Trabzonspor'un anlaştığı Jozo Simunovic kimdir? Sakatlık karnesi şoke etti!

Trabzonspor'un anlaştığı Jozo Simunovic kimdir? Sakatlık karnesi şoke etti!
Gelecek sezonda mücadele edeceği kadroyu şekillendirmeye çalışan Trabzonspor'da stoper tercihleri de belirlenmeye başladı. Bordo mavililerin Celtic forması giyen Jozo Simunovic ile anlaştığı iddia edildi. Hırvat oyuncu hakkında da araştırmalar başladı. Sakatlık geçmişi dikkat çeken 26 yaşındaki oyuncu ile ilgili bilinmesi gerekenler haberimizde.

Geride kalan sezonu ikincilikle tamamlayan ve şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmak isteyen Trabzonspor'da üç transfer açıklanmıştı. Plaza, Trondsen ve Marlon'u renklerine bağlayan bordo mavililerde stopere geelcek isim merak konusuydu. İki sezondur sorunlar yaşanan tandem hattına alacağı isimler hakkında çalışmalar yapan Fırtına'nın, Celtic'te forma giyen 26 yaşındaki Jozo Simunovic ile anlaştığı iddia edildi. TRT Spor'un verdiği son dakika gelişmesinin ardından bordo mavili taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalara başladı. Simunovic'in kariyeri boyunca 100 maçı sakatlık nedeniyle kaçırdığı görülüyor.
 


Jozo Simunovic kimdir?

4 Ağustos 1994 tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de dünyaya gelen Jozo Simunovic aynı zamanda Bosna Hersek vatandaşıdır. NK Hrvatski Dragovoljac altyapısında başlayan kariyerinde Dinamo Zagreb altyapısına transfer oldu ve buradap profesyonelliğe adım attı. 2015-2016 sezonunda Glasgow Celtic'e 7.5 nilyon euro karşılığında satıldı. İskoç temsilcisinde 5 senedir forma giyen 26 yaşındaki futbolcu, 3 kez de Hırvatistan Milli Takımı adına mücadele etti. Sözleşmesi 2021 yılında sona erecek olan deneyimli futbolcunun kariyerinde 5 İskoçya ligi, 3 İskoçya Kupası, 3 İskoçya Süper Kupası, 4 Hırvatistan ligi ve 1 de Hırvatistan Kupası zaferi bulunuyor.

jozo simunovic


Tam 100 maç kaçırdı!

Dinamo Zagreb'den transfer olduğu Celtic'te beş senedir oynayan Jozo Simunovic'in başı sakatlıklardan yana hep dertteydi. İmza attığı günden bu yana tam 100-110 maçta forma giyemeyen Hırvat stoperin bu istatistiği taraftarları şimdiden korkuttu. Bilindiği üzere Trabzonspor'un bir yeni transferi Plaza da son iki sezonda tam 28 maçta sahada yer alamamıştı.

* Veriler Transfermarkt'tan alınmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.