Gmail mail geri alma - Gmail şifremi unuttum ve şifre değiştirme

Gmail mail geri alma - Gmail şifremi unuttum ve şifre değiştirme
İnternette e-posta hesabı bulunan kullanıcılar zaman zaman şifrelerini unutabiliyor. Ya da farklı bir sebepten dolayı değiştirmek istiyor. Gmail mail geri alma alternatifleri haberimizde yer alıyor.

Dünyanın en çok kullanılan elektronik posta servisi Gmail (Google Mail) milyonlarca kullanıcıya sahip. Her gün sayısız e-posta gönderiliyor ve alınıyor. Hesap sayılarında da her geçen an artış yaşanıyor. Gelişen dünyada hem kişisel hem de kurumsal e-posta adresleri büyük önem taşıyor. Bu sebeple hayatın bir parçası haline geldi. Ama zaman zaman sorunlar da gerçekleşiyor. Bazı kişiler şifrelerini unutuyor, bazıları ise değiştirebilmenin yollarını arıyor. Gmail mail geri alma seçeneklerini adım adım derlediğimiz içerimizde şifremi unuttum ve şifre değiştirme başlıklarını da inceleyeceğiz.


Gmail mail aç

Güvenli, akıllı ve kullanımı kolay e-posta hizmeti mesajı ile kullanıcılarına ve kullanıcı adaylarına kapısını açan Gmail'e kayıt olmak çok kolaydır. Sadece birkaç adımla birlikte ister kişisel ister iş/şirket mail hesabı oluşturabilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken gmail.com'a giriş sağlamak ve ardından da hesap oluşturun seçeneğine tıklamak. Kurumsal e-posta oluşturmak istiyorsanız iş için butonuna basmalısınız. Bu tercihler sonrasında kendinize ait bilgileri benzersiz e-posta seçiminizle tamamlamalısınız. İş mail hesabında öncelikle bir domaine sahip olmanız gerektiğini hatırlatmakla birlikte bir süre test olarak kullanma imkanı sağlandığını hatırlatalım.


gmail


 

Gmail mail şifremi unuttum

Kullanılan e-posta hesaplarının şifreleri zaman zaman unutulabiliyor. Kullanıcılar çeşitli kombinasyonlarla oluşturdukları parolaları hatırlayamayabiliyor ve bu sebeple de yeniden maillerine erişim sağlayabilmek adına çözüm arıyor. Bunun da en önemli adımıa Gmail şifremi unuttum seçeneği ile şifre sıfırlamaktır. Gmail'e giriş sağladıktan sonra adresinizi yapıp 'Şifrenizi mi unuttunuz' butonuna tıklamak. Çıkan alanda sizden en son hatırladığınız şifrenizi ve kurtarma e-posta adresini onaylamanızı istiyor. Bu alanları doğru doldurduğunuz takdirde yeni bilgilerinize erişebilirsiniz. Telefon numaranızı ve kurtarma adreslerinizi güncel olarak tutmaya gayret gösterin.



 

Gmail mail şifre değiştirme

E-posta hesabı sahipleri zaman zaman şifrelerini değiştirmek istiyorlar. Gmail şifre değiştirme adımları da çok kolay ve basit. Öncelikle şifrenizin başkalarının eline geçmemesi ya da kolay tahmin edilmemesi adına belirli zorluklarla oluşturmanızı öneriyoruz Büyük ve küçük harfin yanında numaralar ve çeşitli semboller bu alana eklenebilir. Gmail'deki mail alanınızda fotoğrafınızın yanında bulunan ayarlar butonuna basın ve ardından Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi alanına gelin. Burada ilk satır hesap ayarlarını değiştir: Şifreyi değiştir bulunuyor. Aşağıda rastgele yazılan bir şifre mevcut ve güvenliği güçlü olarak belirlendi. Sizler de bu şekilde parolanızı değiştirebilirsiniz.

gmail şifre değiştirme
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.