Trabzonspor taraftarından Beşiktaş'ın istediği Yusuf Yazıcı için yönetime çağrı: O maddeyi unutmayın!

Trabzonspor taraftarından Beşiktaş'ın istediği Yusuf Yazıcı için yönetime çağrı: O maddeyi unutmayın!
Beşiktaş'ın kadrosuna katması yönünde girişimlerde bulunduğu Yusuf Yazıcı ile ilgili olarak Trabzonspor taraftarı, yönetime KAP açıklamasında yazan 20 milyon euroluk maddeden geri adım atılmamasını istiyor.

Yeni sezonda Avrupa kupalarında oynayacak olan Beşiktaş, birçok oyuncuyu listesine dahil etti. Özellikle orta saha konusunda takviyeye ihtiyaç duyacak Kara Kartal'da gündeme gelen isimlerden biri de milli futbolcu Yusuf Yazıcı oldu. Trabzonspor'daki kötü döneminin ardından yeni bir sayfa açmayı hedefleyen yıldız ismi kadrosuna katmak isteyen siyah beyazlıların önünde 20 milyon euroluk engel bulunuyor. Taraftar da KAP açıklamasında yer alan bu önemli meblağ konusunda yönetimin geri adım atmasını istemiyor.

fy-hme2wwaudptk.jpeg

Lille'de şampiyon oldu

Fransız ekibi Lille tarafından 16.5 milyon euronun yanı sıra 1 milyon euro bonus ve Edgar lé'nin bonservisinin de yarısını alan Trabzonspor, geride kalan sezonun başında eski oyuncusunu kiralayıp kadrosuna kattı. Fransa'da Ligue 1 ve Fransa Süper Kupası şampiyonluğu yaşayarak adından söz ettiren yıldız futbolcudan beklentiler yine yüksekti ancak bu kez işler istendiği gibi gitmedi. Takımın içerisindeki problemler kendisine de sirayet eden Yusuf'un katkısı çok sınırlı oldu. Zaman zaman tribünler tarafından da tepkiyle karşılandı.

fy97p-jwyaiodvh.jpeg

Yusuf Yazıcı'nın KAP açıklaması

Tarihinin en yüksek bedelli satış anlaşmasını yaptığı dönemde Yusuf Yazıcı için KAP açıklamasında bulunan Trabzonspor'un Lille ile imzaladığı sözleşmede dikkat çeken bir madde yer alıyordu. Buna göre Lille, eğer Yusuf Yazıcı'yı Türkiye'de bir takıma satar veya kiralarsa bordo mavililere 20 milyon euro tazminat ödemekle mahkumdu. İşte o anlaşmanın detayları...

-Losc Lille Kulübü, şirketimize sözleşme fesih bedeli olarak 16.500.000.-EUR ödeyecektir.

-Yusuf Yazıcı, 25 maç oynaması halinde, Losc Lille Kulübü, Şirketimize, 1.000.000.-EUR daha ödeyecektir.

-Yusuf Yazıcı'nın Losc Lille Kulübü ile sözleşmesi devam ederken bir başka kulübe kiralanması veya kesin transferi hallerinde, net transfer gelirinin %20'si şirketimize ödenecektir.

-Losc Lille Kulübü, profesyonel oyuncuları Edgar Miguel Le'nin bedelsiz olarak şirketimize kesin transferine izin verecektir.

-Losc Lille Kulübü, Yusuf Yazıcı'yı Türkiye'de başka bir kulübe kiralamayacağını veya satmayacağını taahhüt etmektedir. Losc Lille Kulübü bu taahhüdünü ihlal ederse, Şirketimize 20.000.000.-EUR tazminat bedeli ödeyecektir.

fy-ttkiwyaaom5u.jpeg

Beşiktaş istiyor! İlk temas gerçekleşti

Trabzonspor'dan kiralık kontratı bittiği için ayrılan Yusuf Yazıcı için Beşiktaş devreye girdi. Teknik Direktör Şenol Güneş'in yanı sıra yardımcılarından biri olarak göreve getirilmesi beklenen Burak Yılmaz, Yusuf ile irtibata geçerek kendisini siyah beyazlı forma altında mücadele ederken görmek istediklerini söyledi. Milli orta sahanın bu fikre sıcak baktığı iddia edildi.

fy7rwcexwaefxw9.jpeg

Taraftardan çağrı

Trabzonspor taraftarı Yusuf Yazıcı üzerinde Süper Lig'e dönmesi halinde ödenecek 20 milyon euroluk tazminattan yönetimin vazgeçmemesini ve geri adım atmamasını istiyor. Sosyal medyada birçok kişi attığı mesajlarla birlikte söz konusu bedelin en azından bir kısmının alınması gerektiğine inanıyor. Ertuğrul Doğan ve ekibinin vereceği karar transferin yönünü belirleyecek. Tecrübeli oyuncu için Rusya iddiaları da var.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.