Bilgisayarınız uçacak! 2023'ün en iyi H610 anakartları

Bilgisayarınız uçacak! 2023'ün en iyi H610 anakartları
12. Nesil Alder Lake CPU'nuzu destekleyecek en ucuz ve En İyi H610 anakartlardan birini mi arıyorsunuz? Endişelenecek bir şey yok; Intel, tüm 600 Serisi Yonga Seti serisi arasında giriş düzeyi ekonomik yonga seti olan H610 anakartlarıyla sırtınızı sağlama alır. 2023'ün en iyi H610 anakartları ile karşınızdayız.

Yeni başlayanlar için, H610 yonga seti CPU veya RAM hız aşırtmasını desteklemiyor . CPU hız aşırtması premium Z690 yonga seti ile sınırlıdır , bellek hız aşırtması ise yalnızca B660 ve H670 anakartlarda mevcuttur . Devam edersek, H610 yalnızca maksimum 10 USB bağlantı noktasına sahiptir; bu, 2 adede kadar USB 3.2 Gen 2×1, 4 USB 3.2 Gen 1×1 ve 10 USB 2.0'ı destekleyen daha pahalı muadillerine kıyasla çok daha düşük bir sayıdır. bağlantı noktaları. Ek olarak, H610, depolama ortamınız için daha düşük hızlara dönüşen RAID yapılandırma yetenekleri sağlamaz.

H610'da 4 adet DMI 4.0 (Doğrudan Medya Arabirimi) hattı ve numaralı 12 PCI Express Yolu bulunur, bu da bağlantıyı bir dereceye kadar sınırlar. PCI-e hatları için mevcut yapılandırmalar x1, x2 ve x4'tür. Intel, H610 yonga seti için PCI-e 4.0 yuvalarını piyasaya sürmedi, bu nedenle PCI-e 3 . PCI-e 4.0 desteği yalnızca üst düzey GPU'lar ve SSD'ler için olduğundan, 4. Nesil sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Ne mutlu ki H610, kart genelinde en yüksek internet hızları için Intel'in en yeni ve en harika WiFi 6E AX211 (Gig+) teknolojisini kullanıyor. Günümüzdeki diğer tüm standart anakartlara benzer şekilde, H610 yonga seti maksimum 3 harici ekranı destekler.

Ne yazık ki, H610 anakartlar Intel'in vPro platformunu kullanamayacak, ancak bu yalnızca kurumsal çalışma alanları için kullanışlıdır, dolayısıyla bu eksiklik sizi hiç etkilemeyecektir. Bunun dışında, üreticinin desteğinin olmaması nedeniyle Intel Optane Belleği kullanamayacaksınız, ancak Intel Optane Bellek oldukça yüksek bir fiyat noktasında geldiğinden, yine de bu sizi etkilememelidir. Ayrıca, mekanizmadan hoşlanıyorsanız sizi şüphesiz etkileyecek olan herhangi bir RAID yapılandırmasının bulunmadığını vurgulamak isteriz. Ayrıca veri aktarım hızlarında bir düşüşe dönüşecektir. Intel Güvenilir Yürütme Teknolojisi hiçbir H610 anakartında bulunmaz ve güvenlik parametrelerini zayıflatarak oyun bilgisayarınızı fidye yazılımı saldırılarına ve yazılım bozulmasına karşı daha duyarlı hale getirir.


En İyi H610 Anakartlar

Son olarak Intel, referans H610 yonga setinin TDP'sini ( Termal Tasarım Gücü ) çevik bir 6W olarak derecelendirdi. Buna karşılık, referans paket boyutu 28 mm x 25 mm'dir, ancak bu, üreticilerin üretmeyi tercih ettiği anakartın form faktörüne bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik gösterecektir. H610 yonga seti için temel toplama ve özelliklerin yanı sıra önemli eksiklikler söz konusu olduğunda, hepsi bu kadar. Daha fazla empedans olmadan, kendi gereksinimlerinize uyan En İyi H610 anakart seçimimize geçelim.


best-budget-h610-motherboard

MSI Pro H610M-G DDR4

Özellikler : Yonga seti : H610 | Bellek : DDR4 @3200 MHz, 64 GB | Video Çıkışları : HDMI, DisplayPort, VGA | USB Bağlantı Noktaları : 4x USB 3.2 Gen 1, 6x USB 2.0 | Ağ : Intel Gigabit Ethernet | Depolama : 1x M.2, 4x SATA III


MSI, yerleşik bir varlığa sahip oldukları alanlardan birkaçını saymak gerekirse, en üst düzey oyun anakartları, dizüstü bilgisayarlar ve GPU'lardan bazılarını üretmesiyle tanınmaktadır. Ancak bu kez, MSI Pro H610M-G DDR4 ile En İyi Bütçe H610 Anakart unvanı için yarışarak bütçe dostu departmana girmeye karar verdiler . MSI, birkaç tescilli yazılım uygulamasının yanı sıra bilgisayarın yalnızca üretici yazılımı her bir parçanın imzasını doğruladığında başlamasına izin veren Güvenli Önyükleme özelliğinin yanı sıra kullanıcılara her zamankinden daha fazla gerçek zamanlı kontrol vermeyi vaat ediyor. UEFI üretici yazılımı sürücüleri ve tabii ki işletim sisteminin kendisi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere önyükleme yazılımı. Bunu bir kenara bırakırsak, MSI Pro H610M-G DDR4siyah beyaz bir PCB tasarımı taşıyan bir Micro-ATX form faktörüyle gelir .

Güç dağıtım tasarımına daha yakından bakıldığında, Pro H610M-G DDR4, anakartı PC'nin geri kalanına ve çevre birimlerine bağlamak için 24-pin ATX ana güç konektörü ve 8-pin ATX 12V güç konektörü kullanır. GPU olarak. MSI, optimize edilmiş güç tasarımını tamamlamak için bir 'Core Boost' teknolojisi kullanır ve Alder Lake CPU'nuza aşırı hassasiyetle verimli ve bozulmamış akım iletimi sağlar . MSI, farklı aydınlatma düzenlerini görüntüleyerek potansiyel sorunları gösterecek dört yerleşik 'EZ Debug LED'i' içeriyor. Işıklardan bahsetmişken, kendi seçiminiz olan bir ışık gösterisi oluşturmak için harici RGB aksesuarları takmak için 4 pimli bir RGB LED ve 2 adet 3 pimli Rainbow LED konektör vardır.

Bellek konusuna gelecek olursak, MSI Pro H610M-G DDR4, maksimum 3200 MHz hızında çalışan maksimum 64 GB DDR4 RAM'i destekler. Anakart, bu başarıya ulaşmak için iki ayrı DIMM yuvasında çift kanallı bellek kullanır. Bu RAM modüllerini tamamlayan, MSI'ın Memory Boost teknolojisidir. MSI, sektördeki tüm önde gelen bellek ortaklarının sunduğu MSI ön test RAM kitleri sayesinde size en iyi kararlılığı ve uyumluluğu garanti eder. DDR devresi ayrıca en iyi oyun performansı için kesintisiz veri sinyalleri sağlamak üzere anakartta bulunan diğer elektrikli bileşenlerin temasından tamamen izole edilmiştir.

Genişletme için iki yuva vardır, bir PCIe 4.0 x16 ve bir PCIe 3.0 x1 yuvası. PCIe 4.0 x16 yuvası, MSI'ın Lightning Gen 4 PCIe'sini kullanır ve 64 GB/s aktarım bant genişliği sunar. Bu PCIe yuvaları, her iki genişletme yuvasını da ekstra lehim noktalarıyla Pro H610M-G DDR4'e sabitleyen MSI PCIe Çelik Zırh ile güçlendirilmiştir, bu da ağır GPU'ları destekleyerek eğilmelerini önler. Çelik Zırh ayrıca her temas noktasını elektromanyetik parazitlerden korur.

M.2 yuvası, yalnızca depolama hakkında konuşursak, PCIe 3.0 x4 veya SATA III (6 Gb/sn) arabirimlerini kullanan SSD'leri çalıştırabilir. PCIe 3.0 x4 arayüzüne sahip bir M.2 SSD kullanmanın sizi teorik olarak 32 Gb/sn veri aktarım hızına çıkarabileceğini unutmamak önemlidir. M.2 SSD ile birlikte, MSI Pro H610M-G DDR4 tümleşik WiFi özelliklerini kaçırdığından, harici bir PCIe WiFI modülünü kullanmak için yuvanın E-Key'ini kullanabilirsiniz. Depolama kapasitenizi artırma ihtiyacı hissediyorsanız, MSI, geleneksel HDD'leri ve SSD'leri bağlamak için Gb/sn hızında çalışan 4 adet SATA III bağlantı noktası ile size yardımcı olur. Bu arada, çıkış için (toplam) üç HDMI 2.1, VGA ve DisplayPort arasından seçim yapabilirsiniz. Belirli CPU ve grafik desteğini kontrol etmeniz gerekse de, aynı anda üç monitörü çalıştırmak da mümkündür.

Bir WiFi modülü kurmak için yukarıda belirtilen Key-E yuvasından vazgeçmeyi seçtiğinizi varsayalım. İçiniz rahat olsun, Intel'in Gigabit Ethernet'i, üstlenmek istediğiniz tüm rekabetçi oyunlar için size stabilize 1 Gb/sn Ethernet sağlamak üzere I219-V Ethernet denetleyicisini kullanarak günü kurtarmak için burada. MSI LAN Manager, gecikmedeki küçük değişikliklere bile duyarlı oyun uygulamalarını otomatik olarak sınıflandırdığı ve önceliklendirdiği için burada devreye giriyor. Ayrıca, bu uygulamaların trafik önceliğini kendiniz değiştirmenize olanak tanır ve size bu uygulamaların her biri için özel bant genişlikleri ayarlama denetimleri verir.

Sırada, Pro H610M-G DDR4 birinci sınıf ses kapasitörlerine bağlı özel bir HD ses işlemcisi kullanır ve bu da yüksek kaliteli bir ses deneyimi sağlar. Bu, tıpkı özel bir ses kartı gibi, anakartın ayrılmış bir bölümüne yerleştirilmiş ve onu elektriksel olarak yalıtmış ses devresi sayesinde mümkündür. Ayrıca ses katmanları, distorsiyonsuz bir dinleme deneyimi için PCB düzeyinde ayrılmıştır. Bunu destekleyen, oyun kulaklıklarınızı ve USB çevre birimlerinizi taktığınızda/çıkardığınızda üretilen rahatsız edici bozuk sesi ortadan kaldırmaya yardımcı olan entegre De-Pop korumasıdır. Bunun da ötesinde, 7.1 Kanal Yüksek Çözünürlüklü Ses için Realtek ALC892/ALC897 ses codec'lerinden birini seçebilirsiniz.

Merak etme; MSI Pro H610M-G DDR4'ün soğutma numaralarını unutmadık. Fan hızlarını akıllıca optimize etmek için CPU ve GPU sıcaklıklarını otomatik olarak algılayan "Frozr AI Cooling" yerleşik olarak gelir. Ayrıca kullanıcılara üç farklı mod seçeneği sunar; performans, sessiz ve manuel. Kullanıcılar ayrıca CPU için anakartın buna göre fan hızlarını ayarlayacağı dört adede kadar sıcaklık hedefi ayarlayabilir. Bu tür bir otomasyon, diğer birkaç MSI yardımcı programını tek bir uygulamada birleştiren, tamamen yeni MSI Merkezinde yerleşik olan Fan Merkezi sayesinde mümkündür. Monitörünüzün parlaklığını ve renk sıcaklığını ayarlamak için "True Color", BIOS'unuzu ve sürücülerinizi güncel tutmak için "Live Update", farklı kullanıcı senaryoları oluşturma yeteneği, Fan Center ile birlikte otomatik donanım izleme, MSI Merkezi.

MSI Pro H610M-G DDR4 ayrıca bir 'EZ modu' ve bir 'gelişmiş mod' sunan yeni 'Click BIOS 5'i kullanır. Gelişmiş bir PCIe özelliği olan Yeniden Boyutlandırılabilir ÇUBUK özelliğini içerir. Temel olarak, CPU'nun tüm GPU çerçeve arabelleğine aynı anda erişmesini sağlayarak performansı anında artırır. Ancak, kullandığınız BIOS sürümündeki farklılık nedeniyle bu işlevin PC'den PC'ye değişebileceğini belirtmekte fayda var. Son olarak MSI, satış sonrası destek ve hizmetler için 3 yıl garanti veriyor.


best-h610-motherboard

ASUS Prime H610M-A D4

Özellikler : Yonga seti : H610 | Bellek : DDR4 @3200 MHz, 64 GB | Video Çıkışları : HDMI, DisplayPort, D-Sub | USB Bağlantı Noktaları : 2x USB 3.2 Gen 2, 2x USB 3.2 Gen 1, 7x USB 2.0 | Ağ : Intel Gigabit Ethernet  Depolama : 2x M.2, 4x SATA III


Asus, diğer bileşenlerin yanı sıra son teknoloji oyun dizüstü bilgisayarları, GPU'lar, anakartlar ve PC kasaları ile ünlüdür, bu nedenle Asus Prime H610M-A D4'ün listemizde birdenbire ortaya çıkması hiç de şaşırtıcı değil . En İyi H610 Anakartlar Listesi . Windows 11 ve Alder Lake CPU'lar için özel olarak optimize edilmiş, en yeni GPU'lar için bir PCIe 4.0 yuvasıyla eşleştirilmiş Micro ATX form faktörünü taşıyan Asus Prime H610M-A D4, gelişmiş özelleştirme modlarıyla en iyi pasif soğutma çözümlerinden bazılarını takip ediyor. ilk görüşte.

Ayrıntılara inerek, Asus'un Digi+ VRM tasarımının sunduğu olağanüstü kontrole dikkatinizi çekmek istiyoruz. CPU'nun frekanslarını ve güç verimliliği ayarlarını otomatik olarak değiştirirken aynı zamanda kullanıcıların stabilize edilmiş performans üretmek için iletilen voltaj miktarı üzerinde gerçek zamanlı kontrole erişmelerini sağlar. Bu, kullanılmayan G/Ç denetleyicilerini kapatan akıllı bir ayar olan 'Dışarıda' moduyla enerji harcamasını en aza indirerek güç tüketimini optimize eden yeni Enerji İşleme Biriminin (EPU) bir parçasıdır. ASUS'un efsanevi UEFI BIOS'u ile eşleştirildiğinde, tüm sisteminizi ayarlamak ve yapılandırmak için gerekli olan tüm araçlar, iki farklı çalışma modu da dahil olmak üzere emrinizde olacaktır. acemiler için basitleştirilmiş bir mod ve deneyimli oyuncular için bir dizi kapsamlı özelleştirme seçeneği içeren gelişmiş bir mod. Gelişmiş mod, bir arama işlevi ve yapılandırma ayarlarını farklı BIOS sürümleri arasında aktarmak veya özel ayarlarınızı arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmak için farklı kullanıcı profilleri oluşturma yeteneği sunar. EZ modu, örneğin RAM performansını anında artırmak için XMP (Aşırı Bellek Profili) kullanma gibi diğer basit kontrollerin yanı sıra farenizi sürükleyerek özel bir fan eğrisi oluşturabilen hayati sistematik istatistikleri görüntüler.

G/Ç tartışmasına geçersek, Asus Prime H610M-A D4, 2x USB 3.2 Gen 2, 2x USB 3.2 Gen 1 ve 7 USB 2.0 bağlantı noktası dahil olmak üzere mükemmel çeşitlilikte bağlantı noktaları sunar. Ne yazık ki, tümü Type-A bağlantı noktalarıdır ve bu, herhangi bir Type-C bağlantı noktasının olmadığını gösterir. Bu ihmali göz ardı eden Asus, sırasıyla Nvidia ve AMD'nin en yeni RTX ve RX Serisi GPU'larını bağlamak için bir PCIe 4.0 x16 yuvası ekledi. Bu PCIe yuvası, standart genişletme yuvalarına kıyasla 1,6 kat daha yüksek tutma ve 1,3 kat daha fazla kesme direncine sahip tescilli bir kancayla Prime H610M-A D4'e takılan güçlendirilmiş bir tasarıma sahip Asus'un SafeSlot çekirdek teknolojisi ile korunmaktadır. Asus Prime H610M-A D4, tüm PCIe ve DIMM pinlerinin çevresinde yapısal olarak daha güçlü lehim noktalarına sahiptir;

Asus'un Prime H610M-A D4'ü SSD'leriniz için bir PCIe 3.0 yuvasının yanı sıra teorik olarak maksimum 32 Gbps hızında çalışabilen Dual M.2 yuvalarıyla kutsadığını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. 4x SATA III bağlantı noktalarıyla birlikte bu ekleme, depolama alanınızdan ödün vermek zorunda kalmayacağınız anlamına gelir. H610M-A D4, iki ayrı DIMM yuvasında maksimum 3200 MHz hızında çift kanallı DDR4 RAM kullanır; bu, bugünün standartlarına göre biraz hayal kırıklığı yaratmasa da oldukça normaldir. Anakart, herhangi bir elektrik hasarını önlemek, RAM modüllerinizin dayanıklılığını ve ömrünü artırmak ve bağlı tüm çevre birimlerini korumak için yerleşik sıfırlanabilir sigortalar içeren DRAM aşırı akım korumasına sahiptir.

Ne yazık ki, Asus yerleşik bir WiFi/Bluetooth modülü uygulamamıştır; bu, yerleşik olarak gelen normal Intel Gigabit Ethernet üzerinden kablosuz ağı tercih ediyorsanız VM.2 (Key-E) yuvasını kullanmanız gerekeceği anlamına gelir. Asus Prime H610M-A D4'ün kendisi. Asus, I219-V Ethernet Denetleyicisini kendi 'LANGuard'ıyla desteklediğinden, LAN yeteneklerini hafife almak akıllıca bir seçim olmaz. Daha güvenilir bir internet bağlantısı sağlamak için verimi artırmak için anti-EMI (elektromanyetik girişim e) kapasitörleri. Yine de memnun değil,

Güç dalgalanmalarından bahsetmişken, Alder Lake CPU'nuzu mümkün olan en yüksek frekanslarda çalıştırırken sorun yaşamayacağınızı garanti ediyoruz çünkü Asus H610M-A D4, bir VRM soğutma bloğu da dahil olmak üzere birden fazla dahili soğutma bloğundan oluşan son derece kapsamlı bir pasif soğutma tasarımına sahiptir. birkaç fanı ve hatta bir su soğutucuyu birbirine bağlamak için çok sayıda fan başlığı dizisinin yanında. Gelişmiş soğutma performansı için önemli elektrikli bileşenler (transistörler ve bobinler) arasındaki ısı iletimini iyileştirmek için bir termal yastık da kullanılır. Ayrıca, Prime H610M-A D4'teki fan başlıklarının her biri, üç adede kadar termal sensörden (CPU, GPU ve bir ortam sıcaklığı sensörü) okumalar çıkarabilir ve hatta desteklenen sıcaklıkların haritasını çıkarmanıza izin verecek kadar ileri gidebilir. Asus'un Fan Xpert 2+ yazılımını kullanan ASUS GPU'lar, ağır iş yükleri için optimum ve sessiz soğutma sağlar. Tüm fan başlıkları, taktığınız herhangi bir 4 pimli PWM veya DC (doğru akım) fanını otomatik olarak algılar, sıcaklıkları ve fan hızlarını sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan izler. Asus aşırı ısınmaya ve herhangi bir güç dalgalanmasına karşı özel işlevi her bir fan başlığını korumak olan bir entegre devre oluşturmak için doğaçlama yaparak büyük bir zevkle işi abarttı.

Ses tutkunlarının endişelenmesine gerek yok çünkü Asus, kulaklarınıza en iyi sesi sağlamak için Realtek 7.1 Surround Sound HD codec'i kullanan kasaya 3 ses jakı ekleyerek onların ihtiyaçlarını karşılıyor. Asus, 24-Bit/192 kHz'e kadar oynatmayı desteklediğini ve daha iyi ses kalitesi anlamına gelen daha yüksek bir bit hızı sağladığını iddia ediyor. 'Ses Koruması' ne zaman devreye girer? Asus Prime H610M-A D4'teki diğer elektrikli bileşenlerden ayrılmış ses PCB katmanları, Asus'un birinci sınıf ses kapasitörleriyle birleştirildiğinde daha az gürültü ve parazitle en iyi dinleme deneyimini sağlamaya çalışır.

Çıkış için Asus, monitörünüze grafik çıkışı sağlamak üzere sağlıklı bir konektör seçimi sağlamak için bir DisplayPort, HDMI ve bir D-Sub bağlantı noktası seçmiştir. Arka G/Ç panelleri, sıradan panellerin aksine korozyona dirençli olmanın bir yan etkisi olarak, ömrü 3 kata kadar artırmak için krom oksitle birleştirilmiş paslanmaz çelik kullanılarak yapılmıştır.

Asus, Prime H610M-A D4 ile her şeyi yapmaya karar verdi, çünkü kullanıldığında ve Asus'un Aura Sync yazılımıyla birleştirildiğinde, farklı aydınlatma efektlerinin ve kombinasyonlarının büyüleyici bir vitrini oluşturan üç adet adreslenebilir Gen 2 Başlığı yerleştirmeyi başardı. beğeninize göre özelleştirilmiş. Son olarak, önyüklemenin POST (Kendi Kendini Sınama) bölümü sırasında farklı aydınlatma düzenleri üreten ve kullanıcıların sistematik sorunları gidermelerine yardımcı olabilecek bir Q-LED Core ekranı da mevcuttur. . Son olarak Asus, Prime H610M-A D4'ü 2x SATA 6 Gb/sn kablolar, bir G/Ç kalkanı, bir M.2 SSD kurulum (vida) kiti, ayrıntılı bir kullanım kılavuzu olarak bir destek DVD'si ile bir araya getirir.


cheap-h610-motherboard


ASRock H610M-HDV/M.2

Özellikler : Yonga seti : H610 | Bellek : DDR4 @3200 MHz, 64 GB | Video Çıkışları : HDMI, DisplayPort, D-Sub | USB Bağlantı Noktaları : 4x USB 3.2 Gen 1, 5 USB 2.0 | Ağ : Intel Gigabit Ethernet | Depolama : 1x M.2, 4x SATA III

ASRock'ın adı izleyicilerimiz için yeni değil, çünkü Tayvanlı şirket son derece rekabetçi fiyatlarla anakartlar üretiyor ve yakın zamanda piyasaya sürülen ASRock H610M-HDV/M.2 ile geri döndüler. Intel için giriş düzeyi H610 yonga setini temel alan ASRock, 12. LGA 1700 soketine sahip ASRock H610M-HDV/M.2, AMD'nin Ryzen işlemci serisindeki CPU tekliflerini tehdit etmeye hazır.

Başlangıç ​​olarak ASRock, H610M-HDV/M.2'yi Micro ATX form faktöründe üretir ; bu, oyun yapıları açısından daha küçük boyutlara dönüştüğü ve çalışma alanınızı boşalttığı için oldukça takdir edilen bir harekettir. ASRock, tescilli bir Digi Power VRM Tasarımının parçası olarak 6 Aşamalı Güç Tasarımını kullanır. Basitçe, analog güç kullanan geleneksel anakartların aksine ASRock H610M-HDV/M.2, Alder Lake'inizin tüm fiziksel çekirdeklerine verimli ve stabilize kararlı voltaj sağlayan yeni nesil bir dijital PWM (Darbe Genişliği Modülasyonu) tasarımı kullanır. İŞLEMCİ. Dijital PWM tasarımı, anakartın ömrünü uzatırken aynı zamanda termal dağılımın kararsız veya aşırı voltaj dalgalanmaları tarafından kesintiye uğramadan sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlar.

Bu konuyla ilgili olarak ASRock, geleneksel bobinlerden daha verimli çalışan, doygunluk akımını üç kata kadar daha iyi hale getiren ve dolayısıyla H610M-HDV/M'ye iletilen çekirdek voltajını daha da iyileştiren birinci sınıf güç bobinlerinin kullanımını hayata geçirdi. 2. Burada durmayan ASRock, H610M-HDV/M.2'yi Anakartınızdaki hassas dijital bileşenlerin herhangi bir güç dalgalanması veya voltaj yükselmesinden zarar görmesini toplu olarak önlemek için kendi içinde çeşitli teknolojiler kullanan Tam Ani Yükselme Koruması ile güçlendirmiştir. meydana gelmeleri gerekir. Bunun da ötesinde ASRock, anakartı dünyanın Asya bölgelerinde yaygın olan nemin neden olduğu elektriksel kısa devrelere karşı korumak için PCB katmanları arasındaki boşlukları azaltan cam kumaştan yapılmış yüksek yoğunluklu bir PCB tasarımı seçti.

ASRock, H610M-HDV/M.2 için DDR4 belleği maksimum 3200 MHz hızında çalıştırabilen 2 RAM yuvalı çift kanallı bellek sunuyor ve maalesef Intel'in donanım sınırlamaları nedeniyle hız aşırtılamaz. H610 yonga seti ile ilgili. Neyse ki, sağlıklı bir toplam 64 GB RAM (32×2) takabilirsiniz; bu, hedef kitlemizdeki uzman kullanıcıların duymaktan memnun olacağı bir gerçektir.

Depolama endişeleriniz söz konusu olduğunda, ASRock H610M/HDV-M.2'nin SSD'leriniz için yalnızca tek bir M.2 yuvasına sahip olduğunu duyunca biraz hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Bununla birlikte, ASRock bunu bir "Ultra M.2 yuvası" olarak markalamıştır ve 32 Gb/sn hızında çalışabilirken yuvanın kendisi SATA III arayüzünü (6'da çalışan) kullanan PCIe Gen3 x4 ve M.2 SSD'leri destekleyebilir. Gb/sn). 2,5" ve 3,5" HDD'ler ve SSD'ler gibi geleneksel depolama ortamı biçimlerini bağlamak için 4 SATA 3 bağlantı noktası vardır. unutma; H610 yonga setine genel bakışta belirtildiği gibi, Intel bu özellik için destek sağlamadığından, herhangi bir RAID yapılandırmasını kullanamayacaksınız.

Bağlantı ve genişletmeden bahsetmişken, ASRock H610M-HDV/M.2'nin grafik çıkışları için üç seçeneğe sahip olduğunu ve sık kullanılan üç tür konektörün bir kombinasyonunu sağladığını bildirmekten mutluluk duyuyoruz: D-Sub, DisplayPort ve HDMI . Bu durumda, üç yollu bir monitör kurulumunun genellikle tümleşik grafiklere sahip işlemcilerle desteklendiğini belirtmekte fayda var; ancak, anakart web sayfasından CPU destek listesine göz atmaktan çekinmeyin. Bu üç grafik çıkış konektörüne eşlik eden toplam 9 USB bağlantı noktası vardır; bunların 5'i USB 2.0 ve 4'ü USB 3.2 Gen1'dir; bunların tümü Type-A'dır ve USB 3.2 Gen 2×2 Type-C'nin olmadığını gösterir. liman.

Ayrıca ASRock, Intel'in tescilli Gigabit LAN'ı ile devam ediyor ve en sonunda oyuncularımıza net bir ağ deneyimi sunmak için CPU kullanımını azaltırken ve kararlılığı artırırken en iyi performansı sağlama iddiasında. LAN yerine WiFi'yi tercih ederseniz, H610M-HDV/M.2'de bir WiFi modülünün yerleşik olmadığını üzülerek bildiririz. Bununla birlikte ASRock, harici bir WiFi modülü aracılığıyla 802.11ac kablosuz bağlantı eklemek için bir M.2 Key-E yuvası sağlamıştır. Bunun dışında, yalnız PCIe 4.0 x16 yuvasını ve PCIe 3.0 x1 yuvası çiftini vurgulamayı kesinlikle unutamayız; kendini böylesine değer teşvikli bir fiyat noktasında sahneleyen bir anakart için iyi bir yuva seçimi.

Son olarak, topluluğumuzun ses tutkunlarına, ASRock'ın Realtek ALC887 ve ALC897 ses kodeklerinden biri aracılığıyla 7.1 Kanal Yüksek Çözünürlüklü Ses dinlemek için aynı anda iki Ses Codec'i sunduğunu bildirmekten heyecan duyuyoruz. tercih ettikleri bir codec ile kulaklarını kutsamak için çok yönlülük eklendi. ASRock, H610M-HDV/M.2'yi abartısız, yumuşatılmış, ancak çok yönlü el becerisi yayan bir dış görünümle tamamlamak için bunu yeni Sapphire Black PCB (gerçekte daha çok siyah ve gri bir kombinasyondur) ile birleştirir.


mini-itx-h610-ddr4-motherboard

GIGABYTE H610I DDR4

Özellikler : Yonga seti : H610 | Bellek : DDR4 @3200 MHz, 64 GB | Video Çıkışları : HDMI, DisplayPort, D-Sub | USB Bağlantı Noktaları : 4x USB 3.2, 8x USB 2.0 | Ağ : Intel Gigabit Ethernet | Depolama : 1x M.2, 4x SATA III

Gigabyte adının herhangi bir tanıtıma ihtiyacı yoktur. En iyi anakartlardan, GPU'lardan ve PC kasalarından bazılarını yaratmaya yatkın; tüm dünyada seviliyorlar ve bunun iyi bir nedeni var. Gigabyte , Intel'in en yeni ve en mükemmel Alder Lake CPU'larını çalıştırmak için çok beğenilen bir Mini-ITX form faktöründe Gigabyte H610I DDR4'ü piyasaya sürerek bir kez daha üstünlüğünü korumaya çalışıyor . Bununla birlikte, H610I DDR4, bu kadar küçük bir ambalaj boyutunda sunduğu tüm özellikler için yüksek bir fiyat etiketi talep ediyor. Fiyat etiketini hak edip etmediğini görmek için Gigabyte H610I DDR4'ün derinliklerine inelim.

4+1+1 Aşamalı Hibrit Güç Tasarımından başlayarak, işlemcinin çekirdeklerine sabit voltajın tutarlı bir şekilde iletilmesini sağlamak için DrMOS'u (MOSFET için Sürücü) kullanır. Gigabyte, yanıt süresini iyileştirmek için katı kapasitörler aracılığıyla CPU'ya daha yumuşak ve daha verimli güç iletimi vaat ediyor. Gigabyte H610I DDR4, en zorlu iş yükleri altında bile sabit güç sağlamak için katı kaplamalı ATX 24 pimli ve ATX 12V 4 pimli güç konektörlerini de kullanır. Güvenilir pimli güç konektörleri, elektriğin geçmesi için temas alanını arttırırken aynı zamanda artan gücü ve bu güç nedeniyle üretilen ısıyı sürdürmek için metal miktarını arttırır. Tüm bunlar, sonuçta, tüm Dijital VRM Tasarımı sayesinde daha uzun ömürlü, ultra dayanıklı bir tasarıma dönüşür. Gigabyte ayrıca yerleşik dirençleri havada bulunan tüm kükürt bileşiklerinden (esas olarak Gümüş Sülfür) kaynaklanan korozyona dayanıklı olacak şekilde tasarlayarak H610I DDR4'ün dayanıklılığını ve uzun ömürlülüğünü büyük ölçüde artırmıştır. Ayrıca, Gigabyte'ın anakartın mükemmel pasif soğutmasına katkıda bulunan H610I DDR4 için kullandığı 8 katmanlı Siyah Beyaz PCB tasarımından bahsetmeye değer.

Bellek söz konusu olduğunda, Gigabyte H610I DDR4, piyasadaki diğer H610 anakartların çoğuyla aynı düzene sahiptir, yani, çift bellekte maksimum 64 GB RAM @3200 MHz çalıştırmak için çift DIMM yuvasına sahiptir. kanal yapılandırması. Yeni Intel Hibrit Teknolojisi sayesinde Gigabyte, performansı kullanıcıların özel ihtiyaçlarına göre optimize etmek için BIOS'ta özel olarak iki yeni 'CPU yükseltme' modu oluşturdu. %20'ye kadar daha düşük CPU paket gücünden yararlanırken ve CPU sıcaklıklarını %5'e kadar düşürürken maksimum oyun performansı için en fazla kareyi üretmek üzere tüm verimlilik çekirdeklerini devre dışı bırakabilirsiniz. Çalışma sayfalarını sıkıştırmanız ve üretkenliğe öncelik vermeniz gerekirse, elektronik tablolarınız için çok çekirdekli performansı en üst düzeye çıkarmak için tüm Performans ve Verimlilik çekirdeklerini etkinleştirebilirsiniz.

Genişletme, alan kısıtlamaları nedeniyle Gigabyte H610I DDR4 ile sınırlıdır. Buna rağmen, tek PCIe x16 yuvası 4. Nesildir ve darbeyi biraz yumuşatır. PCIe 4.0 x16 yuvasına, Type 2280 PCIe 3.0 x4/x2 arabirimini destekleyen SSD'leri çalıştırabilen bir PCIe 3.0 x4 M.2 yuvası eşlik eder. Bu M.2 yuvasının bir WiFi modülü bağlamak için Key-E alanına sahip olmadığını üzülerek bildiririz (çünkü yerleşik WiFi işlevi yoktur). Neyse ki Gigabyte, geleneksel depolama ortamlarını bağlamak için H610I DDR4 4x SATA III bağlantı noktalarını sunmaya devam ediyor. Bunu bir kenara bırakırsak, dahili USB 3.2 Gen 1 ve 4x USB 2.0 bağlantı noktalarının yanı sıra dahili USB başlıklarını kullanırsanız ek olarak 6 USB 3.2 Gen 1 ve USB 2.0 bağlantı noktası vardır ki bu çok küçük bir anakart için övgüye değerdir.

Daha önce bahsedildiği gibi, Gigabyte H610I DDR4'te entegre WiFi veya harici bir WiFi modülü kurmak için bir Key-E yuvası yoktur. I219-V denetleyicisini kullanan Intel'in Gigabit Ethernet'i ile yetinmek zorunda kalacaksınız. Bununla birlikte, ister dolu bir LAN ortamı ister tekli oyun oturumu olsun, en üst düzey oyun deneyimi için ağ gecikmesini azaltmak ve sürekli düşük ping süreleri sağlamak üzere tasarlanmış bir ağ trafiği yönetimi uygulaması olan 'cFosSpeed'e sahiptir. İyi bir dinleme deneyiminiz yoksa, bu tür oyun oturumları boşuna olacaktır. İşte tam da bu nedenle Gigabyte burada, Realtek 7.1 Kanal HD Ses codec'i ile eşleştirildiğinde bozulmayı azaltmaya yardımcı olan bir 'Audio Noise Guard' tarafından desteklenen mümkün olan en iyi ses kalitesini üreten üst düzey ses kapasitörleri kullanmıştır.

Devam edip bir kez daha soğutma hakkında konuşursak, o zaman söylenmesi gerekir; Gigabyte, fan kontrol departmanında kendini gölgede bıraktı. Her şeyden önce, H610I DDR4, 3 PWM/DC Fan Başlığı ve 4 dahili sıcaklık sensörü sunar. Bu fan başlıkları, fan başlıklarını elektrik arızasından korumak için aşırı akım koruması sergileyen, 24 W'a (12Vx2A) kadar güce sahip bir su soğutma pompasını bile destekleyebilir. Gigabyte'ın şirket içinde tasarlanmış yazılımı olan 'Akıllı Fan 6'nın kullanılması, hassas bir fan eğrisi elde etmek için 7 adede kadar farklı sıcaklık ve fan hızı kontrol noktası ayarlamak gibi birden fazla özelleştirme olanağı sağlar, hatta ikili bir eğri sunar her eğrinin belirli bir iş yüküne ve kullanıcı senaryosuna uygun olduğu mod. Bu özel özellikleri tamamlayan 'Fan Stop, kullanıcı tarafından belirlenen sıcaklık hedefine ulaşıldığında fan hızlarını otomatik olarak sıfır RPM'ye düşürür. Tercihinize göre ayarlanan farklı sıcaklık eşiklerine göre üç fandan herhangi birini tamamen duracak şekilde eşleştirmek mümkündür.

Smart Fan 6'nın Kullanıcı Arayüzünün bir kısmı, ileri düzey kullanıcıların fan RPM'lerini istedikleri belirli değerlere göre değiştirebildiği manuel giriş seçeneğidir. Aksine, daha az deneyimli kullanıcıların yaklaşık sıcaklık/fan hızında 4 nokta yerleştirebileceği bir 'EZ Ayarı' seçeneği de mevcuttur. Smart Fan 6 otomatik olarak bir fan eğrisi oluşturacaktır. Bu yelpaze eğrileri, BIOS ROM'da farklı profiller olarak kaydedilebilir, ancak BIOS'unuzu güncellemeniz gerekir. Anakartınızı biraz RGB ile renklendirmek istiyorsanız, Gigabyte size H610I DDR4 üzerinde RGB aksesuarlarını bağlamak için tek bir RGB başlığı sağlamayı başarır.

Kalan yazılımlara gelince, Gigabyte, ilk kurulum sırasında daha iyi bir kullanıcı deneyimi için daha kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmak üzere BIOS'u yeniden tasarladı. Gigabyte'ın Uygulama Merkezi, tüm Gigabyte anakart yardımcı programlarını ve sürücülerini içeren ve güncel kalmanıza yardımcı olan birleşik bir uygulama olan BIOS ile eşleştirilmiştir. Yazılım cephesi, kullanıcıların tek bir tıklamayla sistem ayarlarını iyileştirmesine ve bellek saatlerini ve voltajlarını ayarlamasına olanak tanıyan basit bir kullanıcı arabirimi sunan Gigabyte'ın EasyTune özelliği ile daha da güçlendirilmiştir. Yazılım paketini tamamlayan, mevcut sistem istatistiklerinize erişmenizi ve CPU/RAM saatleriniz gibi temel bileşenleri izlemenizi sağlayan Gigabyte'ın Sistem Bilgisi Görüntüleyicisidir. Ayrıca, sıcaklıklar kullanıcı tarafından belirlenen eşikleri aştığında uyarılar gönderirken tercih ettiğiniz fan hızı profillerinden herhangi birini seçmenize olanak tanır. Son olarak, hata bildirimi ve daha fazla teşhis için sisteminizin düzensiz hale gelmesi durumunda davranışını da kaydedebilir.


GIGABYTE-H610M-S2H-DDR4-—-Best-High-End-H610-Motherboard

GIGABYTE H610M S2H DDR4

Özellikler : Yonga seti : H610 | Bellek : DDR4 @3200 MHz, 64 GB | Video Çıkışları : HDMI, DisplayPort, D-Sub, DVI-D | USB Bağlantı Noktaları : 5x USB 3.2 Gen 1, 8x USB 2.0 | Ağ : Realtek Gigabit Ethernet LAN yongası | Depolama : 1x M.2, 6x SATA III

GIGABYTE, H610 anakart girişi için 21 Ocak 2021'de mikro ATX form faktörüne dayalı H610M S2H DDR4 anakartını piyasaya sürdü; daha küçük bir durum bile yeterli olacaktır. Daha küçük bir form faktörüne rağmen özelliklerle ağzına kadar doludur. Anakart, Intel'in H610 Express yonga setinden oluşur; en yeni nesil Intel işlemcileri, Alder Lake ve Raptor Lake masaüstü işlemcilerini destekleyen Intel LGA1700 soketiyle birlikte gelir. 

GIGABYTE H610M SH2 anakart, toplam 64 GB RAM kapasitesini işleyebilen ve 3200 MHz'e kadar hız sağlayan 2 adet DDR4 DIMM yuvası ile birlikte gelir . Bu çift kanallı RAM'ler, kullanıcıların RAM ayarlarını değiştirerek daha yüksek RAM hızları elde etmelerine yardımcı olan Intel'in Extreme Memory Profile (XMP) teknolojisini kullanacak şekilde yapılandırılmıştır; işlem basittir, yeni bir XMP profili oluşturursunuz ve ayarları beğeninize göre değiştirirsiniz.

H610M S2H DDR4 anakart, 50A Düşük RDS(on) MOSFET'lere sahip 6+1+1 faz hibrit güç tasarımına sahiptir ; bunlardan 6x MOSFET'ler VCore'a tahsis edilmiştir; bu, CPU'ya temiz ve verimli güç iletimini garanti ederek işlemcinin maksimum performansta çalışmasını sağlar. Ayrıca, bu VRM'nin kapasitörleri oldukça sağlamdır, bu da salınımları en aza indirmeye ve VRM'nin geçici yanıtını iyileştirmeye yardımcı olur. 

Anakart 1x 24-pin ATX ana güç konnektörü kullanırken, CPU 8-pin 12V güç konnektörü ile çalışır ; geleneksel pin tasarımını kullanmaz, bunun yerine elektrik için daha geniş bir temas alanına sahip olduğu için hız aşırtma yapmayı seven kullanıcılar için harika olan katı pin tasarımını kullanır. Ultra dayanıklıdırlar ve geleneksel konektörlerinizden daha uzun ömürlüdürler. Bununla birlikte, H610 yonga seti hız aşırtmayı desteklemez, bu nedenle bunları tam olarak kullanamazsınız, ancak anakartın sağlamlığına katkıda bulunurlar. 

H610M S2H anakartta 1x PCIe 4.0 x16 yuvası bulunur ; ağ kartlarını veya ses kartlarını bağlamak için kullanabileceğiniz bir adet PCIe 3.0 x1 yuvası vardır. Bir PCIe 4.0 yuvası eklemek, önceki tüm PCIe sürümleriyle karşılaştırıldığında en yüksek hızı sağladığı için harika bir özelliktir. Anakartta tek bir DisplayPort 1.4 ve bir HDMI 2.1 bağlantı noktası bulunur; her ikisi de 60Hz ekran monitörleri için maksimum 4K çözünürlük sağlayabilir. Ayrıca, GIGABYTE H610M S2H DDR4, 60 Hz monitörler için maksimum 1200p çözünürlük sağlayabilen bir D-Sub bağlantı noktası ve bir DVI-D bağlantı noktası gibi entegre eski bağlantı noktası teknolojilerine sahiptir; bu eski bağlantı noktaları, ekran monitörlerini PC'ye bağlamak için kullanılıyordu, ancak bunların yerini HDMI bağlantı noktaları gibi daha hızlı bağlantı noktaları aldı.

Anakart, geleneksel SSD'ler ve HDD'lerden daha iyi okuma ve yazma hızları sağlayan NVMe SSD'leri bağlamak için kullanabileceğiniz 1x PCIe 3.0 x4 M.2 konektör yuvası içerir. Ayrıca anakartta 6 GB/sn'ye (saniyede Gigabit) varan veri aktarım hızı sağlayan 4 adet SATA III bağlantı noktası vardır. USB bağlantısı ile ilgili olarak, GIGABYTE H610M S2H DDR4, 4x USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) bağlantı noktalarına ve 4x USB 2.0/1.1 bağlantı noktalarına sahiptir; anakart ayrıca ek 4x USB 2.0 bağlantı noktası içeren bir USB başlığına sahiptir. 

Oyuncular için GIGABYTE, yüksek hızlı bir LAN bağlantı noktası, Exclusive Realtek 8118 Oyun LAN çipi ekledi; Bu LAN yongası, uygulamalar ve oyunlar için kendi başına yüksek bant genişliği ayırır ve gerçek zamanlı ağ izleme için yazılım sağlar, böylece oyuncular herhangi bir gecikme olmadan hızlı ve sorunsuz bir oyun deneyimi yaşayabilir.

Genel olarak, GIGABYTE H610M S2H DDR4, kullanıcıların anakartlarının performansını kolaylıkla takip etmelerine ve anakartı piyasadaki diğerlerinden daha dayanıklı hale getirmelerine yardımcı olan birçok ekstra özelliğe sahiptir. Bu özelliklerden biri de Kükürt Önleme korumasıdır; GIGABYTE'a göre, panolarındaki dirençleri, direnç kimyasalına sülfürün karışmasına izin vermeyen malzemelerden yaptılar; bu, dirençlerin yanmasını önler ve böylece anakartları daha dayanıklı hale getirir. 

Ayrıca GIGABYTE, kullanıcıların Easy Tune ve Ağ izleme uygulamaları gibi performans uygulamalarını kurmasına olanak tanıyan APP merkezi özelliği sağlamıştır. GIGABYTE, BIOS kullanıcı arayüzünü geliştirerek, BIOS aracılığıyla ayarlarını değiştirmek isteyen kişiler için daha kullanıcı dostu ve anlaşılması kolay hale getirdi. Bu anakart için BIOS'a eklenen bir diğer önemli özellik ise Smart Fan 6 özelliği; Anakart üzerindeki optimum konumlara üç fan başlığı ve dört dahili sıcaklık sensörü eklendi. BIOS aracılığıyla, fan hızları ve sıcaklık sensörleri tarafından kaydedilen veriler hakkında metinsel ve grafiksel bilgiler alabilirsiniz. Bu verileri kullanarak, ana kartın genel performansını iyileştirmek için fan hızlarınızı değiştirebilirsiniz.

Ayrıca sadece siyah bir anakart değil; 3x aRGB Gen-2 3 pimli konektörlere ve 1x AURA RGB 4 pimli konektöre sahip bir RGB başlığı içerir; Ayrıca, 3 yıllık makul bir garantisi vardır ve bu da onu oyuncular için mükemmel bir seçim haline getirir.


high-end-h610-motherboard

Gigabyte H610M HD3P DDR5

Özellikler : Yonga seti : H610 | Bellek : DDR5 @4800 MHz, 64 GB | Video Çıkışları : HDMI, DisplayPort, D-Sub, DVI-D | USB Bağlantı Noktaları : 4x USB 3.2 Gen 1, 6x USB 2.0 | Ağ : Intel Gigabit Ethernet | Depolama : 1x M.2, 4x SATA III

Gigabyte, En İyi Mini-ITX H610 Anakartı yapmakla yetinmedi. En İyi Üst Düzey H610 Anakart unvanı için yarışmaya karar verdiler, bu nedenle şu anda Gigabyte H610M H3DP DDR5'i tartışıyoruz . En az 4x PCIe yuvası (evet, doğru duydunuz), 4x Grafik Çıkışı seçeneğinin yanı sıra daha önce tartıştığımız Gigabyte'ın kanıtlanmış Smart Fan 6 yazılımı ve Hibrit Çekirdek optimizasyonu sunuyor. DDR5 RAM desteğiyle birleştiğinde, Gigabyte H610M H3DP DDR5 şüphesiz gökleri hedefliyor. Bakalım iddialarını yerine getirip getirmediğini görelim.

6+2+1 Fazlı Hibrit Güç Tasarımı ile Başlangıç, Gigabyte, en zorlu CPU yükleri altında bile güç dağıtım yanıtını geliştirirken enerji israfını en aza indirmek için MOSFET'lerde Düşük RDS (drenajdan kaynağa direnç) kullanır. Gigabyte H610M H3DP DDR5, ana karta güç sağlamak için 24-pin ATX ana konektör kullanırken CPU için 8-pin ATX 12V güç konektörü kullanıyor. 8 pimli konektör katı pimlerden yapılmıştır. Daha önce tartışıldığı gibi, elektriğin geçmesi için temas alanını arttırırken aynı zamanda yüksek gücü muhafaza ederek üretilen ısıyı sürdürmek için mevcut metal miktarını arttırır. H610M H3DP DDR5'te bulunan tüm dirençler, Gümüş Sülfürden kaynaklanan aşınmayı önlemek için kükürt önleyici bir kaplamaya sahiptir. Toplu olarak konuşursak, özel tasarım sonuçta dayanıklı ve nispeten daha uzun bir kullanım ömrüne katkıda bulunur.

Gigabyte H610M H3DP DDR5, adından da anlaşılacağı gibi, DDR5 RAM desteği sunarak normları yıkıyormaksimum 4800 MHz anma hızında modüller. Maksimum 64 gig RAM'i destekleyen iki DIMM yuvasının yardımıyla burada çift kanallı bellek devreye giriyor. Gigabyte, programlanabilir bir modun kilidini açan özel bir tasarım kullanır. Kilidi açılan PMIC (Güç Yönetimi Tümleşik Devre) Güvenli Modu sayesinde, doğal DDR5 belleğin voltajını geniş bir aralıkla kontrol etme olanağına sahipsiniz. Gigabyte, hangi üreticinin RAM'ini kullanırsanız kullanın, en iyi sonuçlar için kendilerinin bir dizi test gerçekleştirdiklerini belirterek, 4800 MHz hıza kadar tüm DDR5 modülleriyle uyumlu olacağının garantisini veriyor. Burada durmayan Gigabyte, tüm bellek yönlendirmesini PCB'nin iç katmanının alt tarafına kaydırmış, büyük bir zemin katmanıyla korunarak RAM modüllerini dış parazitlerden korumuştur. Böylesine iyi düşünülmüş bir tasarım sayesinde,

Depolamaya gelince, Gigabyte, Tip 2242, 2260, 2280 SATA ve PCIe 3.0 x4/x2 formatındaki M.2 SSD'leri destekleyen tek bir M.2 yuvası içeriyordu. Standart bir 4x SATA III bağlantı noktası (6 Gb/sn), geleneksel depolama ortamı araçlarına bağlanır. Gigabyte, Micro-ATX form faktöründe 4 PCIe yuvası, 1x PCIe 4.0 x16, 2x PCIe 3.0 x1 ve 1x PCI yuvasına sığmayı nasıl başardıklarını görerek tüm alanı genişletme yuvalarına ayırmayı seçti.

G/Ç ile ilgili olarak Gigabyte, Gigabyte H610M H3DP DDR5 üzerinde 2 adet USB 3.2 Gen 1 ve 4 adet USB 2.0 bağlantı noktası içerir. Dahili 1x USB 3.2 Gen 1 başlığı ve 2x USB 2.0 başlığı kullanılarak toplam bağlantı noktası sayısı 12'ye çıkarılabilir. Buna rağmen, yerleşik en az 4 USB 3.2 Gen 1 bağlantı noktası görmek isterdik. içinde. Gigabyte, aynı anda 3 ekrana kadar çalıştırmayı destekleyen grafik çıktı için 4 konektör seçeneği sunduğu çıktı bölümünde telafi etmeye çalışır. Bu 4 konektör, D-Sub, DVI-D, HDMI ve DisplayPort'tur ve size kolaylık sağlamak için aralarından seçim yapabileceğiniz en sık kullanılan konektörlerden oluşan iyi bir ürün yelpazesi sunar.

Ayrıca Gigabyte, ses bölümünde Realtek 7.1 Kanal Yüksek Çözünürlüklü Ses Codec'i ile gitti. H610M HD3P DDR5, gerçekçiliği korurken aslına uygun ses sunmaya yardımcı olan üst düzey ses kapasitörleri kullanır. Gigabyte'ın Audio Noise Guard ile güçlendirilen H610M HD3P DDR5 üzerindeki analog ses bileşenleri, bozulmayı büyük ölçüde en aza indirgemek için PCB seviyesinde elektriksel olarak yalıtılmıştır ve kulaklarınıza bozulmamış ses kalitesi sunmaya yardımcı olur. Gigabyte H610M HD3P DDR5'te WiFi modülü eklemek için entegre WiFi veya Key-E yuvası bulunmadığından, birçok rakibe benzer şekilde aynı I219-V denetleyicisini kullanan Intel'in Gigabit Ethernet'i ile yetinmeniz gerekecek. Temel uygulamalar için bant genişliğini gereksiz uygulamalara göre otomatik olarak önceliklendirerek oyunlarınız için ağ bant genişliğini hızlandırmaya yardımcı olan "cFosSpeed" ile güçlendirilmiştir,

Smart Fan 6 ve Gigabyte'ın Hibrit Çekirdek Optimizasyonunu daha önce ayrıntılı olarak tartışmıştık, bu nedenle Gigabyte H610M HD3P DDR5'in soğutma ve performans bölümünde bir kez daha üstün olduğunu size bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Smart Fan 6, 3 PWM/DC fan başlığını kullanarak farklı kullanıcı senaryoları için fan hızlarını otomatik olarak ayarlayabilir. Yelpaze eğrisindeki nokta sayısı 4'ten 6'ya yükseldi, bu da sizin beğeninize göre daha kesin bir yelpaze eğrisiyle sonuçlanıyor. Aynı zamanda, Gigabyte'ın Hibrit Çekirdek Optimizasyonu size oyun performansına öncelik vermek için CPU'nuzun verimlilik çekirdeklerini devre dışı bırakma veya üretkenlik zamanı geldiğinde tüm performans ve verimlilik çekirdeklerini etkinleştirme yeteneği verir.

Gigabyte H610M HD3P DDR5, Gigabyte'ın yeniden tasarlanmış BIOS'u, App Center, Gigabyte'ın tescilli EasyTune yazılımı ve standart System Information Viewer dahil olmak üzere aynı yazılım paketiyle birlikte gelir. Otomasyon, H610M HD3P DDR5'te önemli bir rol oynar çünkü anakart, aşırı akım veya aşırı voltaj nedeniyle hiçbir elektrikli bileşenin zarar görmemesini sağlamak için fan hızlarından bellek saatlerine ve CPU voltajına kadar hemen hemen her şeyi kendi başına kontrol edebilir. ve optimum performansı sürdürün. Gigabyte, 3 yıl garantili H610M HD3P DDR5'in yanındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.