Tek hedef kazanmak

Tek hedef kazanmak
Trabzonspor deplasmanında ilk isabetli şutunu 85. dakikada atan ve adeta sahada yokları oynayan Fenerbahçe çıkış arıyor. Kasımpaşa ile evinde karşılaşacak olan sarı lacivertlilerin tek hedefi galibiyet.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ile Kasımpaşa, lig tarihinde yarın 31. kez karşılaşacak. İk|i ekip arasında geride kalan 30 maçtan 24'ünü Fenerbahçe, 3'ünü Kasımpaşa kazandı, 3 müsabaka da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin lig maçlarındaki 73 golüne, Kasımpaşa 25 golle yanıt verdi. Geçen sezonki maçları Fenerbahçe, Kadıköy'de 4-2, deplasmanda da 4-1'lik skorlarla kazandı.

5 isim yok
Bugün Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Müsabaka beIN Sports 1 kanalından naklen yayımlanacak. Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalıları Roberto Soldado ve Jailson Marques Siqueira ile sakatlıkları bulunan Alper Potuk, Andre Ayew ile Tolga Ciğerci bu maçta görev alamayacak.

Diagne'nin gerisinde kaldı
Fenerbahçe, bu sezon gol yollarında oldukça etkisiz bir görüntü ortaya koyuyor. Geride kalan 13 haftada sadece 12 gol atabilen Fenerbahçe, yarın karşılaşacağı Kasımpaşa'nın santrforu 14 golün sahibi Mbaye Diagne'nin gerisinde kaldı. Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 20 resmi maçın hiçbirinde 2'nin üzerinde gol atamamasıyla da dikkati çekti.

3 oyuncu sarı kart sınırında
Fenerbahçe'de 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon ligde üçer sarı kart gören İslam Slimani, İsmail Köybaşı ve Hasan Ali Kaldırım, bu karşılaşmada da sarı kart görmeleri durumunda ligin 15. haftasındaki Akhisarspor maçında forma giyemeyecek.

Kasımpaşa 11 maçtır kazanamıyor
Kasımpaşa, Süper Lig'de Fenerbahçe ile yaptığı son 11 maçta galip gelemedi. Fenerbahçe karşısında son galibiyetini 2012-2013 sezonunun ilk yarısında evinde 2-0'lık sonuçla alan lacivert-beyazlılar, daha sonraki 11 maçtan 10'unu yitirdi, birinde berabere kaldı.

En farklı skorlar
İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skorlu galibiyetleri Fenerbahçe, 6-2 ve 5-1'lik skorlarla elde etti. 2010-2011 sezonunun ilk yarısında Kasımpaşa'nın sahasındaki yenileme çalışmaları nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçı Fenerbahçe 6-2 kazandı. 2016-2017 sezonunun ilk yarısındaki 5-1'lik maç da iki ekip arasındaki 30 müsabaka içinde en farklı skorlardan biri olarak kayıtlara geçti. Kasımpaşa ise 2009-2010 sezonunda Kadıköy'de yapılan ve Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçtan 3-1, 2012-2013'te kendi sahasındaki karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı. Bu arada, Fenerbahçe ile Kasımpaşa, iki aşamalı olarak oynanan 1962-1963 sezonunda hem Beyaz Grup'ta hem de Final Grubu'nda birlikte yer alınca, bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldu.

Kasımpaşa, 14 maçta gol atamadı
Kasımpaşa, Fenerbahçe ile lig tarihinde yaptığı 30 maçın 14'ünde gol atamadı. Lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe filelerini 16 maçta havalandırabilirken, kendi kalesinde ise sadece 4 maçta gol görmedi.

KOEMAN SİSTEM DEĞİŞTİRECEK
Erwin Koeman, Kasımpaşa maçında hem kadroyu em de sistemi değiştirmeye hazırlanıyor. Fenerbahçe’nin Dinamo Zagreb ile oynadığı maçta Hollandalı teknik adam İslam Slimani’yi kulübeye çekti. İleri uçta Frey oynarken, Yassine Benzia da ilk 11’e geri döndü. Ayrıca ligde cezalı olan Jailson da forma şansı buldu. Koeman, ligin flaş takımı Kasımpaşa ile oynanacak zorlu karşılaşmada yeniden değişime gitmeye hazırlanıyor. Cezalı Jailson’un yerine Mehmet Topal’a 11’deki yerini alacak. Koeman, Dinamo Zagreb önünde yine beklentilerin uzağında kalan Benzia’yı kulübeye çekmeyi planlıyor. Yeniden ift forvetli sisteme dönmeye hazırlanan tecrübeli çalıştırıcı, Frey-Slimani ikilisiyle gol arayacak. Bir başka değişim de savunmanın sağında yaşanabilir. Koeman, İsla’yı yedeğe çekip Şener'i 11'de görevlendirebilir. Koeman’ın Dinamo Zagreb maçında yedek bıraktığı Cezayirli futbolcuyla özel bir görüşme yaptığı öğrenildi. Fanatik'in haberine göre Hollandalı çalıştırıcı, öğrencisine, “Benim de kulübün de senden beklentilerin büyük ama bunlara karşılık vermekten uzaksın. 
Bir sorunun mu var? Eğer varsa birlikte çözelim. Takımın saha ihtiyacı var.  Umarım bu kez değerlendirirsin” 
dediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.