Google'da 'Pisuvar TDK' skandalı! Pisuvar nedir neden cemevi çıkıyor

Google'da 'Pisuvar TDK' skandalı! Pisuvar nedir neden cemevi çıkıyor
Türkiye ve dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google'da 'Pisuvar TDK' yazanların cemevi sayfasıyla karşılaşması büyük tepki çekti.

Google yapılan aramalara göre milyonlarca sonuç çıkardığı ekranlarında bu kez bir skandala imza attı. TDK'nın internet sitesiyle ilgili olarak arama yapanlar 'Pisuvar TDK' yazdığında cemevi kelimesinin anlamını içeren sayfayla karşılaşıyor. İlk sırada yer alan cemevi tanımı kullanıcıları şoke etti.
 


Nasıl eşleşti bilinmiyor

Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google, “pisuvar TDK” şeklinde yapılan bir aramaya Türk Dil Kurumu’nun (TDK) resmi sayfasında yer alan “Cemevi” tanımını ilk sırada sunuyor. Açılan sayfada ise Cemevi’nin TDK tanımı çıkıyor. Google’ın arama motoru algoritmasında Cemevi ve pisuvar kelimelerinin nasıl eşleştirdiği ve böyle bir hatanın nasıl meydana geldiği ise belirsizliğini koruyor.

pisuvar tdk
 

Pisvuar nedir? TDK sözcük anlamı

Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde pisuvar şöyle tanımlanıyor: Genel tuvaletlerde erkeklerin kullandığı, duvar kenarına yerleştirilmiş sidiklik.
 


TDK'dan açıklama

Kurum konu ile ilgili yazılı bir açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı;
18.04.2019 tarihinde basında "Google'da Skandal 'Cemevi' Hatası" başlıklı bir haber yer almıştır. Haberde de belirtildiği gibi söz konusu hatanın Kurumumuzla bir ilgisi bulunmamaktadır. Gerek genel ağ sayfamızdaki sözlüğümüzde gerekse yayımlanmış olan sözlüklerimizde, haberde bahsi geçen kelimelerin anlamlarıyla ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.