Trabzonspor'dan Simon Deli harekatı! Simon Deli kimdir?

Trabzonspor'dan Simon Deli harekatı! Simon Deli kimdir?
Yaptığı transferlerle nasıl bir iddiasını ortaya koyan ve harekatına devam eden Trabzonspor'da sıra geldi stoper mevkisine. Bordo mavililer son olarak Slavia Prag'da kiralık forma giyen Club Brugge'un Fildişili stoperi Simon Deli için temaslara başladı. Peki, Simon Deli kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor. Sizler de kendisi hakkındaki yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Marek Hamsik, Gervinho, Bruno Peres ve Andreas Cornelius gibi dünya futbolunda adını duyuran yıldızların yanı sıra Dorukhan Toköz, İsmail Köybaşı ve Fode Koita gibi Süper Lig'in önemli isimlerine imza attırmayı başaran Trabzonspor'da transfer tüm hızı ile sürüyor. Karadeniz temsilcisi hem Vitor Hugo ve Edgar Ié ile rekabete girecek hem de onları zaman zaman yedekleyebilecek bir futbolcuyu listesine aldı. Club Brugge'da forma giyen ve geçen sezonu Slavia Prag'da kiralık geçiren Simon Deli için görüşmeler başladı. Hatta son aşamaya kadar gelindi. Daha önce 16 kez ülkesinin milli takım formasını giyen deneyimli stoper için geri sayıma geçildi.


3 yıllık sözleşme

Belçika devi Club Brugge'da mutsuz olan ve ayrılmayı düşünen Simon Deli, Trabzonspor'dan gelen ilgiyi karşılıksız bırakmadı ve temaslar başladı. Menajerinin de hazır bulunduğu toplantılarla birlikte yıllık maaşlar, bonsular ve olması muhtemel ek maddeler konusunda paylaşımlar yapıldı. Stoper mevkisinin yanısıra zaman zaman ön libero da oynayabilen Afrikalı futbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor. Ancak bonservisi konusunda henüz net bir ücret söz konusu değil. Kulübünün 2 milyon euro civarında bir beklentisi olduğu iddiaları basında yer aldı. 

simon deli trabzonspor
 


Duvar gibi stoper

Trabzonspor'un transfer etmek istediği Simon Deli, güçlü fiziği ile dikkat çeken bir isim. Son derece disiplinli olan 29 yaşındaki futbolcu, defanstaki etkili futbolunun yanı sıra, hücuma verdiği destekle de dikkat çekiyor. Top kapma ve kafa vuruşu ve pas verme istatistikleri ile göze batan Deli'nin tekniği de ortalamanın üzerinde. Hızı ve defansif özellikleri ise mükemmel seviyede.


simon deli trabzonspor

Simon Deli kimdir?

Tam adı Simon Désiré Sylvanus Deli olan Simon Deli, 27 Ekim 1991 tarihinde Fildişi Sahilleri'nin başkenti Abidjan'da dünyaya geldi. Ülkesinin Africa Sports takımında futbola başlayan AC Sparta Praha B'ye transfer oldu. SK Dynamo Ceske Budejovice ve 1.FK Příbram'da kiralık forma giydi. Ardından A takımda kendine yer buldu. 2019 yazında 2.5 milyon euro karşılığında Club Brugge'a transfer oldu. Geçen sezonun ikinci yarısında transfer edildiği Slavia Prag'da kiralık olarak forma giydi. Kariyerinde 236 maça çıktı. 8 gol ve 8 asistlik katkı yaptı. Boyu 1.92 metredir. Kariyerinde 3 Çekya ligi, 3 Çekya Kupası ve 2 de Belçika Kupası kazandı. Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.