Elon Musk’tan Threads açıklaması: Sahte Instagram’a gitmeyin!

Elon Musk’tan Threads açıklaması: Sahte Instagram’a gitmeyin!
Meta'nın Twitter rakibi Threads artık kullanıma açıldı ancak Elon Musk, platformu eleştirmekten çekinmedi.

Fatma Müge Yücetürk - Meta'nın Twitter benzeri metin tabanlı platformu Threads sonunda kullanıma sunuldu. Android ve iOS için kullanılabilen bu uygulama, Instagram'a yeni bir boyut kazandırıyor. Yıllardır Instagram kullanmayan ve Mark Zuckerberg ile kuşatmaya hazırlanan Elon Musk, ilk kez konu hakkında konuştu.

Elon Musk: “Sahte Instagram” yerine acı Twitter’ı tercih ederim

Meta, doğrudan Twitter ile rekabet eden yeni bir uygulama olan Threads'i duyurdu. Kullanıcıların metin, fotoğraf ve video paylaşmalarına olanak tanıyan bu yeni platform, kendisini Twitter'a rakip olarak belirledi. Bu arada Elon Musk, yaşanan durum ışığında düşündürücü bir açıklama yaptı.

Twitter başlığında yaptığı açıklamada Musk, uygulamanın Twitter'ın bir kopyası olduğuna inandığını söyledi. Sadece kopyala-yapıştır klavyelerini kullanarak konu başlıklarına ilişkin tweet'lere her zaman gülümseyerek yanıt verirdi.

Yarışma girişiyle ilgili ayrı bir açıklamada, "sahte Instagram" ın altını çizdi. "Acımı saklamak için kendimi Instagram'ın sahte mutluluğuna atmaktansa, Twitter'da yabancılar tarafından saldırıya uğramayı tercih ederim" dedi.

Bu arada Mark Zuckerberg, yıllar sonra ilk kez Twitter'da paylaşımda bulundu. Zuckerberg'in iki Örümcek Adam resmi kullanarak Twitter'ı Threads'e benzettiğini söyleyebiliriz.

Dizideki indirme sayısına bakarsanız, iki saat içinde 2 milyon indirme olduğunu ve yeni kullanıcıların kaydedildiğini görebilirsiniz. Devam eden süreçte neredeyse her saat yeni kullanıcıların platforma kaydolmasıyla rakamlar gerçekten etkileyici. Başka bir Zuckerberg verisi, şu anda 10 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğunu söylüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.