Apple, yeni iki patent aldı!

Apple, yeni iki patent aldı!
Yeni bir Apple patenti ortaya çıktı. Bu patentler, Apple'ın kullanıcının tüm vücut hareketlerini takip etmek istediğini ortaya koyuyor. Bu teknolojiler özellikle sağlık ve fitness hizmetleri için önemli olacaktır.

Berrin Ozan Yeşiltepe - ABD'li teknoloji devi Apple'ın 2 resmi patenti ortaya çıktı. Bu iki giyilebilir ürün patentine göre Apple, kullanıcıların tüm vücutlarını takip etmelerini sağlayacak yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Bu patentler, Apple tarafından sunulan sağlık ve zindelik özellikleri için çok önemli olacaktır.
Apple'ın ilk patenti, kullanıcının duruş pozisyonlarına odaklanıyor gibi görünüyor. Çünkü patent belgeleri odak noktasının baş duruşunda olduğunu gösteriyor. Kulaklık aracılığıyla sağlanan teknoloji, bir tüketicinin ne zaman oturduğunu, ayakta durduğunu, ayağa kalktığını veya yürümeye başladığını algılayabiliyor. 

Yıllardır kullanımda olan ivmeölçerler için tamamen yeni kullanımlar sağlıyor gibi görünüyor. Ayrıca bu patent, tüketicinin araçta olup olmadığını da tespit edebilmektedir. Ancak Apple'ın bu patentle ne yapacağını bekleyip görmemiz gerekecek. 

Apple, tüm vücudun 2 boyutlu bir iskelet modelini oluşturmaya çalışıyor. Apple Watch ya da AirPods gibi ürünlerde sensörler kullanan marka, bu patentle vücudun her hareketini algılamaya odaklanıyor. Patentte elde edilen verilerin fitness uygulamalarına aktarılmasından da bahsetti. Apple, geliştireceği yazılımı kullanarak tüm vücudu takip edebilen ultra gelişmiş fitness hizmetleri sunmaya başlayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.