Trabzonspor'dan Artem Dovbyk atağı! Teklif detayları belli oldu

Trabzonspor'dan Artem Dovbyk atağı! Teklif detayları belli oldu
Molde ile oynanacak Avrupa Konferans Ligi mücadelesi öncesinde forvet takviyesi yapmak isteyen Trabzonspor'da girişimler sürüyor. Bordo mavililer Cornelius'tan ret cevabı alırken Sörloth'ta ise beklenen gelişmeler henüz yaşanmadı. Willian jose için de pazarlıklar sürüyor. Teknik heyet bu sebeple Dnipro-1'de forma giyen Artem Dovbyk'ın peşine düştü. Ukraynalı oyuncunun transferini tamamlamak üzere sefer gerçekleştirilecek.

Bruno Peres, Gervinho, Hamsik, Koita, Dorukhan Toköz ve İsmail Köybaşı ile kadrosunu güçlendiren Trabzonspor'da pastanın çileği olarak tabir edilen en önemli parça transferi için kolları sıvandı. Bordo mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda görüşülen isimler arasında bulunan Artem Dovbyk bir süredir gündemdeydi. Yönetim ise genç futbolcu için Ukrayna'ya gitme kararı aldı. Eğer talep edilen indirim karşılık bulursa imzalar atılacak.

Dovbyk de istiyor

Trabzonspor'da transferden sorumlu yöneticiler bugün Artem Dovbyk için Ukrayna'da olacaklar. Dnipro'nun kapıyı 8 milyon euro'dan açıp 6 milyon euro'a kadar indiği kaydedildi. Bordo-mavililer ise bu rakamı 3-4 milyon euro bandına çekmeyi planlıyor. Tabii bunun için Dnipro'ya Dovbyk'in olası satışından pay verilecek. Transfer komitesi, 24 yaşındaki futbolcu için tüm şartları zorlayacak. Kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen Dovbyk de bu transfere sıcak bakıyor.


Hedefi Sörloth

Artem Dovbyk'nin Trabzonspor'a gelmek istemesinde Alexander Sörloth'un yaptığı dev sıçramanın rolü çok büyük. Norveçli oyuncu, İngiltere'de Crystal Palace'da forma yüzü göremezken Fırtına'da gol kralı olup, Alman ekibi RB Leipzig'e transfer gerçekleştirmişti. Dovbky de futbolcu parlatma merkezi olan Trabzonspor'da kendini gösterip benzer bir yol haritası çizmek istiyor.

artem dovbyk trabzonspor

"Avrupa'da bile çok yok"

Dnipro'nun hocası İgor Jovicevic, oyuncusu Artem Dovbyk'i övdü. Jovicevic "Ukrayna'da böyle bir forvet yok. Dovbyk, Ukrayna'nın en iyi forveti. Avrupa'da bile ondan çok yok. Sürekli ilerlemek istiyor. Artem ciddi bir sakatlık geçirdi, neredeyse bir yılı kaçırdı, ancak ilerleme arzusu var" diye konuştu. Fotomaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.