2023 Instagram kalıcı hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Resimli anlatım

2023 Instagram kalıcı hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Resimli anlatım
Dünyanın en çok tercih edilen fotoğraf paylaşım platformu Instagram'da hesapların nasıl silineceği merak konusu olarak araştırılıyor. 2023 Instagram kalıcı hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Resimli anlatım haberimizde yer alıyor.

Her saniye binlerce fotoğrafın yüklendiği Instagram'da yüz milyonlarca hesap bulunuyor. Çeşitli kurumlardan tutun da sanatçılara veya futbolculara kadar büyük bir dünyanın inşa edildiği platformda çeşitli nedenlerle zaman zamna hesaplar kapatılmak isteniyor. Ancak Instagram iki türlü hesap kapatma seçeneği sunuyor. Birici geçici dondurma diğeri ise hesabın tamamen silinmesi veya kapatılması. Haberimizde Instagram hesabı nasıl kalıcı silinir veya kapatılır? sorusunun yanıtını okuyabilirsiniz.


Instagram hesapları neden kalıcı kapanır?

İnsan doğası gereği birçok nedenle Instagram hesapları kapatılmaktadır. Ancak çoğunluk olarak çiftlerin birbirleri arasındaki ilişkilerindeki sorunlar sebebiyle bu yol tercih edilmektedir. Veya ünlü birisiyseniz eğer hiç istenmeyen bir duruma gelindiyse ortamdan uzaklaşmak için de bu yol tercih edilmektedir.


 

Instagram hesapları kalıcı silinirse veya kapanırsa ne olur?

Eğer Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapatırsanız öncelikle takip ettiğiniz kişileri göremez ve takipçisi olduğunuz hesap sahipleri sizi göremez. Fotoğraflarınızı beğenemez veya yorum yazamaz. Hikayeleriniz de akışta yer almaz. Yani her şeyinizle yok olursunuz.


 

Instagram hesabı nasıl kalıcı silinir veya kapatılır?

Eğer Instagram hesabınız için kalıcı olarak silme veya kapatma işlemi gerçekleştirecekseniz öncelikle kararlı olmanızda fayda var. Çünkü bu işlemin geri dönüşü yoktur. Eğer hesabınızı silerseniz yeni bir hesapla takipçi toplamanız gerekmektedir.

Instagram silme işlemini tamamladıktan sonra Instagram'ın verdiği süre boyunca (ort. 1 ay içerisinde) hesabınıza giriş yapmadıysanız, hesabınız kalıcı olarak silinir. Dolayısıyla hesabınızı tekrar açmanız mümkün değildir. Instagram dondurma için aynı durum söz konusu değildir.

 

  1. Üstteki kalıcı kapatma görseline ya da altta yer alan Instagram.com linkine tıklayın.

     
  2. Instagram’a önceden giriş yaptıysanız altta gördüğünüz “Hesabını Sil” sayfasını görmüş olacaksınız. Eğer giriş yapmadıysanız Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi girin.

    6152fd6f86b2453d4413712e


     
  3. Açılan sayfadan Instagram’ın sorduğu “Hesabını neden silmek istiyorsun?” seçeneklerinden herhangi birini seçin. Bir neden sunmak istemiyorsanız “Başka bir şey” olarak seçim yapın.
     
  4. Şifre alanına şifrenizi girin ve “Sil” butonuna tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.