Yusuf devreye girdi, stoper bitiyor! Adama Soumaoro kimdir?

Yusuf devreye girdi, stoper bitiyor! Adama Soumaoro kimdir?
Trabzonspor savunma liderine kavuşuyor. Bordo mavililer sezon başında Yusuf Yazıcı'yı gönderdiği Lille'den Adama Soumaoro'yu listesine aldı. Görüşmelerin başlaması ise taraftarları heyecanlandırdı. Peki Adama Soumaoro kimdir? Hangi takımlarda oynadı, boyu ve kilosu kaç? Transfermarkt profili haberimizde.

Uzun süredir transferi için uğraşılan stoper transferinde önemli mesafe kat eden Trabzonspor'un çabaları sonuç vermek üzere. Savunmaya liderlik yapabilecek ve kalitesiyle katkı sağlayabilecek bir isim arayan bordo mavililer çözümü Fransa'da buldu. Sezon başında Yusuf Yazıcı'yı kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle Fransa'nın Lille takımına gönderen Fırtına, bu kulüpe profesyonel olan ve 11 senedir futbol oynayan Adama Soumaoro'yu takibe aldı. Taraftarlar da Adama Soumaoro kimdir? sorusunu sormaya başladı. İşte detaylar...
 


Adama Soumaoro kimdir?

18 Haziran 1992 tarihinde Fransa'nın Fontenay-aux-Roses kentinde dünyaya gelen Adama Soumaoro aslen Malilidir. Futbola 1998 yılında AS Fontenay-aux-Roses'te başlayan deneyimli stoper, Antony Sports ve AC Boulogne-Billancourt formalarını giydiği alt yapı kategorisinde son olarak Lille tarafından keşfedildi ve burada profesyonelliğe adım attı. Lille alt yapısından A takıma yükselen Afrika asıllı futbolcu, takımının da kaptanlığını üstlendi. Kontratı 2021 yılında sona erecek olan 27 yaşındaki Soumaoro, 1,86 boyunda ve 93 kilo ağırlığında. Daha önce pek çok takımla adı yüksek bonservis ücretleri ile anılmasına rağmen kariyerinde sadece Lille'de oynayan tecrübeli stoper bu sezon 6 maça çıktı. Sert yapısıyla tanınan Soumaoro'nun gelişi ise Fernandes ve Avdijaj'ın ayrılmasından sonra gerçekleşecek. Trabzonspor'un Fransız oyuncuyu kiralaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.