Trabzonspor'da Sosa krizi!

Trabzonspor'da Sosa krizi!
sezon başında büyük umutla ve maliyetle transfer edilen Jose Sosa için yapılmayan ödemeler Trabzonspor'un başına dert olacak. Bordo mavililerin Avrupa'dan men cezası alması dahi gündemde.

Muharrem Usta döneminden kalan transfer borçları kulübün geleceğini tehlikeye sokacak gibi görünüyor. Emmanuel Mas'ın yetiştirme bedelinin ardından Rodallega'nın kulübü Akhisar bordo mavililere ihtar çekmiş, Bero'nun transfer edildiği Trencin'in şikayeti sonrası transfer yasağı gelmişti. Şimdi ise Jose Sosa için Milan harekete geçti. İtalyan devi de bordo mavililer hakkında şikayette bulundu."Avrupa kupalarından men" cezası gelebileceği iddiaları için Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, "Uzun süredir ödemelerde aksamalar vardı. Şu an yeni bir yasak yok ama yarın ne olur veya olmaz bakıyoruz" yorumunu yaptı.

Sosa ne kadara mal oldu
Trabzonspor, Sosa için Milan'a önce 1 milyon 350 bin Euro kiralama bedeli ödedi, akabinde 3 milyon 400 bin Euro daha ödeyerek satın alma opsiyonunu kullandı. 2017-2018 sezonunun ilk devresi için 1 milyon 620 bin Euro kazanan Sosa, ikinci yarı için de aynı ücreti alacak. Sosa'nın 2018-2019 sezonu için 3 milyon 320 bin, 2019-2020 sezonu için de 3 milyon 240 bin garanti ücret ödemeleri bulunuyor. Sosa'nın toplam maliyeti 14 milyon 550 bin Euro'yu (yaklaşık 73 milyon TL) buluyor. Bu ücretlere rağmen Sosa'nın henüz golle tanışamaması eleştirilerin en büyük odak noktası.

Evinde kazanamıyor
Trabzonspor, Süper Lig'de evinde en çok yenilgi alan takımlardan oldu. Karadeniz ekibi, sahasında daha çok puan toplasa da, dış sahaya göre iç sahada daha çok mağlubiyete uğradı. Bordomavililer, bu sezon evinde oynadığı 15 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Ligde bordo-mavililerle birlikte iç sahada en çok yenilgi alan takımların başında Alanyaspor (7), Gençlerbirliği (5), Akhisarspor (5) geliyor.
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.