2023'ün en çok satan akıllı telefonları

2023'ün en çok satan akıllı telefonları
İşte en çok satan cep telefonlarının listesi. Bu liste, küresel pazarda en çok satan telefon modellerini sergiliyor.

En Çok Satan Telefon Modelleri

İçeriğimize global pazarda en çok satan telefon modelleri ile başlıyoruz. Counterpoint tarafından yapılan araştırmaya göre küresel pazarda en çok satan telefon modellerini gösteriyor. Dünyanın en çok satan cep telefonları şunlardır:

1. Apple iPhone 13

Listenin başında iPhone 13 yer alıyor. Küresel pazarda en yüksek paya sahip model yine iPhone 13 olarak görülüyor. Bu serideki diğer modellerde bile büyük bir fark yaratmış olduğu açık bir farkla ortada.

2. Apple iPhone 13 Pro Max

Listemizdeki ikinci isim ise iPhone 13 Pro Max modeli. iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 serisinin en özellikli cihazı ve iPhone 13'ün hemen arkasında oturuyor. Bu cihazın her şeyden önce kamerası İlgi Çekiyor, Bir araştırmaya göre en popüler modeller ait. %3,4 küresel pazar payına sahiptir.

3. Apple iPhone 13 Pro

Apple'ın açık bir şekilde listenin başında olduğunu görebilirsiniz. Listemizin üçüncüsü, iPhone 13 serisindeki başka bir cihaz olan iPhone 13 Pro. Ancak listenin diğer üyelerinin iPhone 13 ve iPhone 13 Pro Max'in aksine daha dar paylara sahip olduğunu unutmayın. Yine de üçüncü olduğunu tekrar vurgulamamız gerekiyor. Bu modelin pazar payı %1,8'dir.

4. Apple iPhone 12

Listede dördüncü sırada karşımıza çıkan marka yine Apple. Bu sefer listede diğer modellerden farklı olarak iPhone 12 serisiyle yer alıyor. Serinin temel modeli olan iPhone 12, küresel pazardaki en popüler cihazlardan biri olmaya devam ediyor. %1.6 ile en çok satan telefonlar arasında yer alıyor.

5. Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Listede Apple ile birlikte ilk sırada yer alan marka, bir diğer küresel teknoloji devi Samsung. Samsung'un en yeni Galaxy S serisi Galaxy S22 Ultra, dünyanın en çok satan cep telefonlarından biridir. Galaxy S22 Ultra'nın satışları, genel telefon pazarının %1,5'ini oluşturuyor ve bu, bu modeli listede beşinci sıraya yerleştirmek için yeterli görünüyor.

6. Samsung Galaxy A13

Araştırmalara göre Samsung'un Galaxy A13 modeli de en çok satan telefonlardan biri. İlk beş modelden daha ucuz olan A13 modelinin payı ise %1,4 olarak gözüküyor.

7. Apple iPhone SE 2022

Samsung'un uygun fiyatlı modellerinden sonra en çok satan cep telefonları arasında yine Apple'ın bütçe dostu modelleri bulunuyor. iPhone SE serisi cihazlar, amiral gemisine benzer çiplere sahip ancak malzeme ve paket türü gibi faktörlere sahip, uygun fiyatlı iPhone modelleri sunmasıyla uzun süredir tanınan ürünlerden biri. Biraz modası geçmiş olan bu seri, küresel pazarın %1,4'ünü elinde tutuyor.

8. Samsung Galaxy A03 Core

Uygun fiyatlı bu model listemizin sekizinci sırasında yer alıyor. En çok satan telefonlardan biri olan Samsung Galaxy A03 Core modeli diğerlerine meydan okuyor. Çünkü teknoloji olarak listedeki diğer telefonların çok gerisinde kalan bu cihazın satışları, iPhone 12 ve Samsung Galaxy S22 Ultra modelleriyle hemen hemen aynı. Pazardaki payı ise %1,4 olarak gözküyor.

9. Samsung Galaxy A53 5G

Listemizin sonlarına yaklaşırken bir Samsung modeli daha karşılıyor bizi. Galaxy A53 modeli en çok satan telefonlardan bir tanesi. Orta sınıf özelliklere sahip bu cihaz, fiyat-performans ürünleri arasında sayılır. Toplam pazar payının %1,3'ünü oluşturan bu ürün, pek çok kullanıcı tarafından sevilen bir cep telefonu olacak gibi görünüyor.

10. Redmi Note 11 LTE

Samsung ve Apple dışındaki telefon üreticileri ise listenin son sıralarında yer alıyor. Teknoloji devi Xiaomi de en çok satan cep telefonuna bir cihazı başarıyla eklemiş görünüyor. Yapılan anket sonuçları Redmi Note 11 LTE modelinin en çok satan cep telefonu sıralamasında 10. sırada yer aldığını gösteriyor. Telefon sektöründeki önemi ise %1,3'lük pazar payıyla listenin son sırasında yer alan Xiaomi tarafından da kanıtlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.