GTA 6'nın çıkış tarihi için şimdiye kadarki en net açıklama

GTA 6'nın çıkış tarihi için şimdiye kadarki en net açıklama
Take-Two Interactive'in mali tabloları, yıllardır beklenen GTA 6'ya referanslar içeriyordu. Oyunun ne zaman çıkacağı belli oldu...

Müge Yücetürk - GTA 6'ya gelince, video oyun dünyasının yıllardır beklediği büyük bir gelişme var. GTA serisi geliştiricisi Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two Interactive, GTA 6'nın açıklanacağı 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıklarken önemli bir açıklama yaptı.
Take-Two Interactive yaptığı açıklamada yıllık 5,3 milyar dolar kâr elde ettiğini söyledi. Elbette bu açıklama GTA 6 için hiçbir şey ifade etmiyor. Ancak şirketin gelecek projeksiyonlarına bakıldığında bunun GTA 6'ya bir gönderme olduğunu görmek zor değil.

gta-6.jpg

Şirket, kazanç açıklamasında gelecek yıl 8 milyar dolar net kar açıklamayı beklediğini söyledi. Bu açıklama, GTA 6'nın vardığı sonucun kaynağıdır, çünkü bir şirketin gelecek yıl 8 milyar dolarlık karı, bundan sonraki yılda satışların %50'den fazla artacağı anlamına gelir. GTA 6'nın şirkete yıllık 3 milyar dolar ek gelir getirebilecek tek marka olduğu tahmin ediliyor. Özetle Take-Two, ilk yılında en az 3 milyar dolarlık satışla GTA 6'yı gelecek yıl piyasaya sürmeyi planlıyor.

gta.jpg

Bu arada Take-Two Interactive, satışların neden %50 artmasının beklendiğini de açıkladı. Bir bildiri, şirketin "inanılmaz derecede sağlam bir proje hattına" güvendiğini söyledi. Yani şirket şu ana kadar çıkardığı veya gelecekte çıkaracağı yeni oyunlara oldukça güveniyor. Görünüşe göre GTA 6, Take-Two'nun kasasını seneye dolduracak...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.