Cep Telefonu Televizyona Nasıl Bağlanır?

Cep Telefonu Televizyona Nasıl Bağlanır?
Günümüz teknoloji koşullarında evlerimizde her zamankinden daha fazla alet ve akıllı cihaz var. Ancak çoğumuz bu cihazlarda ne kadar kolay içerik paylaşabileceğimizi bilmiyoruz. Paylaşımın çok emek gerektirdiğine inanıyoruz.

Fatma Müge Yücetürk -  Günümüzde birçok TV'de akıllı TV özellikleri bulunmaktadır. Bu, TV'nizin Netflix, YouTube gibi programlara bağlanmak için internet bağlantısına ihtiyacı olduğu anlamına gelir. TV'yi, genellikle kullanmak istediğiniz videoları izlemek veya içerik akışı yapmak için de kullanabilirsiniz. Ancak, yalnızca mobil cihazlarda bulunan bir uygulamayı kullanmak istiyorsanız, özellikle dosyaları bir telefon veya tabletten alıyorsanız veya TV uygulaması yerine telefon uygulamasından izlemeye devam etmek istiyorsanız, bizde varsınız. kapalı. kapalı Teknik canlandırma servisi olarak "Telefon TV'ye nasıl bağlanır?" sorusuna cevap vermeye çalışıyoruz.

HDMI Kablosu İle Televizyona Bağlama

Telefonunuzu TV'nize bağlamanın en güvenilir yolu bir HDMI kablosu kullanmaktır. Hemen hemen tüm TV'lerde, ses ve videonun aynı kaynaktan iletilmesini sağlayan bir HDMI girişi bulunur. (Bazı TV'ler HDMI 2.1 kullanmaya başlasa da, 8K içerik için değil, normal içerik için HDMI 2.0 yeterlidir.) Telefonunuzda HDMI çıkışı yoktur. Ancak, telefonunuzun USB Type-C mikro USB veya Lightning bağlantı noktasına uyan ve onu bir HDMI bağlantı noktasına dönüştüren birçok adaptör vardır. Bazı Android tabletlerde mini-HDMI veya mikro-HDMI bağlantı noktaları bulunur. Tek bir kablo ile doğrudan HDMI girişine bağlanabilirler. Hangi bağlantı noktasına bağlanmak istediğinize bakılmaksızın, kablonun bağlantı türüne uygun olduğundan emin olun.

Kablosuz Bağlantıyla Telefondaki Görüntüyü TV'ye Aktarma 

Kablolarla uğraşmak istemiyorsanız, her zaman çevrimiçi bağlanma seçeneğiniz vardır. 

USB İle Televizyona Bağlanma Yöntemi 

Akıllı telefon şarj kablolarının çoğu, dizüstü bilgisayarlara veya güç kaynaklarına kolayca bağlanabilen USB bağlantı noktalarına sahiptir. TV'nizde bir USB bağlantı noktası varsa, telefonunuzdaki dosyaları ekrana yansıtmanın en kolay yolu bu olabilir. Teknik olarak, telefonunuzun ekranını TV'nize yansıtmak yerine, dosyaları TV'nizde açmak için yayınlıyorsunuz. Dolayısıyla bu işlem, fotoğraflarınızı ve videolarınızı görüntülemek için iyi bir yol olarak kabul edilebilir. Bir dizüstü veya masaüstünde olduğu gibi, akıllı TV platformunuzun Kaynak bölümüne giderek USB'yi seçebilirsiniz. Telefonu TV'den şarj etmek yerine akıllı telefon ekranında dosya aktarımına izin veren bir ekran beliriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.