Apple, WeChat üzerinden ürün satmaya başladı!

Apple, WeChat üzerinden ürün satmaya başladı!
Apple, Çin'de popüler bir sosyal ağ platformu olan WeChat'te bir çevrimiçi mağaza açtı. Şirket, iPhone ve MacBook gibi cihazları WeChat aracılığıyla satışa sunmaya başladı.

Leyla Karahan Hız - WeChat, 1,2 milyardan fazla kullanıcısı olan Çin'in en büyük mesajlaşma platformudur. WeChat widget'ları, kullanıcıların ihtiyaç duydukları tüm hizmetlere farklı uygulamalar indirmeden erişmelerini sağlar. Tencent yaptığı açıklamada, kullanıcıların en son iPhone 14 serisi de dahil olmak üzere tüm Apple ürünlerini WeChat mini programları aracılığıyla satın alabileceklerini duyurdu.

Apple Online Store WeChat

Takas ve hızlı teslimat programı

Apple bu mağazada iPhone, iPad, Apple Watch, Mac gibi ürünlerin satışını yapacak. Tencent, müşterilerin takas programları gibi Apple hizmetlerine de erişebileceklerine dikkat çekti. WeChat üzerinden sipariş edilen ürünler tüketicilere ücretsiz olarak ulaştırılacak ve ürünlerin teslimat süresi 3 saate düşürülecek.

Araştırma şirketi Counterpoint, Çin'in Apple'ın ABD dışındaki en büyük pazarlarından biri olduğunu tahmin ediyor. Bir Counterpoint raporuna göre, 2023'ün ilk çeyreğinde Çin'in akıllı telefon pazarının çökmesine rağmen Apple, %100 pazar payıyla ülkenin en büyük cep telefonu satıcısı konumunu sürdürdü. Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2'lik bir iyileşme gösterebildi.

Bu arada Apple, kaynaklarını çeşitlendirmek için üretimi Çin dışına taşıyor. Rapora göre Apple, 2025 yılına kadar iPhone üretiminin %5'ini Hindistan'a, iPad ve Apple Watch üretiminin %5'ini Vietnam'a aktarmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.