Trabzonspor 96.2 milyon euro ile kapattı

Trabzonspor 96.2 milyon euro ile kapattı
Yaz aylarını en hareketli geçiren takımlardan biri olan Trabzonspor, kadrosuna kattığı yıldız isimlerle adından söz ettirirken ligdeki performansıyla da taraftarlarına umut vermeyi başardı. Bordo mavililerin kadro değeri 96.2 milyon euroyu buldu.

Bu sezon başında yaptığı transferlerle dikkat çeken Trabzonspor'da bomba etkisi yaratacak isimler kadroya dahil edilmişti. İtalya'ya yapılan ilk seferde Gervinho ve Bruno Peres Trabzon'a getirilmiş ve imza attırılmıştı. ardından yurt içine dönen bordo mavililer Fode Koita ile sözleşme imzalamıştı. Hamlelerini arka arkaya yapan Fırtına'da Abdullah Avcı'nın isteği üzerine Marek Hamsik de Avrupa Şampiyonası'nde transfer edilmişti. Rüzgarı arkasına alan Karadeniz temsilcisi yerli kontenjanı için İsmail Köybaşı ve Dorukhan Toköz ile anlaşma sağladı. Sörloth sonrasındaki santrafor arayışı için ise daha önce anlaşma sağlanamayam Cornelius ikna edilerek şehre getirildi. Ön libero mevkisine de Manolis Siopis hamlesi yapıldı. Sezon Stefano Denswil ile kapandı. Trabzonspor'un yeni transferleri ve giden oyuncularla birlikte bu eylül ayındaki kadro değeri 96.2 milyon euro olarak belirlendi.


En değerlisi Uğurcan

Hem Trabzonspor'un hem de milli takımın kalesini koruyan Uğurcan Çakır arkadaşları arasındaki en değerli isim oldu. Başarılı file bekçisinin değeri 19 milyon euro bandında. İkinci sırada ise her ne kadar son dönemde piyasa değeri düşüş yaşasa da Abdülkadir Ömür var. Genç futbolcu 8.5 milyon euro değerinde. Yunanistan Milli Takımı ile gösterdiği performansla gündemde olan Anastasios Bakasetas'ın şu an 7 milyon euro seviyesinde. Takımın en düşük değerli futbolcusu 100 bin euro ile Ahmet Can Kaplan oldu.

Veriler Transfermarkt'tan alınmıştır.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.