Trabzonspor'dan çifte transfer

Trabzonspor'dan çifte transfer
Yeni teknik direktörünü hafta başında açıklaması beklenen Trabzonspor'da transfer çalışmaları da başladı. Bordo mavililer Teemu Pukki ve Youness Mokhtar'ı listeye aldı. İki oyuncunun da sözleşmesi önümüzdeki ay bitiyor.

Yeni yapılanma kapsamında ekonomik oyunculara yönlenen Trabzonspor'da bonservisi elinde iki futbolcuya yönelindi. Bunlardan ilki santrafor oyuncusu Teemu Pukki. Brondby forması giyen Finlandiyalı golcü Fırtına'nın teklifine sıcak bakıyor. Şu an kadrosunda üç forvet bulunduran bordo mavililerde yaşanabilecek ayrılıkların ardından Pukki'nin duyurulması bekleniyor. Kontratı tamamlanacak olan Dame N'Doye ile anlaşma düşünülmezken Fin golcünün bu boşluğu dolduracağı düşünülüyor.
 

Menajeri geldi

Bu sezon çıktığı 44 maçta 30 gole direkt olarak etki ederek Danimarka ekibine önemli bir katkı veren Teemu Pukki'nin menajeri de görüşme yapmak üzere Türkiye'ye geldi. Daha önce adı Kayserispor ile de anılan tecrübeli golcünün yeni adresi Trabzonspor olabilir.
 

İki golcü gidebilir

Trabzonspor'un hücum hattında bulunan Burak, Rodallega ve N'doye üçlüsünden ayrılabilecek isimler sonrasında transferin gerçekleşmesine kesin gözle bakılıyor. Bonservisi olmaması Fin futbolcuyu ön plana çıkarıyor.

teemu pukki trabzonspor
 

Teemu Pukki kimdir?

Teemu Eino Antero Pukki 26 Mart 1990 tarihinde Kotka'da dünyaya geldi. KooTeePee altyapısında başlayan futbol kariyerinde Sevilla Atletico forması giydikten sonra ülkesine Helsinki ile geri döndü. Schalke 04, ve Celtic'e yaptığı transferlerden sonra Brondby'e kiralanan ve bonservisi de alınan Finlandiyalı golcü bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Pukki santrafor mevkisinin yanısıra ikinci forvet mevkisinde de oynayabiliyor. Pukki 62 maçlık milli takım kariyerinde 12 gol attı.
 

Faslı oyuncu da listede

Trabzonspor'un listeye aldığı oyunculardan biri de Youness Mokhtar. Faslı yıldız Zwolle formasıyla bu sezon çıktığı 36 maçta 10 gol 6 asistlik performans gösterdi. Hollanda'da bulunan Faslı oyunculardan biri olan Mokhtar'ın da bonservisi önümüzdeki ay bitiyor. Daha önce Kayserispor'a transferi söz konusu olan tecrübeli oyuncunun ve hem menajeri hem de ağabeyinin Tolunay Kafkas tarafından dövüldüğü iddia edilmişti. Mokhtar da sonrasında Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olmuştu.

youness mokhtar trabzonspor
 

Youness Mokhtar kimdir?

29 Mart 1991 tarihinde Uthrecht'te dünyaya gelen Youness Mokhtar futbola USV Elinkwijk Jeugd altyapısında başladı. Ardından PSV altyapısına transfer olan ve FC Eindhoven forması da giyen 27 yaşındaki futbolcu sonrasında Zwolle'ye, oradan da Twente'ye transfer oldu. Bir sezon Al-Nassr serüveni de yaşayan Mokhtar, eski takımı Zwolle ile Eredivise'ye geri döndü. Hollanda pasaportu da bulunan Mokhtar Fas Milli Takımı formasını alt yaş kategorilerinde terletse de a milli takımda oynayamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.