Trabzonspor taraftarının hedefinde Ahmet Ağaoğlu var! Zirveden sonunculuğa...

Trabzonspor taraftarının hedefinde Ahmet Ağaoğlu var! Zirveden sonunculuğa...
Sezon başından bu yana aldığı sonuçlarla taraftarlarını kahreden Trabzonspor'da eleştiri okları ve tepkiler Başkan Ahmet Ağaoğlu'na çevrildi. Aralık ayından bu yana geçen sürede alınan kararlar, hoca tercihleri ve yapılan transferler adeta bu günlerin habercisi gibiydi.

Oysa her şey çok umut verici başlamıştı. Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi, Trabzonspor camiasına hiç de uzak olmayan ve belki de kredisi hiçbir zaman tükenmeyecek bir ismi, Ünal Karaman'ı göreve getirmişti. Deneyimli çalıştırıcı ile geçen 1.5 sezonda takım zirveye oturmuş ve ikinci yarı için şampiyonluk hedefini koymuştu. Ancak Kayserispor maçında Karaman ile bir anda yolların ayrılması herkeste şok etkisi yaratmıştı. Yerine ise Hüseyin Çimşir getirilmişti. Yapılan transferlerin neredeyse sıfır katkı ile oynaması ve pandemi sürecinin de başlaması ile oyunculardaki form düşüşü şampiyonluğun kaçmasına neden olmuştu. Genç teknik adam da son maç öncesinde istifasını vermişti. Bu kez da Eddie Newton takımı yönetmesi konusunda görevlendirildi. Alanyaspor karşısında alınan Ziraat Türkiye Kupası ile sezon tamamlanmıştı.




Yeni sezonda da Newton

Chelsea'den Hüseyin Çimşir'e yardımcı olması ve deneyimlerini aktarması hususunda yüksek beklentilerle gelen Eddie Newton, ilk kez teknik direktörlük deneyimini Trabzonspor'da yaşayacaktı. Açıklanan kararla birlikte İngiliz çalıştırıcı resmen göreve başladı. Hatta siyahi bir antrenörün bir numaralı adam olması İngiltere'de de geniş yankı uyandırdı. Yeni sezonda da hedefini şampiyonluk olarak belirleyen yönetim, önemli oyuncularının gitmesine engel olamadı. Sosa ve Novak Fenerbahçe'ye imza attı. Sörloth ise önemli bir bedelle Leipzig'e satıldı. Önemli bir hücum gücünü kaybeden bordo mavililerde yapılacak transferler de sezonu etkileyecekti.



 

Yeniler beklentileri karşılamadı

Yönetim, izleme ekibinin doğrultusunda çalıştıklarını belirtse de soru işaretleri ile yapılan transferler endişeleri de beraberinde getirdi. Kariyerinde Brezilya dışına çıkmayan Flavio'ya yönetimin görev süresindeki en yüksek bonservis bedeli ödendi. Valladolid'den son iki sezonda 28 maç kaçıran Stiven Plaza ile1.4 milyon euro garanti para karşılığı iki sezon kiralama anlaşması yapıldı. Sivasspor'da da oynayan ve geçen sezonu Amiens'te geçiren Fousseni Diabate'de sözleşme ve bonservis bedeli için 5 milyon euroya yakın bir ücret için imza atıldı. Ayrıca opsiyon da konuldu. Feyenoord taraftarının dahi istemediği Edgar için ısrar edildi. Sosa sonrasındaki hamlesi merak edilen Ağaoğlu ve ekibi tercihini Lewis Baker'den yana kullandı. Newton bağlantısı ile transfer edilen İngiliz futbolcu performansıyla herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Marlon da beklenen seviyeye henüz ulaşamadı. Vitor Hugo ise en yüksek beklentilerle takıma kazandırıldı ancak o da bu durumdan etkilendi. 


 

Kasımpaşa maçı bardağı taşırdı

Trabzonspor bu sezona önemli kayıplarla başladı. Yeni Malatyaspor'u yense de futboluyla umut vermedi. Başakşehir'e yenilen bordo mavililer, geçen sezonun ikinci yarısında 3 kez yenip Türkiye Kupası'nda da elediği Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldu. İstanbul temsilcisi ile oynadığı derbi sonrası bu kez gözler Kasımpaşa maçına çevrilmişti. Paşa'ya karşı 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen 3-1 öne geçen Karadeniz ekibi, sahadan 4-3 yenik ayrıldı. Bu durum taraftarlara isyan bayrağını çektirdi. Takım 7 hafta baz alındığında en az puan toplayan ekip olurken altındaki üç rakibinin eksik maçları tamamlaması halinde son sıraya inmesi ihtimali de yüksek. Taraftarın hedefinde Ahmet Ağaoğlu ve ekip arkadaşları var. Sosyal medyada kongre çağrıları yapılıyor. Alınacak karar merakla bekleniyor.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.