Trabzonspor'un listesindeki Markus Henriksen kimdir? Transfermarkt profili

Trabzonspor'un listesindeki Markus Henriksen kimdir? Transfermarkt profili
Şampiyonluk yarışını ikinci yarıda da sürdürmek için kolları sıvayan Trabzonspor'da transfer çalışmaları başladı. Bordo mavililer Hull City'de forma giyen Markus Henriksen'in peşine düştü. Peki Markus Henriksen kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Tüm soruların yanıtı ve Transfermarkt profili haberimizde.

Bu sezon daha önce belki de görülmemiş bir şekilde sakatlıklar boğuşan Trabzonspor'da zirve mücadelesini yürütebilmek için takviye kararı alındı. Onazi'nin nasıl bir dönüş yapacağının kestirilememesi ve Mikel'in de sürekli sakatlanması bu kararın alınmasında rol oynadı. Bordo mavililer aradığı ismi yine İngiltere'de buldu. Ada ekiplerinden Hull City'de forma giyen Norveçli futbolcu için girişim yapılacak. Sorloth'tan aldığı verimdem memnun kalan yönetimin elini Henriksen'in tavrı da kolaylaştırıyor.
 


Sorloth devrede

2016-2017 sezonunda AZ Alkmaar'dan Hull City'e transfer olan Markus Henriksen, bu sezon hiç forma şansı bulamadı. Sadece milli takımda oynayan tecrübeli futbolcu ülkesinin Faroe Adaları ile karşılaştığı maçta da ilk 11'deki yerini aldı. Hull City'den ayrılmak istediğini daha önce açıklayan Norveçli oyuncunun bu kararı Trabzonspor'un da işine gelecek. Belki de bonservissiz olarak transferi bitirecek olan Fırtına, kolları sıvadı. Görüşmelerde takımın gol yükünü çeken isimlerin başında gelen Alexander Sorloth da aracılık edecek.


İki oyuncusu Türkiye'de

Bordo mavililerin listesinde bulunan Markus Henriksen'in menajeri Jim Solbakken Türkiye'ye yabancı bir isim değil. Norveçli menajerin iki oyuncusu Süper Lig'de forma giyiyor. Martin Linnes Galatasaray'da uzun süredir görev alırken bu sezon başında yabancı kontenjanına takılmıştı. Fredrik Gulbrandsen de yaz döneminde Medipol Başakşehir'e imza atmıştı. Henriksen'in bu iki isimden de Trabzonspor hakkında referans alması bekleniyor.

markus henriksen trabzonspor


Markus Henriksen kimdir?

25 Temmuz 1992 tarihinde Trondheim'de doğdu. 2009-2010 yılında Rosenborg alt yapısından profesyonelliğe imza atan Markus Henriksen, 2012-2013 sezonunda AZ Alkmaar'a transfer oldu. Hollanda ekibiyle geçirdiği başarılı dönem onu Ada yolcusu yaptı ve Hull City'e imza attı. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon takımı ile resmi maça çıkmadı. Kariyerinde 349 karşılaşmada görev alan Henriksen, milli takım formasını da çeşitli kategorilerde 108 kez terletti. Merkez orta saha olmasının yanısıra ön libero mevkisinde de oynayabiliyor. İki Norveç ligi şamoiyonluğu ve bir de Hollanda Kupası şampiyonluğu kazandı.

markus henriksen trabzonspor


Markus Henriksen Transfermarkt

Tecrübeli futbolcunun her oyuncu gibi  Transfermarkt platformunda profili bulunmaktadır. Güncel pazar değeri 5 milyon avro olarak görünmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.