Trabzonspor taraftarı Ünal Karaman'ı unutmadı!

Trabzonspor taraftarı Ünal Karaman'ı unutmadı!
Geçen sezonun ilk yarısını tamamlayan Kayserispor maçı sonrası teknik direktörlük koltuğuna veda eden Ünal Karaman'ı Trabzonspor taraftarları unutmadı. Bordo mavililer sosyal medyada #ÜnalKaraman etiketi ile deneyimli hoca hakkında binlerce paylaşımda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu'nun seçimi kazanması sonrasında başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte yapacağı hamle de merak konusuydu. Özellikle iyi bir teknik direktör getirmesi beklenen Ahmet Ağaoğlu hiç ihtimal verilmeyen bir isimle anlaşma sağlamıştı. Trabzonspor camiasının futbolculuğu döneminin yanısıra yardımcı antrenörlüğünde de efsanesi olarak kulübe hizmet eden Ünal Karaman ile yola çıkıldı. 1 Haziran 2018 tarihinde aylık 150 bin liraya imza atan Karaman ile başlayan sezon sonrasında alınan sonuçlar herkesi heyecanlandırdı. Şampiyonluk mücadelesi içinde kendisini bulan Fırtına'da hem camia hem de taraftar kupaya bu kadar yakınlaşmanın sevincini yaşıyordu ki Kayserispor maçı sonrasında olanlar adeta bir kara bulut gibi çöktü kulübün üzerine. Ortaya atılan iddialar ve çeşitli söylentiler ile birlikte yolların ayrılacağı yönünde çıkan haberler bir sonun başlangıcı gibiydi. 29 Aralık günü KAP'a yapılan bildirimde Karaman'ın ileriye dönük maaşının da ödenerek kulüple ilişkisinin kesildiği açıklandı. O günden bu yana bir sene geçti. Taraftarlar da sosyal medyadan eski antrenörlerine olan sevgilerini göstermek üzere binlerce mesaj gönderdi. İşte Ünal Karaman'ın gelişinden gidişine kadar yaşananlar...


Camiaya heyecan getirdi

Ünal Karaman futbolculuğu döneminde de hem kişiliği hemde kulübe verdikleriyle taraftarın gözbebeğiydi. Şenol Güneş ile birlikte çalıştığı dönemde de yardımcı antrenörlük konusunda en iyisini verebilmek için çalıştı. 'Ben şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyorum' sözleriyle oturduğu teknik direktörlük koltuğunda yine karakterini ortaya koymayı başardı. Mütevazı kişiliğini her açıklamasında yanıstan Karaman, daha sezon başlamadan kendi kurallarını koydu. Kendisine menajer ile gelen futbolcuyu dahi yeteneğine ya da yaşına bakmadan 'Trabzonspor' için geri çevirdi. Sezon başından itibaren alınan sonuçlar da herkesi heyecanlandırdı. Kulübün içinde bulunduğu darboğaza yönelik yapılan mütevazı transferlerin yanısıra alt yapısından çıkardığı oyuncuları da harmanlayan Karaman'ın takımı her geçen gün daha da büyüdü. Şampiyonluk şarkıları daha ilk seneden söylenmeye başlandı.


Yıldızların gözünün yaşına bakmadı!

Trabzonspor'un belki de bu yarışa girmesindeki en önemli dönemeçte yine Ünal Karaman'ın imzası vardı. Yeni Malatyaspor'a 5-0 yenilerek ağır bir mağlubiyet alan bordo mavililerde deneyimli teknik adam takımın kaptanlarından Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak'ı kadro dışı bırakmıştı. Bir hafta sonra oynanacak Fenerbahçe maçında kaleyi Uğurcan Çakır devraldı. Stoperdeki eksiği de Hüseyin Türkmen ile kapatan deneyimli çalıştırıcı ezeli rakibini 2-1 yenerek 3 puanı da hanesine yazdırmayı başardı. Kendisiyle olmak, kulübe ve takıma hizmet etmek isteyenlerle yola devam edebilmek için tüm mücadeleyi vermeye de hazırdı. Öyle de oldu...


ünal karaman


Derbi fatihi oldu

Ligde rakipleri karşısında başarılı sonuçlar almaya başlayan Trabzonspor İstanbul takımlarına karşı da önemli bir seri de yakaladı. Ünal Karaman yönetiminde sadece Galatasaray'a Ümit Öztürk'ün verdiği kararlar sonrası 10 kişi kalan takımı ile yenilen Karaman diğer tüm mücadelelerde rakiplerinden en az 1 puan almayı başardı. Bu özgüvenle bir sonraki seneye hazırlanan Fırtına'da artık şampiyonluk söylemleri daha gür söylenmeye başlandı.


Yıllar sonra Avrupa

İlk sezonunda Trabzonspor'u dördüncü yapan Ünal Karaman, yıllar sonra Avrupa kapısını da araladı. Ancak yaşanan talihsiz sakatlıklar ve yorgunluklar sebebiyle bu turnuvada gençlerle oynamak zorunda kaldı. Sparta Prag ve AEK gibi Avrupa gediklisi iki takımı eleyen Karaman'ın öğrencileri gruplarda aynı başarıları gösteremedi ancak takım yine de ilerisi için umut veriyordu.

ünal karaman


Sosa'yı diriltti!

Göreve gelmeden önce takımda bulunan Jose Sosa beklentileri karşılayamıyor ve aldığı maaşı da sorgulanıyordu. Milan'dan transfer edilen maestro ile birlikte kafa kafaya veren Karaman, sahadaki liderliği de ona teslim etti. Sorumluluk verdi. Arjantinli oyuncu da her geçen gün daha da yukarı giden formuyla takımı zirveye götürmeye başladı. Süper Lig'deki eski günlerini de geride bırakan Sosa adeta yeni bir transfer gibiydi. Alt liglerde sakatlıktan futbolu bırakma derecesine gelen Abdülkadir Parmak'ı da yanına verip 'eti senin kemiği benim' dedi. Bugün eleştirilen Abdülkadir Ünal Karaman döneminin en katkı sağlayan isimlerinden biriydi. Keza Novak da attığı gollerle adeta kendini aşmıştı. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir de kariyerlerinin zirvesini yaşadı.


'Bizi ezmeye çalışanların boğazına takılırım'

Geçen sezonun ilk yarısını Kayserispor'u Sörloth, Nwakaeme, Sturridge ve Abdülkadir Parmak'ın golleriyle 6-2 yenen Trabzonspor 17 maç sonunda liderlik koltuğunda oturuyordu. Bordo mavililer giderek artan şampiyonluk heyecanı ve coşkusunu Ünal Karaman ile birlikte yaşamak için can atıyordu. Öyle ya... Senelerce futbolcue ve teknik adamlık yaptığı yerde lig şampiyonluğu yaşamak ona da yakışırdı. Ama olmadı. Karaman maç sonrasında; "Geçtiğimiz dönem çok sıkıntılı bir ortamdan alınmış bir Trabzonspor'un olduğunu söyleyen Karaman, "Maddi anlamda zorlanan, her türlü pozisyonda tepe taklak olmuş bir Trabzonspor, kadro olarak sıkıntı yaşamış bir Trabzonspor, iyi niyetle çözülmeye çalışılmış, iyi niyetle mücadele eden insanların içerisinde bulunduğu bir Trabzonspor ve ben bütün basın toplantılarında sayın başkan başta olmak üzere yönetim kurulunun her türlü övgüyü hak ettiğini defalarca dile getirdim. O yıldan bu yıla gelindiği nokta içerisinde sanki çok farklı şeyler yapmış, transferler yapmışız, özel oyuncular katmışız, 'mutlaka şampiyon olacağız', ben burada göreve başlarken hiç kimse bana 'mutlaka şampiyon olmalıyız' diye bir kelime kullanmadı. Her biri sıkıntılı bu ortam içerisinde 'hocam nasıl kurtarırız? Sen de bu camianın çocuğusun. Gel bizimle beraber elini değil kafanı, gövdeni koy' dedikleri bir ortamda geldik biz. Eğer biz başarı yaşadıkta bir noktaya çıkarmışsak, eğer kendi başarımızın altında bizi ezmeye çalışıyorlarsa o ezmeye çalışanların boğazına takılırım. Onu net bir şekilde söyleyeyim. Futbol 2018-19-2020 hiç fark etmez. İşinizi yaparken düzgün adil yapmaya gayret edeceksiniz. Eleştiriler yolumuza aydınlık olmalı. Eleştiriler biraz daha mantıkla bağdaşır pozisyonda olmalı. 2020'den sağlık, mutluluk ve huzurdan başka hiçbir beklentim yok. 1,5 yıldır çocuklarımın yanına gittiğim bir elin parmakları kadar değil. Tesislerde yaşıyorum. Bir kere küçük oğlum geldiğinde evde kaldım. Oyuncularımızla her günümüzü beraber geçiriyoruz. Bu camiaya gönül vermiş insanları mutlu edebilmek adına gayret gösteriyoruz. Zaman zaman aileme haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Çocuklarıma haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Bu zorluluklar ve samimiyet içerisinde insanlar mücadele etmeye çalışırken siz hala 'savunmadan çıkarken top kaybediyoruz, bizim oyunumuz bu değil' derseniz bizim sırtımızı dayayacağımız nokta içerisinde zaman zaman sırtımızı boşluğa bırakmış olabilirsiniz. Şayet 'Trabzonsporluyuz' diyorsanız. 'Trabzonsporlu değiliz' diyorsanız zaten konuşacak çok fazla bir şeyimiz yok. Konuşan yeterince insan var. Onlardan bir tanesi gibi değerlendirilir. Spor medyasını gerçekten takip edecek zamanım olmuyor. Samimi olarak söylüyorum. Başkanın görüşmesinden 3 gün sonra haberim oldu. Her türlü eleştiriye, görüşe açığız" diyerek açıklamalarını tamamladı. Bu sözlerin ardından kendisiyle yollar ayrıldı.

ünal karaman


Yalnız gitti!

Trabzonspor'un koyduğu hedeflere rağmen çok iyi bir buçuk sezon yaşatan Ünal Karaman alınan karar sonrasında Trabzon'dan tek başına ayrıldı. Kendisini uğurlamaya gelen taraftarlarla helalleşti ve İzmir'e gitti. Karaman'ın vedasından sonra göreve gelen Hüseyin Çimşir ile şampiyonluğu kaçıran Trabzonspor, Eddie Newton ile aradığını bulamadı. 

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum