Gece modemi kapatmadan yatanlar dikkat! Bu hatanın öyle zararları var ki şimdiye kadar yaptığınız için pişman olacaksını

Gece modemi kapatmadan yatanlar dikkat! Bu hatanın öyle zararları var ki şimdiye kadar yaptığınız için pişman olacaksını
Artık neredeyse her evde internet var. Teknolojinin hızla gelişmesi neredeyse hepimizi internete bağımlı hale getirdi. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı yadsınamaz bir gerçek. birçok fayda sunan internet ve teknolojik ağlar bazen ciddi zararlara da yol açabilmektedir. Çoğumuz telefonların radyasyon yaydığını biliyoruz ama ev modemlerinin aynı şeyi yaptığını bile bilmiyoruz.

İnsanların hayatlarının bir parçası haline gelen internet, çeşitli alanlarda karşımıza çıkmıştır. Aslında internetsiz bir hayat neredeyse imkansızdır. Özellikle iş yerlerinde internetin kullanıldığı ve evden çalışan çalışanların interneti evde kullanmaları gerekiyor bazı sektörlerde.

İnternet, tüm dünyayla bağlantı kurmamızı sağlar, ancak aynı zamanda öğrenme ve eğlence kaynaklarına da erişmemizi sağlar. Bu nedenle, evde internete bağlanabilmek çok önemlidir. İnterneti evde kullanmak için bir modeme ihtiyacınız var. Ama çoğumuz geceleri modemi kapatmadan yatarız.

İnterneti evinde kullanan herkesin yaptığı bir hata, modemi gece açık bırakmaktır. Ancak modemi her gece kapatmak yerine açık bırakmak başta sağlık ve güvenlik olmak üzere birçok alanda zararlıdır. Birçok kişi uyku sırasında modemlerini kapatmadığı için geceleri ciddi sağlık sorunları yaşamaktadır. 

Modemleri gece kapatma alışkanlığı kazanmak son derece önemlidir.

Modemi Açık Bırakmanın Zararları 

Modemler gece boyu açık bırakılarak insan sağlığına ciddi zararlar vermektedir.

Bu zararlar şunlardır: 

  • Modemlerden yayılan elekromanyetik radyasyonlar kişiler uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar verebilir. 
  • Modem radyosyununa maruz kalan kişilerde baş ağrısı, uykusuzluk, stress hatta kanser gibi ciddi hastalıklar görülmektedir. 
  • Tüm bunların dışında modemi gece açık bırakmanız boş yere elektrik harcamanıza sebep oluyor. Bu durumda elektrik faturanıza olumsuz yönde yansıyor. 

Modemi Kapatmadan Yatmanın Riskleri 

Modemi açık bırakarak uyumanın sağlık açısından birçok riski olduğu kadar güvenlik açısından da riskleri bulunuyor. Modemin sürekli açık olması ev internetini sürekli aktif halde tutmaktadır.  Bu nedenle, kötü amaçlı yazılım ve bilgisayar korsanı saldırılarına karşı savunmasız hale gelir. Modeminiz kapalı değilse, kişisel bilgileriniz ev ağınızdan çalınarak sizi saldırganlara açık hale getirebilir. Gece boyunca modeminizi açık bırakmanız da internet hızınızı ve performansınızı yavaşlatacaktır. Sürekli modem etkinliği internet hızını ve performansını yavaşlatır. Modeminizi gece boyunca kapalı tutmanız internet hızını ve performansını artıracaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.