Süper Lig'de sözleşmesi sona erecek futbolcular (2019-2020)

Süper Lig'de sözleşmesi sona erecek futbolcular (2019-2020)
Ocak ayına kısa bir süre kala Süper Lig'de sözleşmesi sona erecek futbolcular da merak ediliyor. 2020 yılı itibarıyla istedikleri kulüplerle görüşme yapmaya hak kazanan yıldız futbolculardan şampiyon kadro dahi çıkabilir. işte 2020 yılı haziran ayı sonunda Süper Lig'de sözleşmesi sona erecek futbolcular ile oluşturduğumuz kadro

Futbolun en önemli konu başlıklarından biri de transfer. İki dönemde adı geçen yüzlerce oyuncunun hangi kulübe gidecekleri merakla bekleniyor. Avrupa'nın en çok transfer gerçekleştiren liglerinden biri olan Süper Lig'de de ocak ayı yaklaştı ve takımların yapacakları transferler gazete manşetlerini süsleyecek. Bu konuda dikkat çeken isimlerin başında Süper Lig'de sözleşmesi sona erecek futbolcular geliyor. Çünkü sezon sonunda istediği kulübe bedava imza atabilecek oyuncular için para kazanmak isteyen takımlar satışlara onay verebiliyor. Ayrıca haziran ayı için de söz kesilebiliyor. Spor muhabirimiz Burak Zihni, 2020'de sözleşmesi bitecek Süper Lig yıldızlarından bir kadro oluşturdu.
 


Yıldızlar bedava!

Süper Lig'de performanslarıyla adlarından söz ettiren birçok yıldız futbolcunun transferi özellikle bekleniyor. Ligimizde olduğu kadar farklı ülkelere de gitme ihtimali bulunan isimlerin durumu yakından takip ediliyor. Gözler transfer döneminde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve lider Sivasspor'da olacak.
 

Süper Lig'de sözleşmesi sona erecek futbolcular kadrosu

beto göztepe

1) António Alberto Bastos Pimparel BETO | Yaş: 37 Takımı: Göztepe Ülke: Portekiz
Tecrübeli kaleci Göztepe'ye imza attığı günden bu yana performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor. Bitmek bilmeyen hırsı ve oynama isteği ile ön plana çıkıyor. Liderliğini İzmir kulübünde de en iyi şekilde gösteren Portekizli eldiven taraftarın da sevgilisi. Yaşına aldanmayın. Profesyonelliği dibine kadar yaşayan Beto, birçok takımın radarında olacaktır. Deneyimli file bekçisinin sarı kırmızılı ekipte sakatlığı sebebiyle sadece üç maç kaçırdığını da unutmamak gerek.

filip novak

2) Filip Novak | Yaş: 29 Takım: Trabzonspor Ülke: Çekya
Trabzonspor'a devre arası transferi olarak Muharrem Usta döneminde katılan Novak performansıyla Süper Lig'e damga vurdu. Son yılların en skorer bek istatistiğini yakalayan Çek futbolcu takıma sağladığı uyum ve karakteri ile de farklı bir noktada bulunuyor. Sezon başında kendisine gelen teklifleri reddedip kulüpte kalan Novak ile hala yeni bir sözleşme imzalanmadı. Bu da deneyimli oyuncunun ocak ayından itibaren istediği kulüple görüşebileceği anlamına geliyor. İlk tercihi yine de Trabzonspor olacak ancak kontratının biteceğini bilen birçok kulüp Novak'ı değerlendirecektir.

mariano galatasarau

3) Mariano | Yaş: 33 Takım: Galatasaray Ülke: Brezilya
Son iki şampiyonluğa direkt etkisi bulunan Mariano da sezon sonu bedelsiz olarak takımdan ayrılabilir. Zaman zaman tartışmalı performanslara imza atsa da tecrübesiyle ön plana çıkan isimlerin başında gelen sambacı Süper Lig için önemli bir isim. İki yönlü oyunuyla teknik direktörlerin elini de kolaylaştıran Mariano'nun talipleri olacaktır. Kariyerine Brezilya'da da devam etme ihtimali bulunan deneyimli bekin hangi takıma imza atacağı merak konusu.

ryan donk

4) Ryan Donk | Yaş: 33 Takım: Galatasaray Ülke: Hollanda
Ülkemizde yıllardır top koşturan Donk, bu ligin dinamiklerine hakim bir stoper. Transferini gerçekleştirmek isteyen takımların cebinden çıkacak ücret biraz fazla olabilir ancak çok yönlü oyunu ile de katkı sağlayacaktır. Stoper ve ön lbiero mevkilerinde forma giyebilen Hollandalı oyunuc transferin gözdelerinden biri olacak.

aymen abdennour

5) Aymen Abdennour | Yaş: 30 Takım: Kayserispor Ülke: Tunus
Sezon başında adı büyük takımlarla anıldı ancak Kayserispor'a imza atarak herkesi şaşırttı. Yıllarca Avrupa'nın önemli kulüplerinde top koşturan Abdennour, Kayserispor'un mali şartlarını karşılayabilecek durumda olmayabilir. Bu da ayrılık anlamına geliyor. Kurulan kadroda tutmayan transferler sebebiyle istediği yerde yer alamayan sarı kırmızılıların tecrübeli stoperi tercih edilebilir.

jose ernesto sosa

6) Jose Ernesto Sosa | Yaş: 34 Takım: Trabzonspor Ülke: Arjantin
Trabzonspor'a geldiği günden bu yana en verimli döneminde. Yıllanmış şarap misali üzerine koyarak devam ediyor. Takımı komutasına alan Sosa, geriden kurduğu oyunun yanısıra hücuma katkısı ve saha içerisindeki liderliği ile bordo mavililerin en büyük kozu. Kaptanlık pazubandının hakkını sonuna kadar veriyor. Ayrıca saha dışında da tam bir profesyonel. Sözleşmesinin son senesinde indirimi de kabul etti ancak hala imzalar atılmadı. Belki bir vefa yapmak isterse Arjantin'e de yolu düşebilir. Yine de burada alacağı ücreti yakalayabilen bir takım çıkar mı soru işareti. Trabzonspor Sosa ile güzel. Sosa da Trabzonspor'da mutlu.

ozan tufan

7) Ozan Tufan | Yaş: 25 Takım: Fenerbahçe Ülke: Türkiye
Yıllardır beklenen patlamayı sonunda gerçekleştiren ve Süper Lig'in önemli isimlerinden biri olmayı başaran Ozan Tufan, EURO 2020'ye katılma hak kazanan A Milli Futbol Takımı'nın da da vazgeçilmez parçalarındandı. Ersun Yanal'ın güvendiği futbolcuların başında gelen Ozan, sağ bek ve orta sahada da forma giyebiliyor. Avrupa kulüplerinin de radarında olacaktır.

ricardo quaresma

8) Ricardo Quaresma | Yaş: 37 Takım: Kasımpaşa Ülke: Portekiz
Yaşı sebebiyle 'neden?' diye sorabilirsiniz. Sahada Quaresma'nın ilk defa topa vuruyormuşçasına yaşadığı heyecan ve oynama isteği sizi bu tercihi yapmaya itecektir. Trivela, rabona ve birçok çalım yeteneği ile öldürücü bir silah olan Quaresma, bu lig için biçilmiş kaftan. Son sözleşmesini yaptığı Kasımpaşa'dan iyi bir teklif gelirse ayrılabilir.

emre kılınç

9) Emre Kılınç | Yaş: 25 Takım: Sivasspor Ülke: Türkiye
Son iki sezonda adından söz ettiren futbolculardan biri olan Emre Kılınç, Boluspor'dan Sivasspor'a geçtiği günden bu yana performansıyla kendisine hayran bırakıyor. İstatistikleri ile de transferin gözdesi haline gelen 25 yaşındaki futbolcu, yerli statüsünde bulunması sebebiyle de en çok ilgi gösterilen futbolcuların başında gelecek.

burak yılmaz

10) Burak Yılmaz | Yaş: 34 Takım: Beşiktaş Ülke: Türkiye
Türkiye'de gol denilince akla gelen belki de ilk isim. Kral lakaplı Burak Yılmaz'ın sezon sonu sözleşmesi sona eriyor. Beşiktaş'ta muhtemelen devam edecek ancak bugüne kadar yaptığı transferleri de göz önünde bulundurursak her an her şey gerçekleşebilir. Son olarak yeni yönetimin tasarrıf istediği üç yıldıdan biri olduğu bilinen Burak'ın karar merakla bekleniyor.

papis cisse

11) Papis Cisse | Yaş: 34 Takım: Alanyaspor Ülke: Senegal
Yıllarca adı dört büyüklerle anılan Papis Cisse Alanyaspor'a geldiği günden bu yana gösterdiği performansla parmak ısırtıyor. Bu sezon da yaptığı patlama ile herkesin dilinde. Devre arasında dahi transferinin gerçekleşeceği yönünde haberler yer alan Senegalli golcünün sezon sonu sözleşmesi sona eriyor.

 


Bu kadroda yer alan futbolcuların dışında birçok isim de listede bulunabilirdi. Pereira, Hasan Ali Kaldırım, Mert Hakan Yandaş, Junior Fernandesi Nagatomo, Clichy, Caner Erkin, Isla, Andre Castro, Mitchell Donald, Nazım Sangare, Orgill, Mehmet Topal ve Robinho gibi pek çok isim de transferin gözdesi olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.