılma konusunda da birbirlerini geçmeye çalışan dört büyüklerin sahadaki mücadelesi transfere de sıçradı. Birçok oyuncu konusunda ortak noktaya giden Süper Lig'in devleri, gelecek sezon uygulanacak olan yabancı kuralına hazırlanarak yerli oyunculara odaklandı. Yurt içinde sivrilen isimler için istenen bonservisler yükse gelince gurbetçilerin yaşadığı ülkelere doğru bir operasyon başlatıldı. Listedeki adaylar arasında ise Cihan Çanak var. Standard Liege'in CEO'su Pierre Locht, konu hakkında gazetemize açıklamada bulundu.

Trabzonlu ailenin çocuğu

Alt yapısından yetiştiği Standard Liege ile 62 karşılaşmaya çıkan Cihan Çanak şu ana kadar 1 gol atıp 5 de asist yapma başarısı gösterdi. Ümit Milli Takımı ile de 7 karşılaşmada 2 kez fileleri havalandırmayı başardı. Bu sezon çok fazla süre almasa da kulübünün kendisine güveni ve inancı yüksek. Güncel piyasa değeri ise 3.5 milyon euro olarak gözüküyor. Kanatlarda forma giyebilen 19 yaşındaki oyuncu memleketi Trabzon'un plakası olan 61'i de sırtında taşıyor.

cihan-canak-61.jpg

Pierre Locht: Cihan'ı satma düşüncemiz yok

Gündemden düşmeyen Cihan Çanak yerli kontenjanı nedeniyle büyük bir ilgi görüyor. Ancak Standard Liege CEO'su Pierre Locht, şu an için satma düşüncelerinin olmadığını ifade ederek gazetemize; "Cihan, Avrupa'da birçok kulübün takip ettiği büyük potansiyele sahip genç bir yetenek. Sakatlığı nedeniyle biraz az oynadı ama artık daha fazla süre bulacak. Kendisinin gelişeceğini ve değerinin artacağını biliyoruz. Süper Lig'in bazı takımları da onu takip ediyor. Bu durum U21 maçları göz önüne alındığında gayet mantıklı. Planlarımızda onu bu yaz satmak yok. Ancak futbolda ne olacağını bilemezsiniz" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.