Süper Lig'in yıldızlarından biriydi... Hurşut Meriç şimdi ne yapıyor?

Süper Lig'in yıldızlarından biriydi... Hurşut Meriç şimdi ne yapıyor?
Hızlı koşuları, içe kat eden oyun tarzı ve yaptığı çalımlarla adından bir dönem oldukça fazla söz ettiren Hurşut Meriç, ülkemizde birçok takımın formasını giydi. Şimdi ise geldiği yere geri döndü ve yine futbolla iç içe bir hayat sürdürüyor.

Herkes onu sağ kanattan yaptığı bindirmeler, ceza sahasına girdiği hareketler ve uzaktan attığı mermi gibi şutlarla tanıyor. İrfan Can Kahveci'nin "çalım atmayı ondan öğrendim" dediği Hurşut Meriç şimdilerde başkent temsilcisine imza atmadan önce futbol oynadığı Hollanda'da yaşamayı sürdürüyor. Meriç yeni futbolcular çıkarabilmek için uğraş veriyor.


ADO Den Haag'dan geldi

SDZ'de başlayan futbol hayatında, Blauw Wit, DWS Amsterdam ve AZ Alkmaar altyapılarının formarını giyen Hurşut meriç, EDO'dan Türkiyemspor'a transfer oldu. Buradan da ADO Den Haag'a geçiş yaptı. Türk pasaportunun bulunması nedeniyle avantajlı konumda olan sağ kanat oyuncusunu keşfeden ilk takım ise Gençlerbirliği oldu. Merhum Başkan İlhan Cavcav'ın Ankara'ya getirdiği gurbetçi futbolcu 5 seneye yakın süre kırmızı siyahlı formayı giydi. Alkaralar ile özdeşletiği günlerde birçok kez Süper Lig takımı ile de anılan Hurşut'un kariyeri Çaykur Rizespor'da devam etti. Ancak burada uzun soluklu bir kariyere imza atamadı. Sonrasında Adana Demirspor, Bandırmaspor, Karacabey Birlik ve Cizrspor ile anlaşma sağladı. 2019 yılında da futbola profesyonel anlamda veda etti.


hurşut meriç

Futbolcu yetiştiriyor

Şu an Hollanda'da yaşamaya devam eden Hurşut Meriç artık futbol okulu sahibi. Kendi adına açtığı okulda öğrencilere eğitim veriyor ve onların yetişmesi için tüm imkanları sağlıyor. Futboldan da kopmuş değil. Amsterdam Gençlerbirliği ile işbirliği içerisinde.


hurşut meriç

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.