Trabzonspor'dan İstanbul harekatı! Hedef 2'de 2...

Trabzonspor'dan İstanbul harekatı! Hedef 2'de 2...
 DAMGA Editörü
Abdullah Avcı ile ilk maçında Alanyaspor'u 1-0 yenen Trabzonspor'da sıra İstanbul deplasmanlarına geldi. Bordo mavililer önce Karaümgrük'e ardındn Fenerbahçe'ye konuk olacak.

Trendyol Süper Lig'İn 9'uncu haftasında ağırladığı Alanyaspor'u yeni teknik direktörü Abdullah Avcı'nın ilk maçında yenmeyi başaran Trabzonspor, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bordo mavililerde böylelikle ikinci Avcı dönemi de 1-0'lık galibiyetle başlamış oldu. Fırtına'nın şimdiki hedefi ise İstanbul. İlk olarak Karagümrük deplasmanına çıkacak Karadeniz temsilcisinin bir sonraki adresi ise Kadıköy. Zorlu iki maç gidişata da direkt etki edecek.

Onuachu'dan gol yorumu

Trabzonspor'u Alanyaspor karşısında zafere götüren golü Fidan Aliti kendi kalesine attı ancak pozisyonda Onuachu'nun da vuruş yaptığı yönündeki değerlendirmeler nedeniyle Nijeryalı futbolcu açıklamada bulundu. Golcü yıldız; "Bugün bizim için en önemli olan şey 3 puanı alarak maçı tamamlamaktı. Futbol olarak en iyi maçımız değildi belki ama gayet iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Oyuna sonradan giren oyuncularımız da inanılmaz mücadele örneği gösterdiler ve bu mücadele arzusuyla sahadan 3 puanla ayrıldık. Gol anında, golü kimin attığı önemli değil. Asıl önemli olan bizim golü atmamız." dedi.

Avcı hesabı kapatmak amacında

Trabzonspor 2 hafta üst üste İstanbul takımları ile karşı karşıya gelecek. İlk olarak Olimpiyat Stadyumu'nda Karagümrük'e konuk olacak bordo mavililerde Abdullah Avcı, geçen sezon farklı yenildiği rakibini bu kez devirmek amacında. Avcı yönetimindeki takım ilk yarı 10 kişi kalmasının ardından ikinci devre yediği gollerle karşılaşmadan 4-1 yenik ayrılmıştı. Bugüne kadar çıktığı 5 karşılaşmanın 3'ünü kazandı, 1'inde berabere kaldı ve 1'inde yenildi. O yenilgi de geçen sezondu.

Bir kez yenildi

Karagümrük sonrasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor'da Abdullah Avcı, takımının başında çıktığı karşılaşmalarda rakibine sadece 1 kez yenildi. O da ilk geldiği dönemdi. Deneyimli çalıştırıcı sonrasında oynadığı 3 maçtan 2 galibiyet çıkardı, Kadıköy'de berabere kaldı. Aynı başarıyı tekrarlamak amacında olan 61 yaşındaki antrenör, oyuncularını en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyor. Avcı'nın Kadıköy'deki tek galibiyeti ise 2017-2018'de Başakşehir'de çalıştığı dönemde aldığı 3-2'lik skor ile oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.