Trabzonspor'da gündem yine Artem Dovbyk! Fırtına vazgeçmiyor

Trabzonspor'da gündem yine Artem Dovbyk! Fırtına vazgeçmiyor
İki sezondur Trabzonspor ile adı anılmasına rağmen transferi gerçekleşmeyen Artem Dovbyk için temaslar kesilmiş değil. Bordo mavililer Ukraynalı golcünün takıma kazandırılması için görüşmelerini sürdürüyor. Dnipro'nun ısrarla yüksek ücret istediği yıldızı için bir hamle daha yapılacak. İşte detaylar...

Bu sezon kötü bir performans ortaya koyan Trabzonspor, Süper Lig'e haftalar öncesinden havlu atarken Avrupa'da da Basel'e elenerek sadece Türkiye Kupasın'da iddialı konumda. Bordo mavililer elden kaçan dönemin ardından yeni bir çıkış daha yapmaya hazırlanıyor. Bunun için de görüşmeler sürdürülüyor. Liste başı isimlerden biri de uzun zamandır gündemde olan Artem Dovbyk oldu. Birçok kez kulübüyle görüşülen golcü futbolcunun bu kez takıma kazandırılması isteniyor.


 

Bu senaryoyu yaşadı

Ahmet Ağaoğlu dönemindeki en kötü sezonunu geçiren Trabzonspor, şampiyonluk sonrasında yaşadığı düşüşün bir benzerini de yine bu yönetimle geçirdi. Başakşehir ile girilen şampiyonluk yarışının kaybedilmesi sonrası oluşturulan kadrobir ara küme düşme hattında yer almış, Abdullah Avcı'nın gelmesiyle toparlanmasına rağmen 4'ümcü olabilmişti. Avrupa hedefini devam ettirmek isteyen Fırtına, gelecek sezon için de özellikle verim sağlayamayan hücum hattına takviye yapmak amacında.

Forvete transfer

Fotomaç'ın haberine göre Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın 2-0 kaybedilen Basel maçı sonrasında yaptığı "Gelecek sezonun planlaması için çalışıyoruz" açıklaması sonrasında gözler yapılacak transferlere çevrildi. Bu sezon gol konusunda büyük sıkıntı yaşayan bordo mavililerde özellikle santfror mevkisinie getirilecek isim merakla bekleniyor. Bu kapsamda uzun süredir gündemde yer alan ve listede bulunan Artem Dovbyk için çalışma yürütülüyor.


Kontratı reddetti

Golcü futbolcu takımı ile olan kontratını uzatılması teklifine yönelik olarak yaptığı açıklamada; "Yazın ayrılığı düşünebilirim" sözleriyle adeta resmi anlamda reddetmişti. Bu sözler sonrası gözler Trabzonspor'a çevrildi. İzleme komitesinin defalarca olumlu rapor verdiği 1.89 metre boyundaki yıldızın yeni adresinin Türkiye olabilmesi için mesai harcanıyor.


 

Müjde Galatasaray'dan

Trabzonspor'un uzun süredir gündeminde sıcak tuttuğu ve sezon başında 6 milyon euroya kadar çıktığı Artem Dovbyk için müjdeli haber ezeli rakip Galatasaray'dan geldi. Bu sezon aldığı yıldızlara yenisini eklemek isteyen Aslan'ın Ukraynalı oyuncuyla da ilgilendiği öne sürülmüştü. Ancak sarı kırmızılıların bu yönde bir girişiminin olmaması Karadeniz temsilcisini de rahatlattı. Daha önce 6 milyon euroya çıkan Fırtına, kontratı sene sonunda bitecek sol ayaklı forvet için Ertuğrul Doğan vasıtasıyla dirsek temasına başladı.


 

Artem Dovbyk kimdir?

Tam adı Artem Oleksandrovych Dovbyk olan Artem Dovbyk, 21 Haziran 1997 tarihinde Ukrayna'nın Çerkassi kentinde dünyaya doğdu. 25 yaşında. Ukrayna Premier Ligi takımı Dnipro-1 ve Ukrayna milli takımında forvet olarak oynayan Ukraynalı profesyonel bir futbolcudur. OPFK Cherkashchyna ile profesyonel futbola merhaba diyen Dovbyk, Dnipro'ya transfer oldu. Buradan Zaria Balti'ye kiralandı. Ardından da Danimarka'nın Midtjlland takımına imza attı. Sonra da Haji Wright trasnferiyle adını sıkça duyduğumuz SönderjskE'ye kiralık gitti. Eski takımı Dnipro'ya 450 bin euro karşılığında geri döndü. 3 senedir formasını giydiği kulübüyle anlaşması aralık ayında sona erecek. Bu sezon çıktığı 23 maçta 16 gol atıp 4 asist yaptı. Ukrayna Milli Takımı ile ülkesini 14 kez temsil etti ve 6 gol attı. Kariyerinde 2 Danimarka ligi ve 2 Danimarka Kupası şampiyonluğı bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.