Android kullanıcıları için püf noktalar

Android kullanıcıları için püf noktalar
Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon kullanıcılarının özellikle batarya dostu olan telefonları kullanması gerekiyor. İşte her akıllı telefon kullanıcısının bilmesi gereken püf noktalardan bazıları

Klavye kısayollarını düzenleyin!

QWERTY klavyeli bir Androidli telefonunuz varsa bu özellik hayatınızı kurtarabilir. Şöyle ki Android üzerinde ek yazılım olmadan her uygulamaya tek tuşla ulaşmak elinizde olacak.
Bunun için izlemeniz gereken adımlar sırasıyla şöyle: Settings > Appilications > Quick Launch adımlarını izleyerek istediğiniz uygulamaları tek tuşla açılacak şekilde düzenleyebilirsiniz.


Hantallaşan telefonları hızlandırabilirsiniz

Uzun süredir kullandığınız telefon zamanla hantallaşabilir. Bu sorunun üstesinden gelmek de aslında mümkün!
Google’ın arama önerileri telefonunuzu ciddi şekilde hantallaştırabilir. İşte bundan kurtulmak için Settings > Search > Google Search adımlarını izleyerek bu özelliği kapatabilirsiniz.

Alternatif karakterleri görün


Sanal klavye ile yazarken alternatif karakterlere ulaşmak çok kolay. İletinize eklemek istediğiniz karakterin ilişkili olduğu harfe, sanal klavye üzerinde uzun süreli basarak, bu butona atanmış karakterleri açılan bir pencere içersinde görebilmek mümkün. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise bu işlemi sonradan yüklenen klavyeler ile değil sistemin orijinal klavyesi ile yapmanız gerektiği.


İstediğiniz sanal klavyeye tek tuşla erişin

Telefonunuzda birden fazla klavye varsa eğer sık sık klavyeler arasındaki geçişi kolaylaştırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sanal klavye üzerinde yer alan 123 tuşuna uzun süreli basın. Böylece klavye seçiminiz kolaylaşacak.


Mesajları kontrol altında tutun

Sürekli aldığınız reklam mesajları sinirlerinizi bozuyorsa bunları kolayca görüntülemenize gerek kalmadan silebilmeniz mümkün. Gelen herhangi bir mesaja uzun süreli basılı tutarak açılan pencereden iletiyi tek tıkla silebilmeniz mümkün. Ayrıca burada açılan pencerede gelen numarayı rehbere ekleme, mesajı görüntüleme gibi yönetimler de var.


Sık kullanılan uygulamalara erişin

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuzda sık kullandığınız yazılımlara kolayca erişmek istediğiniz durumlar için özel bir işlev bulunuyor. Home butonuna uzunca basılı tuttuğunuzda bir popup penceresi açılıyor ve bu pencereden sık kullandığınız yazılımları kolayca görebiliyorsunuz.

Gizli Android Görev Yöneticisi

Android'de çok iyi gizlenmiş bir dahili görev yöneticisi var. Çalışan tüm işlemleri otomatik olarak sonlandırabilmeye de imkan tanıyan bu özellik bir çeşit güvenlik tedbiri almanıza neden oluyor. Settings > Appilications > Manage Appilications adımına giriyoruz. Bu ekrandayken Menu tuşuna basılı tutarsanız karşınıza özel bir pencere gelecektir. Bu pencereden 3 kategori altında yazılımları tümden sonlandırabiliyorsunuz. All adımı tüm uygulamaları kapatırken, Running seçeneği sadece o anda çalışan yazılımları son erdiriyor. Downloaded adımından ise çalışan üçüncü şahıs yazılımları tümden sonlandırabilmeniz mümkün.


Pil ömrünü koruyun

Power Strip Widget'ı Adroid telefonların kazandığı en işlevsel özelliklerden biri. Bu fonksiyonel ek uygulama sayesinde, telefon üzerindeki pil canavarı donanımların tek bir ekrandan yönetilebilmesi amaçlanıyor. Wi-Fi, Bluetooth, GPS gibi donanımları bu ekran üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Widget'ı aktif hale getirebilmek için, bekleme ekranındayken ekrana uzunca basılı tutup açılan widget kategorisinden seçim yapmanız gerekiyor.


Klasörleri yeniden adlandırın

Kişisel dosya klasörleri ve sistem klasörlerini yeniden adlandırabilmek için Android’de son derece kolay bir yol mevcut. Herhangi bir klasörün isminin yazılı olduğu alana birkaç saniye basılı tuttuğunuz takdirde hemen bir yeniden adlandırma penceresi açılacaktır.


Favori konumlarınızı yedekleyin

Android işletim sistemi olan bir telefon kullanıyorsanız favori konumlarınızın her yerden erişilebilir olmasını istiyorsanız bu konuda güzel bir yol var. Android 2.1 ile birlikte gelen bu özellik sayesinde yıldızlı konumların Google Maps aracılığı ile hesabınız üzerinden görülebilmesini sağlayabiliyorsunuz. Yıldızlı noktaları seçerek adreslerin her yerden erişilebilir olmasını sağlamış oluyorsunuz.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.