TRABZONSPOR HABERİ: Transferde şaşırtan gelişme sonrası yeni harekat başladı!

TRABZONSPOR HABERİ: Transferde şaşırtan gelişme sonrası yeni harekat başladı!
 DAMGA Editörü
Önümüzdeki sezon şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Trabzonspor'da transfer harekatı dört koldan devam ediyor. Bordo mavililer listesindeki isimleri 30 Haziran'daki ilk idmana yetiştirebilmek adına yoğun çaba harcıyor. İşte detaylar...

Geride bıraktığı sezonda büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, temmuz ayından itibaren şaha kalkarak şampiyonluğa oynamanın hesaplarını yapıyor. Daha önce sezon başı kampından önce bitirdiği transferlerle mutlu sona ulaşan bordo mavililerde yine aynı taktik uygulanacak. Eldeki oyuncuların satışını da en kısa sürede gerçekleştirmek isteyen yönetim, 30 Haziran'a kadar Nenad Bjelica'nın isteği olan 5-6 ismi yetiştirebilmek adına yoğun çaba harcıyor.

enis-bardhi.webp

Enis Bardhi'ye MLS'ten talip var

Trabzonspor'dan gönderilmesi beklenen futbolcuların ilk sıralarında Kuzey Makedonyalı Enis Bardhi yer alıyor. Geldiği günden bu yana takıma ayak uydurmakta zorlanan ve zaman zaman da mevkisi dışında oynatılan yıldız futbolcu için teknik heyetten gitmesi yönünde rapor geldi. Kendisine daha önce La Liga'dan talipler bulunmasına rağmen bu durum resmiyete dökülmemişti. Son günlerde ise MLS takımlarının ilgisi başladı. Yönetim ise 3 milyon euroya aldığı deneyimli orta saha oyuncusu için 4.5 milyon euro talep ediyor.

10kj8chbakkuwmericn4qw.webp

17 milyonluk ödeme var

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının karşısına geçen Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, haziran ayı sonuna kadar 17 milyon euro ödemeleri gerektiğini söyleyerek; "Göreve başladığımız tarihte 2023 yılı borçsuzluk yazısı alabilmek için 18 milyon ödememiz gerekiyordu. Eğer borçlar ödenmeseydi, oyuncuların serbest kalması ve bonservislerden kaynaklı zararı 55 milyon Euro civarında olacaktı. Bu ödenmeseydi kaosla karşı karşıya kalırdık. Yönetim bu borçları ödemek için sabah akşam çalışıyor. Yönetime giren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çok büyük zorluklara katlanarak bu işin içine girdiler. Geldiğimiz günden beri 24 milyon Euro borç ödedik. Borçların yaklaşık yarısı sponsorluklar ve loca satışlarıyla kazandırıldı, geri kalan 12 milyon Euro ise yönetici katkılarıyla karşılandı diyebiliriz. Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi gereken ve bazı oyuncuların serbest kalmasına sebep olabilecek tutar 17 milyon Euro. Bir kısmı toplandı; ama bayrama kadar yönetimin bulması gereken 17 milyon Euro daha var. Karşılığı her gün de artıyor. Trabzonspor kulübü bunların tamamının planlamasını yaparak ilerlemek ve bunu camiasıyla paylaşmak durumunda" ifadelerini kullanmıştı.

abdulkadir-omur-trabzonspor-super-lig-22-23-1663053988-92245.jpg

Abdülkadir'e İspanya'dan talip var

Geçen sezon formunu yukarı çıkarmayı başaran isimlerden biri olan Abdülkadir Ömür'ün İspanyol temsilcisi Getafe'nin devreye girdiği öğrenildi. Mavi beyazlı ekibin kısa sürede resmi teklifte bulunacağı ve Trabzonspor'un 8 milyon euro civarında bir bonservis istediği belirtildi. Yıllardır gidemediği Avrupa'ya bu kez çok yaklaşan milli futbolcu için yönetimin de gereken kolaylığı sağlaması bekleniyor.

349540359-2439813632852672-1000837496000229382-n.jpg

Djaniny yine gidiyor

Trabzonspor'da geçen sezonu Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi Sharjah FC'de geçiren Djaniny, satın alma opsiyonunun kullanılmaması üzerine kulübe geri döndü. Fakat burada Nenad Bjelica engeline takılacak gibi gözüküyor. Genç ve başarıya aç oyuncuları kadrolarında tutacağını dile getiren Hırvat çalıştırıcının, Yeşil Burun Adaları pasaportlu oyuncuyu göndermesi bekleniyor.

francois-kamano-trabzonspor.jpg

Sol kanatta François Kamano sürprizi

Transfer sezonuna Nenad Bjelica'nın eski öğrencilerinden Mislav Orsic ile başlayan Trabzonspor, Southampton'ın bonservis direncini henüz kıramadı. 4 milyon euro isteyen İngiliz ekibine karşı olarak alternatif isimlere yönelen Fırtına, Lokoomotiv Moskova ile sözleşmesi sona eren François Kamano'yu gözüne kestirdi.

francois-kamano.jpg

Galatasaray'a da golü var

3 sezondur Lokomotiv Moskova forması giyen ve başkent ekibi ile Rusya Kupası zaferi de yaşayan François Kamano, Trabzonspor efsanesi Yattara'nın da vatandaşı. Topla ilişkisi çok iyi olan ve çalımlarının yanı sıra estetik hareketleri ile de taraftarın tam da seveceği bir profil çizen Afrikalı isim için ilk temas kuruldu. Daha önce Galatasaray'a karşı gol de atan Gineli şu anda serbest statüde bulunuyor.

kamano-2.jpg

François Kamano kimdir?

François Kamano 2 Mayıs 1996 tarihinde Gine'nin başkenti Conakry'de doğdu. Şu anda 27 yaşındadır. Futbola ülkesinin Satellite FC t akımında başladı. Buradaki yetenekleri ile SC Bastia'ya transfer oldu. 2016'dan itibaren 2.5 milyon euro karşılığında imza attığı Bordeaux için mücadele etti. 2020'de ise bu kez 5.5 milyon euro bonservisle Rusya'nın yolunu tuttu. 3 yıllık sözleşmesinin sona ermesinden sonra Lokomotiv'den ayrıldı. Geçen sezon çıktığı 37 karşılaşmada 6 gol atıp 4 asist yaptı. Milli takım formasını da 39 kez terletip 7 gol sevinci yaşadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.