Son Dakika Haberi.. Cep telefonlarına büyük zam geliyor, Artış ne kadar olacak?

Son Dakika Haberi.. Cep telefonlarına büyük zam geliyor, Artış ne kadar olacak?
Ticaret Bakanlığı'nda akıllı telefonlar için yeni düzenlemeler yapıldı. Telefon birimi başına alınan gümrük ücreti 200 dolardan 300 dolara çıkarıldı!

Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için yeni bir düzenleme getirildi ve 2020 yılından itibaren yürürlükte olan gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için yeni bir düzenleme yapıldı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan İthalat Denetimi Uygulanmasına İlişkin Tebliğ yayımlanarak, gümrük akıllı telefon başına değer birimi 200 dolardan 350 dolara yükseldi. Bildirim 28 Mart'ta yürürlüğe girecek.

Düzenleme  sonrası telefonlara 28 Mart itibarıyla en az 2 bin 500 TL zam geliyor.
Giriş seviyesi cep telefonlarının fiyatı bile 10 bin TL’den düşük olmayacağı konuşuluyor.

Telefonların Fiyatı İkiye Katlanacak 

Yeni düzenleme ile yaklaşık 3 bin 800 TL vergi öncesi fiyatı olan ithal bir cep telefonuna 28 Mart'tan itibaren en az 2 bin 500 TL  zam yapılacak. ÖTV, KDV, harçlar vb. telefonun fiyatı 10 bin 500 TL'ye çıkacak. 
Türkiye'ye akıllı telefondan önce Kültür Bakanlığı'ndan %1, ardından. TRT Bandrol ücretinin %10'u kesiliyor.
Daha sonra tüm bu sayılara %50 TBS ekleniyor. Elde edilen rakam üzerinden %18 KDV alınarak telefonun fiyatı en az ikiye katlanıyor. 

Vivo Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ertan Şensoy da bu düzenleme ile yeni ithal akıllı telefonların fiyatının başlangıçta yüzde 20 oranında artacağını söyledi.

Değişim Süresi 48 Aya Çıktı 

Vivo Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ertan Şensoy, Türkiye pazarındaki artan fiyatlar ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle son yıllarda 18 ay olan telefon değişim süresinin 48 aya çıktığını söyledi. 

Türkiye'de üretim yaptıkları için yeni kuralın kendilerini etkilemeyeceğini de söyleyen Şensoy, şirketi hakkında bilgi vererek, cihazlar için bantta dördüncü kez yatırım yapacağını duyurdu. Aynı zamanda üretimi yüzde 20 artırmayı planladıklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.