F1 klavye tuşu ne işe yarar ?

F1 klavye tuşu ne işe yarar ?
Bir bilgisayarın ayrılmaz bir parçası olan bir klavye. Bir bilgisayara veri girmek veya bazı komutlar vermek için tasarlanmıştır. Harfler, sayılar ve özel karakterlerden oluşan bazı klavye tuşlarının da özel işlevleri ve işlevleri vardır. Bugün sizlere klavyelerin baş tacı olan F1 tuşunu ne işe yaradığını anlatacağız.

F1 Tuşu Nedir ?

F1'den F12'ye kadar olan tuşlardan biridir. Yardım tuşu olarak kullanılan F1 tuşu. Bilgisayarınızda çalışan hemen hemen her programda yardım penceresinin açılmasına yardımcı olur.

F1 Tuşu Ne İşe Yarar ? 

Klavyemizin üst kısmında yer alan F1'den F12'ye kadar olan tüm tuşlarının kendine has bazı özellikleri bulunmakta. Peki F1 tuşu ne işe yarar. Hadi gelin beraber F1 tuşunun görevlerini inceleyelim. 

  1. Tüm bilgisayarlarda bulunan F1 tuşunun fonksiyonu yardım tuşu olarak görev yapmaktadır.  Bilgisayarınızda herhangi bir program açıkken F1 tuşuna basmanız sizi yardım ekranına yönlendirecektir. 
  2. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde F1 tuşu, BIOS ayarlarına erişmek için bir kısayol işlevi de görür. Bu cihazlar için, bilgisayarınızı açarken veya yeniden başlatırken F1 tuşuna basarak BIOS ayarlarına erişebilirsiniz. 
  3. F1 tuşunun Windows tuşuyla birlikte kullanılması Windows Yardım ve Destek Merkezi'ni açar. Bilgisayarınızda yaşadığınız sorunlara çözüm bulmak için bu menüyü kullanabilirsiniz. 

Artık F1 fonksiyon tuşunun fonksiyonları ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olduğunuza göre diğer fonksiyon tuşlarından kısaca bahsedelim.

F2 : Seçilen nesneyi yeniden adlandırmanızı sağlar. Ayrıca Word'de çalışırken Alt+Ctrl+F2 kombinasyonu ile belge penceresini açabilirsiniz. 

F3 : Windows ve diğer programlarda arama ve bul seçeneklerini açın. Öte yandan, Word'de Shift + F3 kombinasyonunu kullanmak, seçilen metni küçük veya büyük harfe dönüştürür. 

F4 : Internet Explorer'da adres çubuğunu açın. Ek olarak, Alt+F4 kombinasyonu, Windows'ta çalışan programları veya pencereleri kapatır. 

F5 : İnternet üzerinde açık olan sayfayı yeniler. 

F6 : İnternet tarayıcılarında imleci adres çubuğuna taşımaya yardımcı olur. Ayrıca Ctrl ve Shift tuşları ile birlikte kullanıldığında açık olan diğer Word belgeleri ekrana yansıtır. 

F7 : Office programlarında, belgede bulunan yazıları dil bilgisini kontrol eder.

F8 : Windows Başlat menüsünü açmak için kullanılır. Windows'u Güvenli Modda başlatmak için F8 tuş bileşimini kullanın. 

F9 : Word dosyası üzerinde var alan belgeyi yeniler. E-posta göndermede ve almada yardımcı olur. 

F10 : Bilgisayarınızdaki menüyü açmak için kullanılır. Ctrl tuşuyla birlikte kullandığınız taktirde Word dosyanızda açık olan penceriyi büyütmenizi sağlar. 

F11 : İnternet üzerinden açtığınız tüm sayfaları tam ekran moduna çevirir. 

F12 : Word dosyası üzerinden açtığınız belgeyi 'Farklı Kaydet' seçeneği ile kaydetmenizi sağlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.