Facebook ve Instagram da mavi tik ile satışa çıkıyor

Facebook ve Instagram da mavi tik ile satışa çıkıyor
Elon Musk'ın satın aldığı Twitter ile başlayan mavi tik satışı Instagram ve Facebook ile devam edecek. Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile Meta Verified olarak onay işareti alınabileceğini duyurdu.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağı Facebook ile fotoğraf uygulaması Instagram'ın yanı sıra SMS katili olarak bilinen Whatsapp'ta da artık mavi tik ücretli olarak alınabilecek.

Zuckerberg yaptığı açıklamada doğrulanmış kullanıcı profili olmak için ayda 14.99 doların gözden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Meta Verified adı verilen bu mavi tıka sahip olan kullanıcıların hesaplarının korunma altına alınacağı ve doğrudan müşteri destek ekibiyle iletişim halinde olacağı kaydedildi. Facebook ve Instagram’ın resmi internet sayfasından bu üyelik modelinin 11.99 olacağı belirtilirken Apple’ın iOS ve Google’ın Android işletim sistemlerini kullanana cihazlarda ise bunun 14.99 dolar olduğu belirtildi.


NÜFUS CÜZDANINA İHTİYAÇ OLACAK

Yapılan açıklamada bu uygulamanın ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılacağı kayıtlara geçti.

Son dönemde masrafları kısmak için çok radikal hamleler yapan Meta, bir süre önce 11 bin çalışanını yani çalışanlarının yaklaşık yüzde 13’ünü işten çıkarmıştı. Meta’nın aldığı bu üyelik modeli Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’daki abonelik sistemine benziyor.

Zuckerberg, Meta Verified özelliğini kullanmak için nüfus cüzdanı ve resmi belgelere ihtiyaç olunduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.